Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ματσάρα με σφυρίγματα

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που τα είχε όλα, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, Πανιώνιος και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 3-3. Εντυπωσιακή η εξέλιξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-1, αλλά στα τελευταία λεπτά οι "βυσσινί" κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για τα δύο από τα τρία γκολ της Λάρισας, η οποία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νταμπίζα στο 86'.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-1-4-1 το οποίο, κυρίως στην επίθεση μεταβαλλόταν σε 4-4-1-1. Ο Μάχο ήταν τελικά κάτω από τα δοκάρια, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα με τις ενοχλήσεις στο γόνατό του. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Γκαλίτσιος και στο αριστερό ο Κοντοές, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας, Τσότσαλιτς.

Αμυντικό χαφ ήταν ο Ομο και μπροστά του, από δεξιά προς τα αριστερά οι Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σβέρκος, Κβιρκβέλια. Μόναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε για την Λάρισα το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης. Και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μελίσσης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης. Ιγκλέσιας και Αμπουμπακάρι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους οι Μετίν, Ρομέου, Πανγκράτ. Στην επίθεση ήταν ο Κούλιτς.
Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει πολύ καλό ρυθμό. Πάντως στο πρώτο τουλάχιστον τέταρτο του αγώνα, η Λάρισα έδειξε να πατάει πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Ο Πανγκράτ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 8' όμως λίγο νωρίτερα ο διαιτητής είχε δει φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ και είχε σταματήσει την φάση.
Ο Πανιώνιος άρχιζε σιγά σιγά να παίρνει τα ηνία του αγώνα και έτσι ήταν αυτός τελικά που κατάφερε να ανοίξει στο σκορ. Το παιχνίδι της μοίρας ήθελε ο Λαρισσαίος Γιώργος Γκαλίτσιος να είναι αυτός που σκόραρε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, κόντρα στην ομάδα που ουσιαστικά τον ανέδειξε. Μάλιστα δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι απέκτησαν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαξαν για το δεύτερο γκολ. Εχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Κοντοέ, Κβιρκβέλια, που έκαναν ότι ήθελαν από την αριστερή πλευρά, έφτασαν στην επιτυχία μετά από μια εξαιρετική κούρσα του Κοντοέ, ο οποίος πήρε το πέναλτι από τον Ιγκλέσιας. Ο Μήτρογλου που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να κάνει το 2-0 και να δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους για έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κωστένογλου, πέρασε στον αγώνα τους Ταλ, Κουζέν, στις θέσεις των Μελίσση, Ρομέου, θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του. Πάντως το σύστημά του δεν το άλλαξε.
Η Λάρισα κατάφερε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει τον Πανιώνιο, ψάχνοντας το γκολ που θα την ξαναέβαζε στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Και τελικά το βρήκε με τον Νταμπίζα στο 62'. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα θα μπορούσε να φέρει τον αγώνα στα ίσα, όμως η κεφαλιά του Ιγκλέσιας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο.
Οι δύο αυτές φάσεις, έφεραν εκνευρισμό στις τάξεις του Πανιωνίου, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να οπισθοχωρήσουν και να δώσουν το δικαίωμα στην Λάρισα να τους κλείσει στα καρέ τους. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν και τρόπο για να φτάσουν στο γκολ.
Αυτό το κατάφερε ο Πανιώνιος. Δράστης ο Μπόσκο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης πέρασε στον αγώνα στο 73' και τρία λεπτά αργότερα εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Πανιώνιος, ξεγέλασε τον Αμπάρη και έκανε το 3-1.
Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε ούτε εκεί. Η Λάρισα κατάφερε να επιστρέψει και μάλιστα να κατακτήσει το βαθμό της ισοπαλίας, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Μετίν (82') με πέναλτι που κέρδισε ο Ιγκλέσιας μείωσε σε 3-2, ενώ ο Νταμπίζας δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο τελευταίος αποβλήθηκε λόγω του πανηγυρισμού του και το ματς στο τελευταίο στα τελευταία λεπτά έγινε. ροντέο.
Το 3-3 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Πανιώνιο να χάνει την ευκαιρία να απομακρυνθεί περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Λάρισα διατήρησε ζωντανό το όνειρο της παραμονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...