Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Χιμένεθ: «Το χρειαζόμασταν…»

Στην καλή εμφάνιση και την επιβλητική νίκη της ΑΕΚ στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί καλύτερος στην ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου στην Τούμπα.
«Χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και ειδικά για τους φιλάθλους μας, που στα 90 και κάτι λεπτά νομίζω απόλαυσαν το σημερινό μας παιχνίδι. Ήμασταν αποτελεσματικοί και έχουμε επιστρέψει αυτό που κάνουμε - δηλαδή να κρατάμε την εστία μας ανέπαφη. Δεν έχουμε όμως απόλυτος τίποτα. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αναζητώ και ελπίζω να επαναλάβουμε αρκετές φορές.


Επίσης είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε μία ομάδα που είναι άμεσος αντίπαλος. Ήταν ένα παιχνίδι... τεσσάρων βαθμών: Τρεις για τη νίκη και ένας ακόμα πόντο για το παιχνίδι του πρώτου γύρου», υποστήριξε αρχικά.

Και απάντησε στις εξής ερωτήσεις:

Σε ποιο βαθμό θεωρεί ότι η αλλαγή να παίξει με δύο φορ και τον Σκόκο σε αυτή τη θέση, βοήθησαν;

«Ποιο πολύ από τις θέσεις που έχουν οι παίκτες στο γήπεδο, είναι η αλλαγή φιλοσοφίας. Αυτό είναι που αναζητώ. Στις ομάδες που ήμουν η πίεση που ασκούσαμε είναι σημαντικό στοιχείο. Νομίζω όμως ότι ήταν η χρονική στιγμή να κάνουμε μία... έφοδο και να μην κοιτάξουμε ποιοι είναι αυτοί που θα τραυματιστούν. Ζήτησα απ' όλους να κάνουν τα πάντα κι αν τραυματιστεί κάποιος θα βλέπαμε μετά τις λύσεις. Η φιλοσοφία πρέπει να είναι ίδια, αλλά πρέπει να πατάμε στο έδαφος. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα. Αλλά σαν το σημερινό παιχνίδι δεν είχαμε. Θέλω να επιστρέψουμε σε αυτό που θεωρώ κανόνα στο ποδόσφαιρο: Να κάνεις άμυνα με τη μπάλα, αλλά και στο αντίπαλο τερέν αν γίνεται».

Είδαμε τον Σκόκο να παίζει πιο επιθετικά. Σκέπτεστε να τον χρησιμοποιήσετε ξανά σε αυτή τη θέση;

«Σε αυτό το σύστημα βεβαίως. Αυτό που πρέπει να επιστρέψουμε είναι στη φιλοσοφία και λιγότερο στις θέσεις παικτών. Πάνω σε αυτό το σκελετό του 4-4-2 μπορούμε το 4-4-1-1, το 4-3-1-2. Όλες είναι εναλλαγές. Σήμερα βάλαμε περισσότερους παίκτες στον άξονα και λιγότερους στα άκρα. Είχαν την ικανότητα να προσαρμοστούν. Έκαναν ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν πετύχαμε όμως τίποτα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε πολλά να κάνουμε και να δουλέψουμε».

Ενόψει της ρεβάνς, το 4-0 είναι ψυχολογική ώθηση;

«Είναι δύο διοργανώσεις τελείως διαφορετικές. Το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική άποψη και ιστορία. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι, άμεσα, με την Καβάλα και μετά θα σκεφτούμε το Κύπελλο. Βεβαίως και το 4-0 δυναμώνει. Έχουμε πει ότι το καλύτερο βάλσαμο είναι να πετύχεις μία νίκη. Σήμερα όλοι ήθελαν να παίξουν, κανείς δεν κουραζόταν και απολάμβαναν το παιχνίδι. Βοηθάει ένα τέτοιο σκορ, αλλά είναι διαφορετικό το Κύπελλο».

Υπολογίζεται τον Μανωλά σαν δεξί μπακ;

«Λόγω της ταχύτητας και φυσικής κατάστασης που έχει θα μπορούσε να παίξει. Δύο βδομάδες δοκιμάζεται εκεί. Δεν είναι διαφορετικό. Η δουλειά που κάνουμε είναι μία σειρά πραγμάτων. Δεν παίζουμε ούτε... Λόττο, ούτε Προπο. Ο Γεωργέας ήταν αμφίβολος, αλλά ήξερα την ποιότητα του και ο Μανωλάς ήταν πάντα έτοιμος να παίξει. Πρέπει να έχουμε φιλοσοφία ζωής να βελτιωνόμαστε. Και ο Μανωλάς, στην ηλικία που είναι, πρέπει να δουλεύει και να προσπαθεί. Θα γίνει καλύτερος. Δεν ήταν μόνο αυτός. Σήμερα ο Μάκος και ο Μίτσελ έπαιξαν στον άξονα. Μία ενδιαφέρουσα λύση θα είναι ο Μανωλάς δεξί μπακ, θα ήταν όμως αν τον στηρίξουμε. Αν χάναμε το παιχνίδι με ένα λάθος του Μανωλά, ίσως θα είμασταν... στημένοι στον τοίχο. Αλλά δεν σκεπτόμαστε έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...