Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Λυτρωτής ο Αναστασάκος

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Εργοτέλης και Ατρόμητος στο Παγκρήτιο Στάδιο με τα γκολ των Ρομάνο (44') και Αναστασάκου (68'). Καμία από τις δυο ομάδες δεν έμεινε ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Μοιρασμένο παιχνίδι για τις δυο ομάδες, με τον Εργοτέλη να είναι καλύτερο στο πρώτο μέρος και τον Ατρόμητο να έχει τα ηνία του ματς στην επανάληψη.

Δοκάρι είχε στο 71' ο Σαγκανόφσκι για τους φιλοξενούμενους. Στους 29 βαθμούς και στη 13η θέση ο Ατρόμητος, ο οποίος ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με αυτό το αποτέλεσμα. Στους 32 βαθμούς και στην ένατη θέση ο Εργοτέλης, ο οποίος δεν έχει ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή. Αυτή ήταν η ενδέκατη ισοπαλία για τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα και τέταρτη εκτός έδρας, ενώ ο Εργοτέλης παραχώρησε για την τρίτη εντός έδρας ισοπαλία στο πρωτάθλημα, φτάνοντας συνολικά τις πέντε.
Η σκακιέρα των δυο προπονητών
Με 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Εργοτέλης του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Δασκαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Χίμπλινγκερ και Αλεξόπουλος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Βίσιο και Ρουμπάκης αγωνίστηκαν στα άκρα, με τους Ολίσε, Μπέτο και Τζούνιορ να είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεσης ξεκίνησε στα αριστερά ο Ρομάνο, στα δεξιά ο Λεάλ και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.
Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε και ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη. Ο Ιτάνζ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ολιβέιρα και Νάστο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μελισσάς αγωνίστηκε στα αριστερά της άμυνας και ο Σκόνδρας στα δεξιά. Οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο ήταν οι τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν στα αριστερά ο Μπρίτο, στα δεξιά ο Καραγκούνης και στην κορυφή ο Σαγκανόφσκι.
Παιχνίδι κέντρου
Χωρίς πολλές καλές ευκαιρίες και με παιχνίδι κέντρου και από τις δυο ομάδες κύλησε στα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Ιτάνζ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αρχικά να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνά τους και έψαξαν μέσω των αντεπιθέσεων το γκολ. Η μπάλα έφτανε με μεγάλη δυσκολία στις δυο περιοχές και μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, δεν είχε σημειωθεί κάποια καλή ευκαιρία για μια από τις δυο ομάδες.
Οι παίκτες των δυο αντιπάλων προσπάθησαν κυρίως με ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ να απειλήσουν τους δυο τερματοφύλακες, όμως τα σουτ που επιχείρησαν ήταν αρκετά άστοχα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως αυτό να φέρει τις επιθυμητές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ καλά οργανωμένοι κάτω από τη μεσαία γραμμή, κλείνοντας όλους τους χώρους και ανακόπτοντας τις περισσότερες επιθέσεις των γηπεδούχων, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ιτάνζ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ήρθε δέκα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ιτάνζ κατάφερε να διώξει τη μπάλα με εντυπωσιακή διπλή επέμβαση. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε κάνει λάθος στην συγκεκριμένη φάση, καθώς είχε βγει αρκετά από την εστία του και αυτό λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την ομάδα του. Λίγο αργότερα, ο Ιτάνζ κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο μακρινό σουτ του Μπέτο.
Λύτρωση με Ρομάνο
Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και στην τρίτη επίσκεψη του Εργοτέλη με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Ιτάνζ, ο Βίσιος βρήκε με σέντρα τον Ρομάνο και αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Αργεντινού παίκτη στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε ένα πολύ καλό σημείο της αναμέτρησης και ανάγκασαν τον Ατρόμητο να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ενόψει της συνέχειας της αναμέτρησης. Με το σκορ στο 1-0 οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτο ημιχρόνου.
Αλλαγή πλάνων από τον Δώνη
Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τα πλάνα του στο δεύτερο μέρος. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο ματς τον Αναστασάκο στη θέση του Καραγκούνη, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2. Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης με τον Σαγκανόφσκι, ενώ στη μεσαία γραμμή συνέχισαν οι Μπρίτο, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο. Η άμυνα παρέμεινε όπως και στο πρώτο μέρος. Από την άλλη πλευρά, ο Καραγεωργίου συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα που τελείωσε το πρώτο μέρος.
Πήρε τα ηνία ο Ατρόμητος
Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ο Εργοτέλης έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ψάχνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Ο Μπούντιμιρ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 57' για να διπλασιάσει τα τέρματα των Κρητικών και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς, όμως ο Ιτάνζ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του Περιστερίου. Ο Ατρόμητος είχε δυο καλές στιγμές για να φέρει το ματς στα ίσια, με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όμως και στις δυο ευκαιρίες των Μπρίτο και Ολιβέιρα, ο Δασκαλάκης κράτησε το μηδέν.

Δικαίωσε ο Αναστασάκος
Ο Ηλίας Αναστασάκος δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη για την επιλογή του να ρίξει στην αναμέτρηση. Ο έμπειρος επιθετικός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, λίγο πριν το τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν πιο κινητική στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο, στο γκολ της ισοφάρισης. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Σαγκανόφσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς «τούμπα», όταν από θέση τετ-α-τετ, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη.
Ο Καραγεωργίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Ορφανό και Βερπακόφσκις να μπαίνουν στο ματς στις θέσεις των Μπέτο και Μπούντιμιρ. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να ανεβάζει στροφές αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε και να ψάχνει το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Ο Δώνης απάντησε με την είσοδο του Καραλή στο ματς στη θέση του Μπρίτο.

Δραματικό φινάλε
Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο αγώνας μετατράπηκε σε ρώσικη ρουλέτα. Οι γηπεδούχοι έψαχναν με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πρώτα να μη δεχτούν κάποιο γκολ και στην συνέχεια να σημειώσουν ένα δεύτερο για να πάρουν τη νίκη. Ο Καραγεωργίου πέρασε τον Ορφανό σε θέση σέντερ φορ, προκειμένου να δημιουργήσει πίεση στο κέντρο της άμυνας του Ατρόμητου, ενώ ο Δώνης προσπάθησε να οργανώσει μέσω του πάγκου την
αμυντική διάταξη των παικτών του.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, παρά την απόφαση του Καραγεωργίου να ρίξει στη «μάχη» και τον Καρέλη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σταθόπουλου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1. Μοιρασμένο παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο και τον Ατρόμητο να χαμογελά περισσότερο για το τελικό αποτέλεσμα, αφού ήταν φιλοξενούμενος. Θα συνεχίσουν και οι δυο αντίπαλοι τη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία στις αγωνιστικές που απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...