Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Απόλαυση!

«Μπάρτσα» για κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πριν απο λίγο τελείωσε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στην Άρσεναλ και κυριολεκτικά όλοι νομίζω μείναμε ικανοποιημένοι απο άποψη θεάματος.Και ποιος δεν περίμενε άλλωστε αυτόν τον αγώνα για να ξυφύγει λίγο απο την μίζερη θα έλεγα Ελληνική πραγματικότητα.
 
Τι διαστημικό ποδόσφαιρο ηταν αυτό,τι πάθος,πίεση και γενικά μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα οπως αρμόζει σε εναν ποδοσφαιρικό αγώνα.Προσωπικά μου ειναι λίγο αδιάφορο ποια ομάδα πέρασε αφού και οι δύο ομάδες παίζουν καταπληκτικά και σίγουρα θα είχαμε να απολαύσουμε τουλάχιστον μια απο τις δύο και στην προημιτελική φάση.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι:
Η αποβολή του Φαν Πέρσι, λίγο μετά την ισοφάριση από το αυτογκόλ του Μπουσκέτς, αποδείχτηκε καθοριστική για τους Λονδρέζους, οι οποίοι πάντως σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν ικανοί να σταθούν επάξια απέναντι στους Καταλανούς, ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς τελική προσπάθεια!

Ο Γκουαρδιόλα επιφύλασσε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, καθώς (απόντων των Πικέ και Πουγόλ) έβαλε στόπερ τον Μπουσκέτς δίπλα στον Αμπιντάλ, αφήνοντας εκτός τον Μιλίτο, ενώ στα χαφ επιλέχτηκε ο Ματσεράνο. Στον αντίποδα, ο Βενγκέρ έριξε όλα τα «όπλα» του στη «μάχη», ξεκινώντας τους Φάμπρεγας και Φαν Πέρι, παρότι ήταν ανέτοιμοι, μαζί με τους Νασρί και Ροζίτσκι.

Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με το γνωστό παιχνίδι τους, επέβαλαν το ρυθμό τους, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους «κανονιέρηδες». Οι παίκτες του Βενγκέρ, όμως, έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν πολλές ευκαιρίες στους «μπλαουγκράνα», «παγώνοντας» όποτε χρειαζόταν και τον ρυθμό.

Στο 19’ αποχώρησε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Στσέσνι λόγω προβλήματος τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Αλμούνια, με τους Λονδρέζους να συνεχίζουν να κρατούν τους Καταλανούς μακριά από τα καρέ τους. Ο Μέσι είχε κέφια, δεν μπορούσε όμως να τελειώσει τις φάσεις, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 36’ με σουτ του Αντριάνο από πλάγια θέση, που «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Αλμούνια.

Στο τελευταίο τέταρτο η Μπάρτσα ανέβασε την πίεσή της, όμως το ματς παραλίγο να «χαλάσει», λόγω των συνεχόμενων διακοπών και κάποιων διαπληκτισμών μεταξύ των παικτών. Τελικά, ευνοημένοι απ’ όλα αυτά βγήκαν οι «μπλαουγκράνα», καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν το προβάδισμα με ένα υπέροχο τέρμα του Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ, που λίγο νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία σουτάροντας από ευνοϊκή θέση πάνω στον Αλμούνια, βγήκε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας, μετά από υπέροχη «κάθετη» του Ινιέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας και τον Ισπανό γκολκίπερ.

Το γκολ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Λονδρέζοι ξαναμπήκαν στο ματς από το... πουθενά. Ο Νασρί εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, πρώτος στην μπάλα πήγε ο Μπουσκέτς, αλλά έβαλε λάθος το κεφάλι του και την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου Βαλντές.

Οι εναλλαγές συναισθημάτων συνεχίστηκαν όμως, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί «συνελήφθη» σε θέση οφ-σάιντ και συνέχισε τη φάση, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Αρσεναλ, την ώρα που είχε το μομέντουμ του αγώνα.

Αυτόματα το «Καμπ Νόου»... έγειρε προς την εστία του Αλμούνια και η λονδρέζικη άμυνα άντεξε μόνο 13 λεπτά, καθώς στο 69’ ο Τσάβι βρέθηκε «φάτσα» με τον Ισπανό γκολκίπερ, μετά από νέα κάθετη μπαλιά (του Βίγια αυτή τη φορά) και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η ψυχολογία των Καταλανών... εκτοξεύτηκε και δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 από το σημείο του πέναλτι, το οποίο μέρισε ο Πέδρο από τον Κοσιελνί.

Η τύχη του αγώνα είχε πλέον κριθεί, αφού η Μπαρτσελόνα ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και οι παίκτες της δημιουργούσαν ευκαιρίες σε κάθε επίθεσή τους. Η Αρσεναλ δεν είχε δυνάμεις και έψαχνε μία καλή αντεπίθεση για να «κλέψει» την πρόκριση, στη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε όμως ο Μπέντνερ άργησε χαρακτηριστικά.
 
Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να δούμε και αλλους τέτοιους αγώνες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...