Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία και απορία

 
Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι 35.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Ατρόμητο είχε επιτυχία μόνο στην εξέδρα. Στο τερέν οι «πράσινοι», μακριά από το καλό εαυτό τους, έμειναν στο 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου. Δεν μπόρεσαν να συνέρθουν γρήγορα από το σοκ του ντέρμπι, ούτε να σηκώσουν το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης από την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι οπαδοί τους.

Ο Ατρόμητος ξόρκισε την κατάρα και σκόραρε μετά από 4 ματς, που δεν είχε πετύχει γκολ. «Εξορκιστής» ο Μπρίτο ο οποίος στο 31' «τρύπησε» την άμυνα και πλάσαρε τον Τζόρβα, σημειώνοντας το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Σίντνεϊ Γκοβού βγήκε από την χειμερία νάρκη του και σφράγισε την καλή του απόδοση -συνέχεια εκείνης της ολιγόλεπτης στο «Γ. Καραϊσκακης»- με το γκολ της ισοφάρισης, που πέτυχε στο 33'.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμιά σχέση με την «σιδερένια» ομάδα των προηγούμενων αγώνων του. Τα προβλήματα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση ήταν εμφανή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο Ατρόμητος στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο. Χωρίς να κλειστεί κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και αν ο Τάτος ήταν πιο αποτελεσματικός στο 58΄ θα μπορούσε να φύγει ακόμη και νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Το 13ο ματς του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Σούπερ Λιγκ αποδείχτηκε γρουσούζικο για τον Πορτογάλο, που είδε το. φάντασμα της ομάδας του να βγαίνει στο γήπεδο στο β' ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία!
Τα πλάνα των προπονητώνΜε το ντέρμπι να έχει αφήσει έντονες τις πληγές στην ομάδα του ο Zεσουάλδο Φερέιρα δυσκολεύτηκε να καταρτίσει αξιόμαχη 11αδα, αφού δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Λέτο και στους τραυματίες Χριστοδουλόπουλο, Μπουμσόνγκ, Καρνέζη. Μετά από όλα αυτά έδωσε φανέλα βασικού στους Σεϊταρίδη, Σιμάο, επιστράτευσε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στο ματς της πρεμιέρας με την Ξάνθη) τον Κλέιτον στον πάγκο και προχώρησε σε μερικές εσωτερικές αλλαγές στο 4-3-3, που επέλεξε για ένα ακόμη παιχνίδι.
Έτσι το σχήμα των «πράσινων» ήταν: Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Σεϊταρίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά), Καντέ, Σαριέγκι (στόπερ), στη μεσαία γραμμή οι Σιμάο (κόφτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης και στην επίθεση οι Γκοβού (δεξιά), Σισέ (κορυφή), Νίνης (αριστερά).
Ο Γιώργος Δώνης, εκτός από τις απώλειες των Νεμπεγλέρα (τιμωρημένος), Σαμπού, Φαβάλι (τραυματίες), είχε το μυαλό του και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Γι αυτό κράτησε τον Καμαρά στον πάγκο και έβαλε στη θέση του τον Θανάση Καραγκούνη.
Ο Έλληνας τεχνικός στελέχωσε την 11αδα του  με τους: Μιχαηλίδη (γκολκίπερ), Σκόνδρα, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νάστο (άμυνα), Σαρμιέντο, Μπρίτο, Σφακιανάκη (κέντρο) και Καραγκούνη, Σαγκανόφσκι, Τάτο (επίθεση) σε διάταξη 4-3-3.   
«Νάτοι οι πρωταθλητές»
Πριν από την έναρξη του αγώνα δέκα οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και απέσυραν το πανό της Σούπερ Λιγκ από το κέντρο του γηπέδου. Λίγο αργότερα παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού πήγαν στην κερκίδα των οργανωμένων και χαιρέτησαν τους οπαδούς οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με την ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές».
Ξεχωριστή υποδοχή επεφύλαξαν στον Τζιμπρίλ Σισέ προς τον οποίο φώναξαν το γνωστό σύνθημα ενώ είχαν αναρτήσει και πανό με το οποίο τον παρότρυναν να μείνει στον Παναθηναϊκό.  Μέσα σε αυτό το κλίμα ήταν φυσικό οι «πράσινοι» να ξεκινήσουν φορτσάτοι το ματς.
Στο δίλεπτο 5΄- 7΄η υπεροχή τους κατέληξε σε δυο τελικές προσπάθειες. Στην πρώτη όμως ο Κατσουράνης σούταρε άουτ ενώ στην δεύτερη ο Γκοβού σούταρε. αέρα μετά την ωραία πλαγιοκόπηση του Σπυρόπουλου από πάσα του Νίνη. Μέχρι το 15΄ ο διαιτητής Τσινιάρης διέκοψε τρεις φορές το ματς ζητώντας, άλλοτε  την απομάκρυνση των οπαδών από το κιγκλίδωμα πίσω από την εστία του Ατρόμητου και άλλοτε του πανό με περιεχόμενο κατά του Β. Μαρινάκη, που είχαν απλώσει οι οπαδοί στην εξέδρα.
Οι συχνές διακοπές έβγαλαν τους γηπεδούχους από τον ρυθμό τους και επέτρεψαν στον Ατρόμητο να ισορροπήσει τον αγώνα. Στο 21΄από προσπάθεια του Θ. Καραγκούνη, ο Τάτος ντρίμπλαρε τον Καντέ αλλά σούταρε στην αγκαλιά του Τζόρβα. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Παναθηναϊκός άρχισε να εμφανίζει αδυναμία ανάπτυξης από τα αριστερά καθώς ο Νίνης δεν μπορούσε να παίξει κοντά στη γραμμή. Ταυτόχρονα είχε πρόβλημα και στην τροφοδοσία του Σισέ από τον άξονα.
Δυο γκολ σε 2'Αλλά και η άμυνά του δεν είχε την σταθερότητα προηγούμενων αγώνων. Ο Μπρίτο την βρήκε ανοιχτή στο 31΄ και αξιοποιώντας την ασίστ του Σαρμιέντο βγήκε στην πλάτη του Σαριέγκι και πλάσαρε τον Τζόρβα για το 0-1. Όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα. Στο 33΄ο Γκοβού, που είχε κέφια,  εκμεταλλεύτηκε το λάθος του  Ολιβέιρα στη μακρινή μπαλιά του Κατσουράνη και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (1-1).
Το γκολ αφύπνισε τους «πράσινους» και στο 35΄ έφτασαν δυο φορές κοντά στο γκολ. Και στις δυο όμως ο Μιχαηλίδης είπε «όχι» στον Κατσουράνη. Η «απάντηση» του Ατρόμητου ήρθε γρήγορα με την προβολή του Καραγκούνη στο 42΄ που έστειλε τη μπάλα άουτ.
Με τον Σεϊταρίδη να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού, ο Νάστος συνέχισε να τρυπά την άμυνα από τα δεξιά και στο 45΄ζήτησε πέναλτι καθώς στο γύρισμα που έκανε η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του πεσμένου Γκοβού. Στο επόμενο λεπτό ο Σφακιανάκης αστόχησε στο μακρινό σουτ και τα υπόλοιπα 3 από τα συνολικά 4 λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής πέρασαν δίχως να συμβεί τίποτα το αξιόλογο.
Η ευκαιρία του ΤάτουΤο β' ημίχρονο ξεκίνησε μέσα σε ομίχλη από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Το ίδιο «θολή» ήταν η αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων στη φάση του 58΄, όταν άφησε τον Τάτο να βγει τετ α τετ με τον Τζόρβα, που απέκρουσε σωτήρια.
Βλέποντας τα προβλήματα στην πράσινη άμυνα ο Δώνης έριξε στον αγώνα στο 63΄ τον Καμαρά αντί του Μπρίτο. Με την είσοδο του Αφρικανού ο Σαγκανόφσκι πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Δώνης δεν περιορίστηκε σε αυτή την αλλαγή αλλά στο 68΄έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του αντικαθιστώντας τον Καραγκούνη με τον Καραλή. Ο νεοεισελθών μάλιστα παραλίγο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (69΄).
Ο Φερέιρα που είχε ελάχιστες λύσεις στον πάγκο έκανε την πρώτη του κίνηση στο 73΄βάζοντας το Μαρίνο αντί του Νίνη. Λίγο αργότερα, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του,  έριξε στον αγώνα τον ξεχασμένο Κλέιτον (αντί του Καραγκούνη).
Το τελευταίο του χαρτί ο Φερέιρα το έπαιξε με τον Πετρόπουλο, τον οποίο έριξε στον αγώνα αντί του Γκοβού. Ο Πετρόπουλος πήγε δίπλα στον Σισέ και το ρόλο του αριστερού χαφ πήρε ο Σπυρόπουλος, αφήνοντας την άμυνα με τρεις (Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης). Ούτε όμως αυτή η κίνηση έφερε αποτέλεσμα και το ματς τελείωσε μέσα στην απόγνωση για τους «πράσινους» και μέσα στα πανηγύρια για τους Περιστεριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...