Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τριά αγκάθια στον Παναθηναϊκό

Τρία «αγκάθια» στον Παναθηναϊκό
Τρία εμπόδια θα πρέπει να ξεπεραστούν έτσι ώστε να καθίσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι όλοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την πρόσκληση του Δημήτρη Γόντικα για διοικητικό συμβούλιο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ το πρώτο έχει να κάνει με την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με τα χρήματα που δεν μπήκαν από τους μετόχους, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δεύτερο εμπόδιο έχει να κάνει με τα μετοχικά ποσοστά και την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να λειτουργεί ως το 30% και όχι ως το 54,7% που κατέχει αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το υπόλοιπο 25% περίπου που απομένει δεν θέλει να αναλάβει κανένας άλλος μέτοχος, για τον λόγο ότι δεν δίνει δικαίωμα διοίκησης.

Το τρίτο εμπόδιο έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις των μετόχων. Οι Νικόλας Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Προβλήματα υπάρχουν και στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Ζολώτα, όπως και Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη.

Αυτά τα τρία «αγκάθια» καθιστούν δύσκολη την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Δημήτρη Γόντικα να παραστούν όλοι οι μέτοχοι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.


Ερωτηματικό τα 21 εκατομμύρια ευρώ

Προβληματισμός υπάρχει στον Παναθηναϊκό και σε ότι αφορά στην τρύπα του προϋπολογισμού και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με μια τρύπα της τάξεως των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό δηλαδή που προβλεφθεί ότι θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά δεν μπήκε λόγω της απόφασης της οικογένειας Βαρδινογιάννη να μην βάλει τα επιπλέον 4,1 εκατομμύρια ευρώ που της αναλογούσαν, καθώς και της απόφασης των Ζολώτα, Πολέμη, Νίκα και Ξυλά να μην συμμετέχουν καθόλου.

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» θα πρέπει να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν με μια τρύπα μεταξύ εσόδων και εξόδων, της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Αν τα έξοδα μειωθούν κατά 10 με 15 εκατ. ευρώ τότε η τρύπα θα πέσει στα 15 με 20 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι οι μέτοχοι θα πρέπει να καλύψουν τα φετινά 6 εκατ. ευρώ συν τα 15 εκατ. ευρώ της επόμενης σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...