Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Επαλέ: "Τα πλέι οφ εξαρτώνται από εμάς"

Επαλε
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" αναφέρθηκε στο προσεχές ντέρμπι με τον Άρη και την πιθανή συμμετοχή του "γηραιού" στα πλέι οφ.

Επίσης, αναφέρθηκε στην χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας του, την έκβαση των ημιτελικών κυπέλλου Ελλάδας αλλά και τις διαφορές που διέκρινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τότε που είχε φύγει, πριν τριάμισι χρόνια για την Γερμανία.


Για το προσεχές ντέρμπι του Ηρακλή με τον Άρη: "Η εικόνα του Άρη φέτος ήταν θετική, ειδικά στην Ευρώπη, όπου κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά. Είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα, το να μη βλέπουμε μόνο δύο ή τρεις ομάδες που μπορούν να προχωρούν στην Ευρώπη...

Για μένα, αυτός ο αγώνας είναι λίγο περίεργος, όπως και όλοι εναντίον των πρώην ομάδων μου. Όμως, δεν με πειράζει, γιατί ξέρω ότι όταν έπαιζα στον Άρη, έδινα αυτό που έπρεπε. Πέρασα καλά και δεν αντιμετώπισα προβλήματα σε όσες ομάδες έπαιξα. Τα χρόνια που πέρασα στον Άρη ήταν ωραία, γιατί ένιωσα και εκεί την αγάπη του κόσμου. Τώρα, όμως, είμαι 100% συγκεντρωμένος στον Ηρακλή και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, για να πάει καλά".

Για τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Δεν νομίζω, ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε μόνο εκεί. Όμως, μπορώ να πω, ότι ο Παναθηναϊκός έχασε "τσάμπα" αυτό το παιχνίδι. Αν κέρδιζε, θα έμπαινε στη μάχη του τίτλου και θα είχε ελπίδες, ώστε να προσθέσει και λίγη πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για ένα παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός, από την αρχή του πρωταθλήματος, έκανε καλά τη δουλειά του. Το πρωτάθλημα δεν είναι όπως το Κύπελλο. Κρίνεται σε μια ολόκληρη σεζόν".

Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι: "Θα επηρεάσει, ως ένα σημείο, την πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο τής σεζόν. Μετά από αυτό το παιχνίδι, ξέρουν ότι είναι δύσκολο να πάρουν το πρωτάθλημα και γι' αυτό δεν νομίζω ότι θα παίζουν με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ψυχολογία, όπως πριν. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλους και έμπειρους παίχτες, που μπορούν να στέκονται πάνω από τα προβλήματα".

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ηρακλή στα πλέι οφ: "Όλα γίνονται, όπως βλέπουμε και στη βαθμολογία. Εξαρτάται από εμάς. Χάσαμε πολλούς βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες τις οποίες μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει ακόμα ελπίδα και θα τα δώσουμε όλα για να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε, ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά στα πλέι οφ, γίνεται".

Για τη χαμηλή φετινή παραγωγικότητα της ομάδας: "Είναι κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά. Μπορεί, όμως, να είναι θέμα τακτικής ή φόρμας επιθετικών. Για παράδειγμα, πέρσι ο Ιάκομπ είχε βάλει πάνω από δέκα γκολ, ενώ φέτος μόλις ένα. Οι αλλαγές σε παίχτες και προπονητή, παίζουν σημαντικό ρόλο. Η ομάδα χρειάζεται να βρει καλύτερη ισορροπία, ώστε να μάθουμε οι παίκτες να παίζουμε μαζί. Μόνο έτσι θα βρούμε το ρυθμό και τη φόρμα που χρειαζόμαστε, ώστε να σκοράρουμε περισσότερο. Αν γίνονται συνέχεια αλλαγές στο βασικό σχήμα, επηρεάζονται και η ψυχολογία και το σύστημα της ομάδας".

Για την έκβαση των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου: "Δεν είδα τα παιχνίδια, αλλά με βάση το αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για τον τελικό, ενώ στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όλα είναι ανοιχτά".

Για τις διαφορές που έχει παρατηρήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τότε που είχε φύγει, πριν τριάμισι χρόνια: "Σχεδόν όλα παραμένουν ίδια. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η βελτίωση μερικών ομάδων, που ήταν μέτριες. Αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα, ώστε να μη ξέρουμε από πριν το νικητή σε ορισμένα ματς. Είναι, όμως, και η μοναδική θετική αλλαγή που έχω δει...

Κατά τα άλλα, υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν στην ώρα τους, γίνονται επεισόδια και οι φίλαθλοι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Είναι κρίμα, γιατί επηρεάζονται και οι ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει. Ακόμα κι αν κάποιος παίχτης έχει αγωνιστεί χρόνια σε ένα καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού, όταν έρθει στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα μπει στην ελληνική νοοτροπία.

Στην Ελλάδα, τα ντέρμπι δεν διεξάγονται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα πάντα αρχίζουν από τη νοοτροπία και τους οπαδούς, που ασκούν μεγάλη πίεση στους παίχτες, ώστε να καταλάβουν ότι στα ντέρμπι απαγορεύεται να χάνουν...

Οι παίχτες οφείλουν να παίζουν μπάλα και να δίνουν τη μάχη τους, με τσαμπουκά. Όμως, το να ξεπερνάς τα όρια με τον τρόπο που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι ντροπή. Στην Αγγλία υπάρχουν χούλιγκανς, αλλά το κράτος παίρνει πρωτοβουλίες και το ποδόσφαιρο είναι γιορτή για τον κόσμο. Μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών, αλλά το να προσπαθούν να χτυπήσουν ή να σκοτώσουν κάποιον, δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι αθλητισμός... Μακάρι να γίνει κάτι, για να αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος. Δεν είναι αργά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...