Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σε προπόνηση

Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός προερχόταν από οδυνηρή ευρωπαϊκή ήττα, η μοίρα του Αμαρουσίου δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα σωστά, τιμώντας τον Καϊμακόγλου στο ξεκίνημα, αλλά δεν κατάφεραν να εξευμενίσουν το θηρίο και γνώρισαν μπασκετικό διασυρμό (41 ποντάκια διαφορά). Οι "πράσινοι" ήταν άπιαστοι και κράτησαν ρυθμό ως το φινάλε, ενώ ο Ομπράντοβιτς ξεκούρασε τον Μπατίστ και τον Διαμαντίδη.


Στα πρώτα λεπτά το Μαρούσι πήρε ένα προβάδισμα (10-6), χάρη στα 2/2 τρίποντα του Δημήτρη Χαριτόπουλου, αλλά και στην παρουσία του Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την αμυντική του πίεση και με τους Καϊμακόγλου-Βουγιούκα να δίνουν επιθετικές λύσεις, έτρεξε ένα σερί 10-1 για να περάσει μπροστά όπου και παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Άλλωστε, στο 7ο λεπτό το Μαρούσι έπαθε τη μεγάλη ζημιά, όταν ο Μπάγκαριτς τραυματίστηκε στη μέση και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια.

Η απουσία του Κροάτη σέντερ έκανε τα πράγματα πολύ απλά για τον Παναθηναϊκό που είχε άνετη κυκλοφορία στο ζωγραφιστό, έκλεισε την άμυνα μέσα και εξασφάλισε πολλά ελεύθερα τρίποντα. Ένα τρίλεπτο ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο έδωσε ένα σερί 12-0 και τελείωσε το παιχνίδι νωρίς νωρίς (17-34 στο 14'). Το Μαρούσι δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις και η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους για να φτάσει και τους 26 (27-53) πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε στην τρίτη περίοδο, αφού οι πρωταθλητές διατήρησαν τη μεγάλη τους απόσταση από τους γηπεδούχους. Οι Μαρουσιώτες έπαιξαν ένα συμπαθητικό πεντάλεπτο ως το 25' όταν οι Χουέρτας-Κλεμέντε σκόραραν λίγο και διατήρησαν τα προσχήματα, αλλά από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός ξαναπάτησε γκάζι. Από το 38-57 οι πράσινοι έκλεισαν το δρόμο προς το καλάθι τους και έτρεξαν ένα σερί 16-3 για να πάνε τη διαφορά στη μέγιστη ως τότε τιμή της, το +32. Επιθετικά τη δουλειά έκαναν ο Τσαρτσαρής με τον Βουγιούκα, ενώ ο Τέπιτς αγωνιζόταν στη θέση του πλέι-μέικερ, δείχνοντας τις ξεκάθαρες προθέσεις Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το ρόλο του από εδώ και μπρος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ενέργεια στην άμυνα έπεσε με αποτέλεσμα πολλά ελεύθερα τρίποντα και για τις δύο ομάδες. Ακόμα και έτσι η ποιότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής στο παρκέ - ο Νίκολας βρήκε μια ευκαιρία για ρεσιτάλ έξω από τα 6,75 με βασικό ανταγωνιστή τον Ακεψιμαΐδη. Ο Ομπράντοβιτς πάντως έκανε διαρκώς αλλαγές, μη θέλοντας να αφήσει τους παίκτες του χαλαρούς. Ο Μπόγρης και ο Καλάθης πήραν χρόνο συμμετοχής παίζοντας πολύ καλά, όπως έδειξε και το σερί 10-2 με το οποίο έληξε το παιχνίδι με τους "πράσινους" να ανεβάζουν τη διαφορά στο +41. Τελική πινελιά ήταν ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Φώτση και τον Κλεμέντε - ο Έλληνας φόργουορντ πέταξε την μπάλα στον Πορτορικανό που, απαντώντας, του την έστειλε με δύναμη στα μούτρα. Ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και οι δύο παίκτες πήραν από ένα "Τ".

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 98-57.
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 2, Μπάγκαριτς 3, Ακεψιμαϊδης 11 (2), Χουέρτας 8 (2), Χαριτόπουλος 6 (2), Γκαγκαλούδης 9 (1), Κλεμέντε 15 (1), Σιαμαντούρας, Τσόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3.
Παναθηναϊκός ( Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 7, Φώτσης 10, Σάτο 7 , Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 21, Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...