Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ασταμάτητη

Στο μεγάλο ελ κλάσσικο της ισπανίας η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ, την οποία συνέτριψε με 5-0, παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο.

Οι «μπλαουγκράνα». έκαναν πλάκα στους αντιπάλους τους και πέρασαν στην πρώτη θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, ξεκαθαρίζοντας ότι δε σκοπεύουν να παραχωρήσουν εύκολα τα σκήπτρα τους.

Το πολυαναμενόμενο σούπερ ντέρμπι δικαιολόγησε. όσα το συνόδευαν από το πρώτο του σφύριγμα. Πάθος, ένταση, τρέξιμο, δύναμη και θέαμα. Μόνο που όσον αφορά στο τελευταίο, αυτό είχε να κάνει μόνο με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. έπιασε από τον λαιμό τη -μεγάλη, αλλά «μικρή» χθες- αντίπαλό της και δεν την άφησε να πάρει ανάσα.

Ένα 20λεπτο. φωτιά
Στο 20λεπτο οι πρωταθλητές βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ενώ με την εμφάνισή τους γενικότερα είχαν κάνει τους Μαδριλένους να ξεχάσουν. οτιδήποτε κι αν ονειρεύονταν. Η Μπαρτσελόνα προειδοποίησε στο 6΄ με το σουτ του Μέσι να σταματάει στο δοκάρι και στο 18΄ ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Ο Τσάβι στο 10΄ έκανε το 1-0 με πλασέ μετά από ασίστ του Ινιέστα, ενώ στο 18΄ο Πέδρο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από πάσα του Βίγια και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η «Μπάρτσα» είχε πάρει κεφάλι, η Ρεάλ πραγματοποιούσε τη χειρότερή της εμφάνιση επί ημερών Μουρίνιο. Ένα απευθείας φάουλ του Ρονάλντο στο 34΄ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαλντές ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι «μερένχες» στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Πορτογάλος είχε βάλει φωτιά στο «Καμπ Νου». Ο Ρονάλντο έσπρωξε τον Γκουαρντιόλα, προκειμένου να του δώσει πιο γρήγορα την μπάλα σε ένα πλάγιο, προκαλώντας μια μίνι-σύρραξη και «κερδίζοντας» την κίτρινη του Βαλντές.

Διαστάσεις θριάμβου με Βίγια
Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο μέρος έμοιαζε με τυπική διαδικασία όσον αφορά στον νικητή, η Μπαρτσελόνα συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Το ίδιο κι η Ρεάλ. Ανύπαρκτη. Ήταν θέμα χρόνου να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους οι «μπλαουγκράνα». Ήταν θέμα. Βίγια, με τον διεθνή φορ να πετυχαίνει δύο γκολ νωρίς-νωρίς και να αποτελειώνει τη Ρεάλ, που ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο, άσχημο, τρόπο.

Ο Βίγια σκόραρε στο 55΄ και το 57΄ με εξαιρετικά τελειώματα μετά από ισάριθμες πάσες. μισό γκολ του Λιονέλ Μέσι και τα πάντα είχαν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να γεμίσουν με κίτρινες κάρτες.

Έρχεται «καμπάνα» για τον Ράμος
Αποκορύφωμα της απογοήτευσης και του εκνευρισμού που διακατείχε τους παίκτες της Ρεάλ ήταν η φάση του 93΄, όταν ο Σέρχιο Ράμος σαν μαινόμενος ταύρος χτύπησε αντιαθλητικά τον Μέσι, έσπρωξε τον Κάρλες Πουγιόλ και φυσικά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Προσεχώς, ο. διεθνής μπακ αναμένεται να τιμωρηθεί και από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Χέφρεν είχε εκτοξεύσει το δείκτη του σκορ σε 5-0 μετά από γύρισμα του Μπόγιαν (οι. αλλαγές της Μπαρτσελόνα) και είχε κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια βραδιά-όνειρο για τους «μπλαουγκράνα».

Γήπεδο: «Καμπ Νου»
Διαιτητής: Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Πουγιόλ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (87΄ Κεϊτά), Μέσι, Βίγια (76΄ Μπόγιαν), Πέδρο (87΄ Χέφρεν)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο (60΄ Αρμπελόα), Καρβάλιο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ (46΄ Ντιαρά), Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά


ΥΓ:Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το τελικό σκό περίμενα την Ρεάλ καλύτερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...