Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα Με το έβδομο γκολ του Μπένζαμιν Ονουάτσι στο εφετινό πρωτάθλημα, η Καβάλα απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Νιγηριανός επιθετικός ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για τους «αργοναύτες» σε ένα ματς, που είχε τα πάντα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Καπετάνο στο 66', όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το «πολύτιμο τρίποντο». Με δέκα παίκτες τελείωσε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός Βόλου, λόγω αποβολής του Μόνχε, με εννέα η Καβάλα, λόγω αποβολών για τους Καρντόσο και Ονουάτσι. Στους 19 βαθμούς και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οι «αργοναύτες», στους 16 βαθμούς και στην έκτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκαν οι γηπεδούχοι.

Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Ρόκα κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Ζαραδούκα, Ζέλεσι, Σανκαρέ και Ντολεζάι να αποτελούν την τετράδα της μεσαίας γραμμής. Οι Ρίκκα και Αλβάρεζ ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Καπετάνο, Μόνχε και Ούμπιντες να αποτελούν την τριάδα των μεσοεπιθετικών πίσω από τον Μαρτίν.

Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε το ματς και η Καβάλα. Ο Γκαλίνοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, με τους Χργκόβιτς, Πετκάκη, Ντουγκλάο και Τόμασιτς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Οι Καρντόσο και Ντιέ ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι και Αμπντούν να αποτελούν την τριάδα των μεσοεπιθετικών. Μοναδική επιθετική αιχμή για τους «αργοναύτες» ήταν ο Ογκμπέτσε.

Είχε τον έλεγχο η Καβάλα
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 2', όταν το σουτ του Ογκμπέτσε δεν ανησύχησε τον Ρόκα. Η ομάδα του Κάσπερτσακ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και φάνηκε πιο απειλητική από τους γηπεδούχους. Στο 21' ο Βουτσίτσεβιτς δεν κατάφερε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον Μόνχε. Στο 26' ο Ονουάτσι έχασε μια ακόμα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ενώ και στο 40' ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Βροχή οι κόκκινες
Και ενώ όλα έδειχναν πως δε θα άλλαζε τίποτα ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ήρθε η φάση με πρωταγωνιστές τους Μόνχες και Καρντόσο, για να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς. Ο Καρντόσο χτύπησε τον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, αυτός αντέδρασε. Ο Καρντόσο υποδύθηκε τον τραυματία όσο χρειάζονταν για να πάρει την κόκκινη κάρτα ο Μόνχε, όμως τον δρόμο για τα αποδυτήρια ακολούθησε και ο ίδιος, καθώς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με το σκορ ισόπαλο 0-0 και με δέκα παίκτες, οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο θεατές
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, με την Καβάλα να χάνει την πρώτη καλή στιγμή με τον Ντικρόκ και τον Σανκαρέ να απαντάει στην αμέσως επόμενη φάση, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η Καβάλα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με τον Αμπντούν στο 60', ενώ ο Μαρτίν δεν καταφέρνει τρία λεπτά αργότερα με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς.

Λύτρωση από τον Καπετάνο
Στο 66' ο Ούμπιντες έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Καπετάνος με δυνατό αριστερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να κρατήσει το γκολ του Καπετάνου και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Μπρέσκα είχε μια καλή στιγμή στο φινάλε της αναμέτρησης, για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, όμως αστόχησε.

Απόδραση με Ονουάτσι
Η Καβάλα τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με τον Ντικρόκ να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Ονουάτσι με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στους «αργοναύτες». Ο Νιγηριανός επιθετικός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που σημείωσε, κάνοντας και χειρονομίες προς τους φιλάθλους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, όπου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...