Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Φιλόξενη και πάλι η Τρίπολη

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν στην Τρίπολη.. Για ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα του ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη. Μάλιστα η ομάδα της Αρκαδίας γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα (2-1) στο "σπίτι" του, καθώς η Ξάνθη μέσα σε επτά λεπτά ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το 14'.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους να "καθαρίσουν" από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο Πουλίδο στο πέμπτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του οδηγό στο σκορ, καθώς "σημάδεψε" το δεξί δοκάρι της εστίας του Λυμπερόπουλου. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν και ο καλύτερος παίκτης του συνόλου που παρέταξε ο Νίκος Παπαδόπουλος, έχοντας σταματήσει τους αντιπάλους του τρεις φορές μέχρι το11'.

Τελικά οι Αρκάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 14', με τον Μπαστία να τιμωρεί την άμυνα της Ξάνθης που τον άφησε αμαρκάριστο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και έτσι έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες του Βλάχου να βρίσκονται συνεχώς στην επίθεση. Στο 29' ο Μάρτινς θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, αλλά και πάλι ο Λυμπερόπουλος είπε "όχι", πραγματοποιώντας δύσκολη απόκρουση με τα πόδια.

"Χρυσή" αλλαγή

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στον αγώνα τον Μαρσελίνιο στη θέση του Βασιλακάκη. Η Ξάνθη στο 32' έφτασε στην ισοφάριση με τον Κατόνγκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σουάνη και με σουτ έγραψε το 1-1.

Ο Μαρσελίνιο με την ταχύτητα του ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, "αναγκάζοντας" μάλιστα τον διαιτητή να βγάλει δύο φορές την κίτρινη από το τσεπάκι του για να τη δείξει στους Πουλίδο, Ορόθκο. Ο Βραζιλιάνος από την στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή επιθετικά στην ομάδα του και στο 39' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπαστία. Ο Κιντάνα μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, δίνοντας το προβάδισμα στην ακριτική ομάδα.

Κόκκινο χρώμα...

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαγγέλης Βλάχος πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη τον Φορτούνη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ωστόσο την ευκαιρία για να σκοράρει την είχε η Ξάνθη με τον Κατόνγκο να χάνει γκολ από αυτά που δεν χάνονται στο 46'.

Μετά από επτά λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Τζάγκι αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μάρτινς, ενώ λίγα δευτερόλεπτά αργότερα ο Αργυρόπουλος ακολούθησε τον αντίπαλο του στα αποδυτήρια.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την υπεροχή και πίεζε για την ισοφάριση, όμως, ο Λυμπερόπουλος βρισκόταν σε εκπληκτική μέρα. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης δεν επέτρεψε στον Ουριμπάρι να σκοράρει στο 63', ενώ στο 68' και 69' αντέδρασε θετικά σε προσπάθειες των Φυτανίδη, Λαδάκη.

Η Ξάνθη έχοντας ως πρώτο μέλημα της να διατηρήσει το προβάδισμα, έβγαινε μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις, κάτι που έδινε την ευκαιρία στον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται συνεχώς έξω από την περιοχή του Λυμπερόπουλου. Οι Γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ξάνθη πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...