Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Με άλλον αέρα από τον πλανήτη Αρη...

Μία διαστημική ΑΕΚ εμφανίστηκε την Κυριακή στο "Κλεάνθης Βικελλίδης" που σκόρπισε στους τέσσερις… ανέμους τον Αρη στην πρώτη παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στο ελληνικό πρωτάθλημα και προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο.

Ο Ισπανός μπορεί να έλεγε το Σάββατο πως δεν διαθέτει μαγικό ραβδάκι, αλλά στην πράξη φάνηκε το αντίθετο. Η ΑΕΚ μεταμορφωμένη προς το καλύτερο έδειξε πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μήπως, όμως, είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για την ομάδα και τον τεχνικό της; Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έδειχνε πως αν θέλει και βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να "διαλύσει" τον αντίπαλο της, ωστόσο αυτό που της έλειπε ήταν η διάρκεια. Ετσι από τα σύννεφα που πετούσαν όλοι, σε μηδενικό χρόνο είχαν προσγειωθεί ανώμαλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να κρατάει χαμηλά την μπάλα, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η Ενωση χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα, κάτι που τόνισε και ο ίδιος παραμονή του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το Δεκέμβριο, είχε τονίσει, θα δούμε μία καλύτερη ΑΕΚ και αυτήν περιμένει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα ασφαλή συμπεράσματα για τη δουλειά του Χιμένεθ, καθώς έχουμε μόλις ένα δείγμα από αυτή, ωστόσο δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κάποιος πως ο Ισπανός από την πρώτη κιόλας μέρα πρόσθεσε κάποιες πινελιές και έδωσε... χρώμα στην ΑΕΚ.

Η φιλοσοφία του αποτυπώθηκε στο γρασίδι του "Κλεάνθης Βικελίδης" με τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του και να φτάνουν σε ένα θρίαμβο μέσα σε μία "καυτή" έδρα. Τα αμυντικά χαφ "έπνιξαν" τον αντίπαλο στον άξονα, αλλά παράλληλα γέμιζαν και την αντίπαλη περιοχή, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Τα ακραία μπακ ανέβαιναν ψηλά για να δώσουν βοήθειες, ενώ οι ακραίοι επιθετικοί γύριζαν όποτε χρειαζόταν για να μαρκάρουν, κάτι που δεν γινόταν επί Μπάγεβιτς.

Η ΑΕΚ με αυτή της την εμφάνιση τοποθέτησε τον πήχη ψηλά και πλέον κάθε βδομάδα πρέπει να αποδεικνύει πως μπορεί να τον ξεπερνάει κατακτώντας βαθμούς και παίζοντας ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οπως έκανε δηλαδή την Κυριακή το βράδυ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...