Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Φοβερός ο Κολοσσός

Για ακόμη μια φορά ο Κολοσσός απέδειξε ότι είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες και ότι ξέρει τον τρόπο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, και φέτος. Η ομάδα της Ρόδου "διέλυσε" τον Αρη στο Βενετόκλειο 89-70. Με τον εκπληκτικό ’γγελο Τσάμη (24 π. με 7/8 δίποντα, 7/8 βολές και 4 αμυντικά ριμπάουντ) να παίρνει το όπλο του και τον Χαρίση (17π.), αλλά και τους Παππά και Καλάθη (14 π. έκαστος) να σιγοντάρουν, οι Ροδίτες νίκησαν με 89-70. Απ� την άλλη οι αντίπαλοι τους "πάλεψαν" με τον Χρήστο Ταπούτο (16π., με 2/3 τρίποντα), αλλά μάταια.

Και όλα αυτά παρότι οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν διόλου άσχημα το παιχνίδι και προσπάθησαν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους. Ο Ταπούτος τον σήκωνε στις πλάτες του και η μονομαχίες με τον Τσάμη στο σκοράρισμα έδιναν και έπαιρναν. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου (22-21 υπέρ του Κολοσσού). Στη δεύτερη όμως και ιδίως από το 15ο λεπτό και μετά, οι Ροδίτες εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στην περιφέρεια και με τον Νίκο Παππά να βοηθά και στη συνέχεια και τον Πατ Καλάθη, ξέφυγαν αρκετά στο σκορ, όντας πολύ πιο εύστοχοι τόσο στις βολές, όσο και στα τρίποντα και έφτασαν εύκολα στο 51-37 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια. Πάντως, παρότι είχε σφυριχτεί η λήξη του ημιχρόνου ο Χατζηβρέττας δέχθηκε τεχνική ποινή, καθότι διαμαρτυρήθηκε για την τελευταία φάση, Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του, έπαιξαν καλή άμυνα, ενώ έτρεξαν στην επίθεση και αιφνιδίαζαν αρκετές φορές τους αντιπάλους τους.

Η ομάδα του Ντρούκερ βλέποντας πως δε μπορεί να ανταπεξέλθει στο γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι σουτάροντας αψυχολόγητα τρίποντα, αλλά η αστοχία της και τα πολλά λάθη της, δεν της επέτρεψαν να έχει καν δικαίωμα στο όνειρο. Η διαφορά στο σκορ ξέφυγε (60-41 λίγο πριν τη λήξη της γ'' περίοδου) και έτσι συνεχίστηκε το ματς μέχρι και 3' πριν τη λήξη, οπότε ο ’ρης σταμάτησε να σουτάρει τρίποντα, έριξε λευκή πετσέτα στο παρκέ και ο Κολοσσός έκανε το καθήκον του.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 14, Αυγενικός, Πάνος, Μαννωλόπουλος, Ασημακόπουλος 12(2), Φορντ 1, Χαρίσης 17, Τσάμης 24(1), Παππάς 14(2), Γκόλεματς 7, Δανάς, Ιβάνοβιτς
Αρης (Ντρούκερ): Ντάνστον 1, Ταπούτος 16(2), Τάκερ 4, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 6, Χαραλαμπίδης 13(1), Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 11, Χρυσικόπουλος 6(2), Σλούκας 8(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...