Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στις νίκες και στα γκολ

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος», που είχε να κερδίσει και να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 22 Ιανουαρίου, επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη και πλησίασε στον πόντο Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή η νίκη αποτελεί το καλύτερο ιατρικό για την βαριά ήττα από την ΑΕΚ την Κυριακή και επαναφέρει σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία των παικτών του Μάκη Χάβου.


Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος σκόραρε για ακόμα μια φορά φέτος επί των Κρητικών, που προσπάθησαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς της Τούμπας. Βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά φέτος ο Τσουκαλάς, που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Μάκης Χάβος και οι παίκτες του έβλεπαν το ματς με τον Εργοτέλη ως μια ευκαιρία για να ξεχαστεί το βαρύ 4-0 από την ΑΕΚ την Κυριακή που μας πέρασε. Για αυτό το λόγο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με στόχο να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να φύγει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του.

Οι γηπεδούχοι με τον Μαλεζά να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Τσιρίλο και την επιστροφή των Λίνο και Ίβιτς ήταν αρκετά επιθετικοί από το πρώτο λεπτό, ενώ ο Εργοτέλης προσπαθούσε κυρίως στις αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κρέστις, με τα πολύ γρήγορα φτερά του, του Ρομάνο και Λεάλ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Η πρώτη σοβαρή απειλή έγινε στο 6ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπήκε από τα δεξιά σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε ο διεθνής επιθετικός το πέτυχε 11 λεπτά αργότερα ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος μετά από φάουλ του Λίνο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι πολλές λάθος πάσες που έκανε στο κέντρο του στερούσαν τη δυνατότητα να απειλήσει ακόμα περισσότερο τον Δασκαλάκη. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν απειλητικοί, μόνο όταν είχε την μπάλα ο Λεάλ στα πόδια του και ανάλογα με τις εμπνεύσεις που είχε ο Ουρουγουανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος του ημιχρόνου ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος μαζί με τον Λίνο από την αριστερή πλευρά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ρουμπάκη. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη θα μπορούσε να σκοράρει εναντίον της παλιάς του ομάδας στο 36ο λεπτό, αλλά το μονοκόμματο σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Σα να μην έφτανε η πίεση που δέχονταν ο Εργοτέλης, ο Νίκος Καραγεωργίου είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία, αφού ο Φραγκουλάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στο χέρι και τελικά αντικαταστάθηκε τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να κάνουν τη ζημιά, αλλά το κοντινό σουτ του Μπούντιμιρ στο 46ο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ ο Κρέσιτς στην τελευταία φάση του πρώτου μισού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά και αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα, οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 49ο λεπτό σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ εντός περιοχής, με τον διαιτητή της συνάντησης να μην δίνει τίποτα.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ο Βερπακόφσκις έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Ρομάνο έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Κοντρέρας τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ, αφού η μπάλα πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ αργός με πολλές διακοπές. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη του στο 86ο λεπτό με τον Τσουκαλά, ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Δασκαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...