Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Με ανατροπή στους 8

Η Σάλκε βρέθηκε να χάνει μέσα στο Γκέλζενκιρχεν από την Βαλένθια, αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι "νυχτερίδες" άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Ρικάρντο Κόστα, ενώ ισοφάρισε στο 40' με εκτέλεση φάουλ ο Φαρφάν σε 1-1, σκορ με το οποίο είχε ολοκληρωθεί το πρώτο ματς.

Οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Γκαβράνοβιτς να σκοράρει στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση και αφού ο 21άχρονος Ελβετός είχε δύο δοκάρια ο Φαρφάν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 94'.

Η Βαλένθια είχε πρώτη καλή στιγμή στο 8', όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ζερεμί Ματιέ στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του Γάλλου πέρασε λίγο άουτ.

Στην απέναντι εστία ο Γκαβράνοβιτς στο 14' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκουαΐτα μπλόκαρε άνετα την μπάλα.

Οι "νυχτερίδες" άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από την εντυπωσιακή προσπάθεια του Μεχμέτ Τοπάλ και την σέντρα του Τούρκου από αριστερά.

Ένα λεπτό αργότερα, όπως και στο 23', η κεφαλιές του Ραούλ ήταν άστοχες για την Σάλκε η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 40'.

Ο Περουβιανός, Χέφερσον Φαρφάν, ήταν ο σκόρερ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος και στέλνοντάς την στο αριστερό "γάμα" του Γκουαΐτα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' ο 21άχρονος Μάριο Γκαβράνοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Γερμανούς, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο Champions League.

O 21άχρονος άσος σκόραρε με κοντινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα χτυπώντας πρώτα και στα δύο δοκάρια, ενώ είχε προηγηθεί η σέντρα του Κλούγκε και το σουτ του Φαρφάν που απέκρουσε ο Γκουαΐτα.

Με την συμπλήρωση 56 λεπτών η Βαλένθια έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντούριθ να αστοχεί από κοντά, έπειτα από την πάσα του Ματιέ και το λάθος τάκλιν του Μέτσελντερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αντούριθ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, καθώς από πάσα του ο Ισπανός στράικερ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάνουελ Νόιερ, αλλά ο Γερμανός πορτιέρο απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 71', λίγο μετά την είσοδό του στο ματς ο Τίνο Κόστα βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση καθώς μετά την σέντρα του Σολδάδο από αριστερά βρέθηκε μόνος με τον Νόιερ, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει την προβολή.

Σε μια αστεία σκηνή ο Χοακίν σούταρε με προϋποθέσεις στο 80' και η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σουηδού διαιτητή, Γιόνας Έρικσον, ενώ στο 81' η Σάλκε είχε δοκάρι σε σουτ του Γκαβράνοβιτς, ενώ είχε βρει και λίγο την μπάλα με το χέρι ο Γκουαΐτα.

Ο Γκαβράνοβιτς είχε ξανά δοκάρι στο 90', αυτή την φορά οριζόντιο σε μακρινό σουτ, ενώ στο 94' ο Φαρφάν έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, καθώς όλη η Βαλένθια ήταν μπροστά για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης και με όμορφο πλασέ σκόραρε για 2η φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κλούγκε (81' Σάρπεϊ), Ματίπ (60' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Φαρφάν, Χουράδο (76' Ντράξλερ), Ραούλ, Γκαβράνοβιτς.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Μπρούνο Σαλτόρ, Νταβίντ Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπανέγκα (70' Τίνο Κόστα), Μεχμέτ Τοπάλ, Χοακίν, Μάτα, Πάμπλο Ερνάντεθ (64' Σολδάδο), Αντούριθ (75' Ζόνας).

*στον πάγκο για την Σάλκε έμειναν οι Σόμπερ, Καρίμι, Εντού και Χαριστέας, ενώ για την Βαλένθια οι Θέσαρ, Αλμπέλδα, Χόρντι Άλμπα και Βιθέντε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...