Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μια ακάθεκτη σταχτοπούτα

Η Τότεναμ άντεξε στην πίεση της Μίλαν, κράτησε το 0-0 στο Λονδίνο και σε συνδυασμό με την νίκη της στο Μιλάνο κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" του Champions League Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Μίλαν αποκλείστηκε στους "16" της διοργάνωσης από αγγλική ομάδα, με τις δύο προηγούμενες να είναι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι "ροσονέρι" δεν έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Ρομπίνιο, χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ που έστελνε το ματς έστω στην παράταση.

Μόλις στο 2' ο Πίνααρ βρήκε τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ολλανδός σούταρε με το δεξί και αστόχησε, ενώ στην επόμενη φάση ο Ντόσον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ πριν σουτάρει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Σουηδός στο 16' απείλησε με δυνατή εκτέλεση φάουλ και ανάγκασε τον Εουρέλιο Γκόμες να διώξει σε κόρνερ, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26', με τον Γκαλάς να σώζει την Τότεναμ.

Συγκεκριμένα ο Πάτο πέρασε τον Εουρέλιο Γκόμες από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρομπίνιο σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του Ασού-Εκοτό, πήρε ύψος και κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, για να διώξει ακριβώς στην γραμμή ο Ουϊλιάμ Γκαλάς.

Και την δεύτερη φορά που απείλησε η Τότεναμ ήταν με τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, με τον Ολλανδό να εκτελεί απευθείας φάουλ και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 31'.

Ένα λεπτό μετά ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα στον Πάτο μέσα στην περιοχή των Άγγλων και το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε ο συμπατριώτης του, Εουρέλιο Γκόμες.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου η ημιχρόνου ο Λένον έκανε την σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κράουτς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Στο 64' η Μίλαν έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ρομπίνιο, αλλά ο Εουρέλιο Γκόμες τον σταμάτησε αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ, ενώ εν συνεχεία η μπάλα έφτασε ξανά στον επιθετικό των Ιταλών, ο οποίος όμως από κοντά πλάσαρε άστοχα.

Ο Πάτο στο 77' έκανε πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή μετά τον συνδυασμό των Μέρκελ και Ρομπίνιο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκόμες.

Στην καλύτερη επιθετική ενέργεια του αγώνα η Μίλαν απείλησε ξανά με τον Ρομπίνιο, ο οποίος έκανε το "ένα-δύο" με τον Ιμπραχίμοβιτς στο 91' και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Ντόσον, Ασού-Εκοτό, Σάντρο, Μόντριτς, Λένον, Πίνααρ (71' Τζίνας), Φαν ντερ Φάαρτ (66' Μπέιλ), Κράουτς (83' Παβλιουτσένκο).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Γιανκουλόβσκι (70' Αντονίνι), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (76' Μέρκελ), Φλαμινί (87' Στράσερ), Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Πάτο, Ιμπραχίμοβιτς.

*στον πάγκο για την Τότεναμ έμειναν οι Κουντιτσίνι, Χάτον, Κινγκ και Ντεφόου, ενώ για την Μίλαν οι Αμέλια, Παπασταθόπουλος, Γέπες και Όντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...