Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κολύμπησε βαθιά

Τελικά η ΑΕΚ ξέρει κολύμπι και μάλιστα πηγαίνει και στα βαθιά! Στη λίμνη του Παγκρητίου και με πολλές απουσίες, η Ένωση με δέκα παίκτες για πάνω από μισή ώρα κατάφερε και κράτησε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Εργοτέλη. Το τελικό 3-2 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν καλύτεροι από αυτούς του Νίκου Καραγεωργίου.

Πλέον ο δικέφαλος είναι μόνος τρίτος στη βαθμολογική κατάταξη, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κορυφαίος ο Μπλάνκο, ο οποίος αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ, η οποία δεν έχει χάσει ποτέ κόντρα στους Κρητικούς.

Με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο εκτός 11αδας για να ξεκουραστούν για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με τους Σκόκο και Μάκο να είναι τιμωρημένοι, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Ματέος δίπλα στον Καφέ στον χώρο του κέντρου, ενώ πίσω από τον Μπλάνκο παρέταξε τους Λαγό, Γκερέιρο και Μπερνς.

Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε την έκπληξη με τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος πήρε τη θέση του Μπέτο, ενώ στην επίθεση προτιμήθηκε ο Βερπακόφσκις αντί του Λεάλ, διότι ο Λετονός βοηθάει και ανασταλτικά. Ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος επηρέασε από τα πρώτα λεπτά και στους 22 ποδοσφαιριστές και τα πολλά λάθη ήταν το χαρακτηριστικότερο γεγονός.

Πάντως, η ΑΕΚ πήγε να αιφνιδιάσει νωρίς, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος του Πακγρητίου στέρησε στον Μπλάνκο μια καλή ευκαιρία για γκολ μόλις στο έκτο λεπτό. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που πατούσε περισσότερο στην περιοχή του Δασκαλάκη.

Αυτή η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 36ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Καφές γύρισε στον Γκερέιρο και εκείνος έδωσε με τη σειρά του στον Μπλάνκο, με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την 3η προσπάθεια.

Ο Εργοτέλης μετά το γκολ ανέβασε λίγο την απόδοση του και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 42ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ορφανού έφυγε λίγο άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή και μόλις στο 49΄ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Μπερνς να εκμεταλλεύεται το κακό σουτ του Γκερέιρο.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο δικέφαλος δεν θα είχε πρόβλημα στο να κερδίσει το τρίποντο ήρθε η φάση του 60ου λεπτού, όπου ο Μανωλάς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντινέας να δείχνει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Λεάλ που είχε περάσει λίγο πιο πριν στη θέση του Βερπακόφσκις δεν αστόχησε και έβαλε φωτιά στο ματς.

Μετά τη μείωση του σκορ και την αποβολή του Μανωλά, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πίεσαν αρκετά την ΑΕΚ και είχαν κάποιες ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια. Σε μια από αυτές στο 82ο λεπτό ο Λεάλ μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Ρομάνο, που ήταν μόνος του απέναντι από τον Σάχα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Ότι δεν κατάφερε ο Εργοτέλης το κατάφερε η ΑΕΚ σε μια αντεπίθεση που έβγαλε στο 94ο λεπτό. Ο Μίτσελ έφυγε από τα αριστερά γλίστρησε, αλλά σηκώθηκε ξανά έδωσε στον κενό χώρο στον Γεωργέα, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Πάντως, το ματς δεν τελείωσε εκεί, αφού στο 98΄ ο Φραγκουλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε στο τελικό 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...