Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τουλάχιστον πήρε τον βαθμό

Η πρώτη και η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ικανές για να κρίνουν το αποτέλεσμα (1-1) στο "Καυτανζόγλειο". Ηρακλής και Ξάνθη πήραν από ένα βαθμό ο οποίος δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες στη μάχη για να κλείσουν οριστικά τα σενάρια υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Καζάκη στο 3ο μόλις λεπτό ενώ οι "κυανόλευκοι" ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντάνι.

Ψυχρολουσία με το καλημέρα για τον Ηρακλή ο οποίος μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πριν καλά καλά ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές η Ξάνθη κατάφερε να αιφνιδιάσει με τον Καζάκη ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κομεσίδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Έλληνα φορ μετά από εκείνο που πέτυχε στη νίκη των Ακριτών με τον Ατρόμητο.

Οι "κυανόλευκοι" θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα και είχαν την ευκαιρία στο 9΄ όταν ο Μάρα πέρασε τον Γκσπούρνινγκ αλλά από πολύ πλάγια θέση δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Μόλις τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν λανθασμένα για χέρι του Αντεφέμι που θα επέσυρε την εσχάτη των ποινών.

Η πίεση του Γηραιού εντάθηκε με αποτέλεσμα η Ξάνθη να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Το λάθος δεν άργησε να γίνει από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων που έδιωξε τη μπάλα με άσχημο τρόπο.΄Αυτή κατέληξε στον Λίμα ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τον Γκσπούρνινγκ όμως να προλαβαίνει να γυρίσει και να διορθώνει το λάθος του αποσοβώντας το γκολ.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον πρώτο λόγο να έχουν οι γηπεδούχοι την ουσία όμως οι Ακρίτες. Οι ενέργειες των παικτών του Ηρακλή δεν είχαν αποτέλεσμα και όποιες από αυτές κατέληγαν σε τελικές προσπάθειες έβρισκαν τον Αυστριακό γκολκίπερ που με τις επεμβάσεις του προμήνυε πως θα είναι ο καλύτερος του γηπέδου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη προσπάθησε να κάνει ότι και στο ξεκίνημα του αγώνα, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Έχοντας την κατοχή προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία κρατώντας τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ της έχοντας ρόλο κομπάρσου στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη υποψία απειλής για τον Ηρακλή προήλθε από τα πόδια του Ντάνι στο 52΄ όταν επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η υπεροχή των γηπεδούχων που αποφάσισαν να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο 53΄ ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπαστεριανός πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι διαδοχικές φάσεις στα καρέ της Ξάνθης δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν με την αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη στο 59΄ οι "κυανόλευκοι" δεν κατάφεραν να είναι ουσιαστικοί.

Η απουσία ευκαιριών και το αριθμητικό μειονέκτημα έφεραν την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο που έπρεπε να υπερασπιστεί του τέρματος που της έδινε προβάδισμα. Στον αντίποδα οι "κυανόλευκοι" προσπαθούσαν μόνο με στημένες φάσεις να απειλήσουν με κύριο εκτελεστή το Λίμα ο οποίος μετά από κάποιες καλές εκτελέσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Με μοναδικό εκφραστή τον Μάρα ο οποίος μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά κάτι το οποίο επεδίωξε και ευνοούσε τον φιλοξενούμενο που έπαιζε με 10 και ήταν μπροστά στο σκορ.

Χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 72΄ για να καταγραφεί τελική για τον Ηρακλή όταν το σουτ του Επαλέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Γκσπούρινγκ. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 76΄ όταν ο Καϊτά από πλεονεκτική θέση - όντας οφσάιντ - επιχείρησε το σούτ με τον γκολκίπερ των Ακριτών να διώχνει σε κόρνερ.

Η πίεση του Ηρακλή αυξήθηκε χωρίς όμως να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για να απειληθεί η αντίπαλη εστία που κρατήθηκε ανέπαφη σε μεγάλο βαθμό και λόγο του Γκσπούρνινγκ.

Καθώς η αναμέτρηση όδευε προς την ολοκλήρωση τα διαδοχικά κόρνερ των "κυανολεύκων" 'έσπρωξαν' όλη την ομάδα μπροστά, ακόμα και τον Ελευθερόπουλο. Σε ένα από αυτά στο 92΄ ο Λίμα εκτέλεσε ο Ντάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ έστειλε η μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας ουσιαστικά στην εκπονοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...