Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έμειναν στο 0-0

Ισόπαλοι για ακόμα μια φορά και μάλιστα χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν γκολ αναδείχτηκαν Ηρακλής και Κέρκυρα. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά την φετινή περίοδο( 2 φόρες στο πρωτάθλημα και δυο στο κύπελλο), όμως σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια δεν αναδείχτηκε νικητής. Στους 24 βαθμούς ανέβηκε η Κέρκυρα στους 23 ο Ηρακλής ο οποίος βρίσκεται πλέον σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με το Δημήτρη Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Χοσέμι και Κατσικά κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Κυριαζή στο δεξί άκρο και τον Πάμπλο Λίμα στο αριστερό. Ο 19χρονος Στάμου ξεκίνησε σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Πίτου Γκαρσία αριστερά του και το Ρόμπλες δεξιά του στην τριάδα του κέντρου. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σολτάνι έχοντας συμπαραστάτες τους δυο νεοαποκτηθέντες, Ζερκά στα αριστερά και Μαχόπ στα δεξιά σε αυτό το 4-3-3 του Γηραιού.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς επέλεξε τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στη θέση του τερματοφύλακα και τους Γκουστάβο, Βενέτη, Μαϊστόροβιτς και Κοντοδήμο στην αμυντική γραμμή. Ο Μακρής με το Στολτίδη και το Χάμπλ τριάδα στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Επστάιν αριστερά τον Καλαντζή δεξιά και τον Τσίγκα σε ρόλο σέντερ φορ σε ένα κλασικό 4-5-1 για τους Κερκυραίους.

Κακό θέαμα χωρίς φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να φαίνονται ορεξάτοι αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν τις καλά οργανωμένες άμυνες και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε στην ενδεκάδα το 18χρονο Δημήτρη Στάμου σε ρόλο αμυντικού χαφ, ενώ είχε στην ενδεκάδα τρία ακόμα νέα πρόσωπα με τους Ζερκά, Ρόμπλες και Μαχόπ.
Η απόδοση των δυο ομάδων όσο περνούσε η ώρα έπεφτε και το θέαμα που παρακολουθούσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Καυταντζόγλειο ήταν ανιαρό. Όσο για ευκαιρίες αυτές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και όχι αυτές που λέμε κλασικές.
Πρώτη απείλησε η Κέρκυρα στο 21ο λεπτό με τον Χάμπλ ο οποίος κινήθηκε έξω από την περιοχή του Ελευθερόπουλου έπιασε το δυνατό σουτ η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Στο 27 ο Μαχόπ μπήκε από δεξιά σούταρε στην κλειστή γωνία του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος όμως έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 33ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λίμα από αριστερά ο Σολτάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κωνσταντόπουλου.

Ανέβασαν ρυθμό δεν πέτυχαν το γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση και των δυο ομάδων ανέβηκε καθώς προσπάθησαν με καλύτερες προϋποθέσεις να φτάσουν σε ένα γκολ που θα χάριζε και τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα που θα το πετύχαινε.
Στο 51ο λεπτό ο Ηρακλής έφτασε με αξιώσεις κοντά στο γκολ όμως το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Σολτάνι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.
Τρια λεπτά αργότερα η Κέρκυρα άγγιξε το γκολ όταν σε σέντρα του Επστάιν ο ο Καλαντζής μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ όμως ο Ελευθερόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής άρχισε να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα και με την είσοδο του Επάλε και του Μάρα έγινε πολύ πιο επιθετικός και απειλητικός.
Στο 67ο λεπτό ο Λίμα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κυριαζή ίσα που άγγιξε την μπάλα η οποία σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού της Κέρκυρας.
Στο 75 ο Ηρακλής έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Μάρα βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι όμως το σουτ που έπιασε ήταν πολύ κακό και πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.
Δυο λεπτά αργότερα η Κέρκυρα προσπάθησε να φτάσει στο γκολ όμως η κεφαλιά του Στολτίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε το στόχο.
Το ματς τελείωσε με τον Ηρακλη να πιέζει να πετύχει το γκολ της νίκης και τον κόσμο να αποδοκιμάζει το Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του Γηραιού που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...