Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στις νίκες

Ο καλύτερος πελάτης του Κολοσσού είναι η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά στο «Βενετόκλειο», όπου οι Ροδίτες επικράτησαν εύκολα με 64-57, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» να «ξύνουν» τον πάτο του βαρελιού της Α1! Με τον Άγγελο Τσάμη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν στην πέμπτη σερί νίκη τους επί της «Ένωσης», η οποία βρίσκεται πλέον στα… σκοινιά και πρέπει να κερδίσει πάση θυσία στην επόμενη αναμέτρηση την Καβάλα στα Άνω Λιόσια για να μείνει ζωντανή…

Με τον Άγγελο Τσάμη να μπαίνει «ζεστός» στο παιχνίδι ο Κολοσσός κυριάρχησε στην περιφέρεια και πήρε προβάδισμα στο τέλος του πρώτου 10λεπτου (25-14). Η ΑΕΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται και στηρίζονταν αποκλειστικά στους Ντικούδη-Κοχαντάρεβιτς, προσπαθώντας να απειλήσει τον Κολοσσό. Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο πιεστικοί, γεγονός που τους επέτρεψε να μειώσουν την διαφορά στο -4 (30-26, στο 20’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Περικλής Δορκοφίκης μπήκε από τον πάγκο και με επτά πόντους στην δεύτερη περίοδο συνέβαλλε ώστε να κλείσει η ψαλίδα του σκορ. Οι Ροδίτες σημείωσαν μόλις 5 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο, γεγονός που μαρτυρά την καλή άμυνα της ομάδας του Άγγελου Κορωνιού που βρήκε πόντους από τον Δορκοφίκη και απέκτησε καλύτερη ισορροπία επιθετικά. Οι Ροδίτες το μόνο που κατάφεραν ήταν με προσωπικές ενέργειες του Πατ Καλάθη να μην απολέσουν το προβάδισμα, το οποίο διαφύλαξαν ελέγχοντας τα ριμπάουντ (18 έναντι 13 των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο 20λεπτο) και έχοντας καλύτερα ποσοστά στα σουτ δυο πόντων (8/17, ήτοι 47% έναντι 7/18, ήτοι 39% της ΑΕΚ).
Στην επανάληψη, ο Κολοσσός δεν έχασε ούτε μια στιγμή το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τζάρετ Τζόρνταν οργάνωσε με μαεστρία το παιχνίδι (μοίρασε 11 ασίστ) και οι Τσάμης-Καλάθης έδιναν τις λύσεις στην επίθεση. Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον Κολοσσό μόνο για λίγο μειώνοντας με 4 σερί πόντους του Τζάρετ Χαρτ σε 32-30 (22.30’’), απόρροια της άμυνας ζώνης των «κιτρινόμαυρων». Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πόντους από τους Τσάμη-Καλάθη στο τρανζίσιον ο Κολοσσός ξέφυγε ξανά, όμως οι Νικολαϊδης-Ντικούδης βοήθησαν ώστε η ΑΕΚ να κλείσει την τρίτη περίοδο στο -5 (42-37, στο 30’). Στην τελευταία περίοδο ο Νίκος Παππάς με 2/2 τρίποντα «σκότωσε» την ΑΕΚ και την άμυνα ζώνης του Κορωνιού ανεβάζοντας την διαφορά στο +11 (48-37, στο 32’) και εκεί όλα τελείωσαν, αφού στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Η διαιτησία ήταν πολύ καλή και η αποβολή των Κοχαντάρεβιτς-Καυκή στα μισά της τελευταίας περιόδου ήταν δικαιολογημένη…
Τα δεκάλεπτα: 25-14, 30-26, 42-37, 64-57.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 12 (2/6 τριπ., 12 ριμπ.), Καυκής 2, Τζόρνταν 3 (7 ριμπ., 11 ασίστ), Πάνος, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 13, Τσάμης 18 (1/3 τριπ., 7 ριμπ.), Παππάς 6 (2/4 τριπ.), Γκόλεματς 8, Γεωργαλής 2.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 3, Κοχαντάρεβιτς 9, Νικολαϊδης 15 (5/7 τριπ.), Παπανικολάου, Χαρτ 4, Ντικούδης 11 (7 ριμπ.), Δορκοφίκης 8 (1/3 τριπ.), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 2, Μάντιτς 5 (1/3 τριπ.), Μπόιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...