Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τους έβγαλε τα μάτια

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από την διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη, η Ξάνθη επικράτησε της Κέρκυρας με γκολ του Βάλλα στις καθυστερήσεις 2-1 και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.


Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι νησιώτες, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν παράπονα για το φάουλ από το οποίο προήλθε το πέναλτι της Ξάνθης και στην συνέχεια το γκολ του Βάλλα μετά την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου. Με 9 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα του Μπάντοβιτς.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να παρατάξει την Ξάνθη με 4-2-3-1. Ο Γκσμπούρνινγκ ήταν στο τέρμα και μπροστά του στην άμυνα από δεξιά οι Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάκι. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπόατενγκ, Αντεφέμι και μπροστά τους από δεξιά οι Μαρσελίνιο, Πόι, Κατόνγκο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καζάκης.
Ιδιο σύστημα και από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Τερματοφύλακας ο Κωνσταντόπουλος και τετράδα στην άμυνα οι Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος. Μακρής και Στολτίδης ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι και μπροστά τους οι Γραμμόζης, Επστάιν, Καλατζής. Μοναδικός προωθημένος ο Ηλίας Ιωάννου.
Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξα να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνουν τον τρόπο για να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στην πρώτη μισή ώρα της αναμέτρησης, η Ξάνθη ήταν αυτή που έχανε ευκαιρίες στον αγώνα, με τους παίκτες της Κέρκυρας να είναι απλοί. παρατηρητές.
Αρα λογικό ήταν να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι στο 31' με το διαγώνιο σουτ του Αντεφέμι, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Κωνσταντόπουλος. Αυτό το γκολ όμως, φάνηκε να αφυπνίζει τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να αντιδράσουν.
Και τα κατάφεραν πριν από την λήξη του ημιχρόνου με το πέναλτι που πήρε ο Γραμμόζης από τον Τζάκι. Μία απόφαση περισσότερο «τραβηγμένη» από τον διαιτητή Κουκουλάκη και λιγότερο γιατί ο αμυντικός της Ξάνθης, τράβηξε τον αντίπαλό του. Ο Επστάιν πάντως δεν λάθεψε και ισοφάρισε σε 1-1.
Στην επανάληψη, τα σκληρά φάουλ και τα συνεχόμενα σφυρίγματα του Κουκουλάκη, που έβγαζε με χαρακτηριστική ευκολία και την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, ουσιαστικά δεν επέτρεψαν να αποκτήσει ρυθμό ο αγώνας.
Πάντως το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Κι αυτό γιατί ο ρυθμός με τον οποίο έδινε τις κίτρινες κάρτες ο Κουκουλάκης ήταν δεδομένο πως θα φέρει και κόκκινες. Παίκτες της Κέρκυρας είδαν δύο, ο Ηλίας Ιωάννου και ο Βενέτης, ενώ ο διαιτητής, είδε (σωστά αυτή τη φορά» τράβηγμα του Δημήτρη Ιωάννου στον Σουάνη. Ο Μπόατενγκ εκτέλεσε, ο Κωνσταντόπουλος απόκρουσε, ο Σουάνης που είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή έκανε το γύρισμα και ο Βάλλας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Μετά την λήξη του αγώνα πάντως, οι φιλοξενούμενοι έπεσαν πάνω στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθούν, όμως σε καμία περίπτωση η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...