Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εύκολα η Σαχτάρ

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η Σαχτάρ Ντόνετσκ εξασφάλισε απόψε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League. Οι πρωταθλητές Ουκρανίας επικράτησαν με 3-0 της Ρόμα στη “Ντόνμπας Αρίνα”, στην επαναληπτική αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των “16”της διοργάνωσης, έχοντας ως... μαξιλάρι και τη σπουδαία νίκη τους με 3-2 μέσα στο “Ολίμπικο” στο πρώτο ματς.

 
Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με ένα μάλλον τυχερό γκολ, με τη Ρόμα να αστοχεί σε πέναλτι για την ισοφάριση, αλλά και να μένει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος, λόγω αποβολής του Μεξές, για να τελειώσει πρόωρα το ματς. Ειδικά μετά το δεύτερο γκολ στο 58' από τον Βίλιαν, οι Ρωμαίοι πέταξαν... λευκή πετσέτα. Σαφώς ποιοτικότεροι συνολικά και στα δύο ματς οι Ουκρανοί, κόντρα σε μια ομάδα απείθαρχη, προβληματική και χωρίς προπονητή.

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στο αναμενόμενο 4-2-3-1 της Σαχτάρ στο ξεκίνημα, με μοναδικό προωθημένο τον Λουίς Αντριάνο και τον Μκχιταριάν να παίρνει τη θέση του Στεπανένκο στη θέση του εντός αμυντικού χαφ. Όσον αφορά τη Ρόμα, ο Βιτσέντσο Μοντέλα προτίμησε και αυτός το 4-2-3-1, αλλά με τη μεγάλη έκπληξη να έρχεται με την παραμονή του Τότι στον πάγκο και τη θέση του στο αρχικό σχήμα να παίρνει ο Μποριέλο.

Πιο ενθουσιώδης η Ρόμα στο ξεκίνημα, αλλά η καλύτερη φάση της ήταν μια μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ρίισε στο 10' που έφυγε αρκετά άουτ. Αντίθετα, η Σαχτάρ κατάφερε να προηγηθεί από το πουθενά. Ο Γουίλιαν “χόρεψε” τον Πιζάρο από τα αριστερά και επιχείρησε σέντρα σουτ, με τον Χούμπσμαν με τακουνάκι να ακουμπάει ελάχιστα τη μπάλα για το 1-0. Η Ρόμα συνέχισε να είναι πιο κινητική, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να μπει και πάλι στο ματς στο 28'.

Ο Μκχιταριάν κράτησε τον Μποριέλο σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μποριέλο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Πιατόφ.

Στο 32' είχαμε προσωρινή δίλεπτη διακοπή λόγω πτώσης της τάσεως του ρεύματος, ενώ στο 41' οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μεξές κράτησε από τη φανέλα τον Λουίζ Αντριάνο, ανακόπτοντας αντεπίθεση της Σαχτάρ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένταση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντε Ρόσι να ρίχνει αγκωνιά στον Σρνα, αλλά αντί να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, τελικά δέχθηκε κίτρινη ο Σρνα για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο μέρος, στο 48' ο Πιατόφ έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Μποριέλο, ενώ στο 52' χρειάστηκε η επέμβαση του Ντόνι στο δυνατό σουτ του Μκχιταριάν γα να αποτραπεί το 2-0. Τα πάντα τελείωσαν όμως και τυπικά στο 58'. Ο Σρνα με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γουίλιαν στο δεύτερο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος με ένα υπέροχο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντόνι για το 2-0. Στο 72' η Ρόμα γλίτωσε νέα κόκκινη κάρτα, με αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μποριέλο αυτή τη φορά στον Σρνα, με τις πολλές αλλαγές να ρίχνουν τον ρυθμό του ματς στη συνέχεια.

Στο 82' ήταν η σειρά του Ρίισε να... κόψει στα δύο τον Σρνα, αλλά τη γλίτωσε και αυτός με κίτρινη κάρτα. Ο ουκρανικός... περίπατος ολοκληρώθηκε στο 87', με τον Εντουάρντο να κλέβει τη μπάλα από το λανθασμένο γύρισμα του Ρόζι και να πλασάρει ιδανικά από πλάγια θέση τον Ντόνι για το 3-0. Για πρώτη φορά στους “8” του Champions League η Σαχτάρ, η οποία πλέον στα συνολικά 61 ματς στη “Ντόνμπας” έχει το απίστευτο ρεκόρ των 57 νικών και τεσσάρων ισοπαλιών.


Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρόμα 3-0 (6-2)
18' Χούμπσμαν, 58' Γουίλιαν, 87' Εντουάρδο
Σαχτάρ: Πιατόφ – Σρνα, Ρακίτσκι, Τσιγκρίνσκι, Ρατ – Χούμπσμαν, Μκχιταριάν (67' Τεξέιρα)– Ντάγκλας Κόστα (60' Εντουάρντο), Ζάντσον, Γουίλιαν – Αντριάνο (75' Μορένο).
Ρόμα: Ντόνι – Ν. Μπουρντίσο, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε – Πιζάρο, Ντε Ρόσι – Ταντέι (46' Ρόζι), Περότα (85' Καπράρι), Βούτσινιτς (66' Μπρίγκι) – Μποριέλο.
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...