Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αντίθετοι δρόμοι

Ενα πανό διαμαρτυρίας των οπαδών του Πανσερραϊκού προς τον Πέτρο Θεοδωρίδη κατέληγε με τη φράση «ο δρόμος ο δικός σου και ο δρόμος ο δικός μας δεν πάνε πια μαζί». Μια φράση που αποτυπώνει και την εικόνα του αγώνα στις Σέρρες, ο Αστέρας Τρίπολης με το πέναλτι του Ροζέριο πήρε το πολύτιμο τρίποντο (1-0) και ακολουθεί το δρόμο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.


Αντίθετα ο Πανσερραίκός ακολουθεί το δρόμο της επιστροφής στη Football League, έχοντας χάσει κι ο ίδιος πέναλτι στο 79’ με τον Λεοζίνιο.

Η ανάλυση
Ο Βούκοτιτς προσπάθησε να παρουσιάσει επιθετικό Πανσερραϊκό με τους Μπέλιτς, Γεωργιάδη, Λεοζίνιο, Νταλέ και Πάρκερ στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Δερμιτζάκης στον Αστέρα έκανε αλλαγή τερματοφύλακα, δίνοντας την ευκαιρία στον Αναστασόπουλο αντί του Ντεγκρά.

Μέτριο θέαμα από τις δύο ομάδες και δυσκολία στο να δημιουργήσουν φάσεις, πέρασε ένα τέταρτο χωρίς κάτι το αξιόλογο και στο 19’ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ροζέριο, η παράβαση υποδείχτηκε σε χέρι του Αμο, στην κοντινή κεφαλιά του Μπαρτολίνι.

Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ελέγξει το παιχνίδι και στο 25’ ο Αρσενίεβιτς είχε τη μεγάλη στιγμή για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Φερνάντες του είπε όχι. Οχι είπε και ο Αναστασόπουλος στο 29’, στο διαγώνιο σουτ του Νταλέ, ενώ η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 42’, και πάλι η άμυνα των γηπεδούχων κόλλησε στην κάθετη κίνηση του Καρέρα, όμως ο Φερνάντες με δυσκολία έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ανεβάσει την πίεσή του ψηλά και ο Αστέρας συνειδητά έδωσε χώρο και τη μπάλα στον αντίπαλο. Οι Αρκάδες όμως μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ελέγξουν το παιχνίδι, ήταν όμως ξεκάθαρο ότι ήθελαν να βαδίσουν στο όριο του 1-0, με αργούς και... βασανιστικούς ρυθμούς.

Ο Βούκοτιτς έπαιξε ακόμα πιο ρισκαδόρικα, βγάζοντας τον Μαβενέ και περνώντας στη θέση του τον Ανάκογλου, η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε στο 65’ με την εκτέλεση φάουλ του Ροζέριο, που πέρασε μόλις άουτ. Στο 71’ από την αντίθετη πλευρά ο Αμο ολιγώρησε δύο φορές και έχασε την ευκαιρία για το 1-1, αλλά στο 79’ τέλειωσε οριστικά το ματς!

Και τέλειωσε στο χαμένο πέναλτι του Λεοζίνιο, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Καρέρα. Ο Αναστασόπουλος «ψάρεψε» τον Βραζιλιάνο στην αριστερή γωνία και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο για τον Αστέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...