Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ροπαλία απο τον Μάρα

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Μαρτίν άνοιξε το σκορ στο 13' για τους γηπεδούχους, για να ισοφαρίσει ο Μάρα στο 79' για τους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για το μαρκάρισμα του Μόνχε στον Αραμπατζή, από το οποίο προήλθε το πέναλτι των «κυανόλευκων».
Στους 32 βαθμούς και στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία παραχώρησε την ενδέκατη ισοπαλία της στο εφετινό πρωτάθλημα και έκτη εντός έδρας. Ο Ηρακλής έφτασε τους 28 βαθμούς και παρέμεινε στην δέκατη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η δέκατη εφετινή ισοπαλία του «γηραιού» στο πρωτάθλημα και πέμπτη εκτός έδρας.

Η σκακιέρα των προπονητώνΜε 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σάκης Τσιώλης. Ο Γιακούποβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Σανκαρέ και Ντολεζάι στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζαραδούκας και Ζελέσι ήταν οι δυο μπακ, με τους Αλβάρεζ και Καπετάνο να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις της επίθεσης ήταν οι Μπρέσκα, Μόνχε και Ούμπιντες. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μαρτίν.
Από την άλλη πλευρά, το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιώργος Παράσχος. Ο Ελευθερόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Κατσαμπής και Κυριαζής ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Λίμα και Αραμπατζής ήταν οι δυο μπακ. Οι Γκαρσία και Ντάνι ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Σολτάνι, Μαχόπ και Παπαστεριανό να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ιάκομπ.
Μπήκαν δυνατά οι γηπεδούχοιΟ Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβάλλει τον ρυθμό του και κατάφερε να δημιουργήσει στο πρώτο δεκάλεπτο αρκετές καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Ελευθερόπουλου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε στην αρχή του αγώνα το μηδέν στην εστία του, αφού κατάφερε να νικήσει τους Μόνχε, Μάρτιν και Σανκαρέ.
Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς. Στο 13' ο Καπετάνος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο επερχόμενο Μαρτίν δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Εκρηκτικό πρώτο τέταρτο από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Κάποιος κατέβασε τον διακόπτηΟι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να μεταφέρουν το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γιακούποβιτς, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδωσαν χώρο στους «κυανόλευκους» και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Και ενώ ο αγώνας είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες συνθήκες, το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, μετά το πρώτο τέταρτο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες.
Ο Ολυμπιακός Βόλου οπισθοχώρησε και έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να τους εκμεταλλευτούν, με τις προσωπικές ενέργειες που επιχείρησαν τις περισσότερες φορές. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ, μετά το εκρηκτικό τέταρτο που είχαν στην αρχή του αγώνα και τους λογαριασμούς ανοιχτούς ενόψει επανάληψης.
Διορθωτικές κινήσειςΜε την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παράσχος έριξε στη «μάχη» και τον Επαλέ στη θέση του Μαχόπ, ο οποίος δε φάνηκε στο πρώτο μέρος. Ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να δώσει μια νέα πνοή στην επιθετική γραμμή του Ηρακλή. Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης αρκέστηκε σε αλλαγές τακτικής φύσεως στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου, με στόχο η ομάδα του να φτάσει στο δεύτερο γκολ.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά θα κλείδωνε το «τρίποντο». Οι παίκτες του Τσιώλη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σημειώσουν ένα ακόμα γκολ, όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά του, ο «γηραιός» έδειχνε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, καθώς η μπάλα έφτασε με δυσκολία στην επίθεση, όπου συνήθως οι Σολτάνι και Επαλέ επιχειρούσαν ατομικές προσπάθειες για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.
Λύτρωση με ΜάραΟι δυο προπονητές προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να αλλάξουν τις εικόνες που παρουσίαζαν οι ομάδες του, με τον Παράσχο να ρίχνει στη «μάχη» και τον Ζερκά. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 79', ο Αραμαπτζής κέρδισε το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μόνχε και ο Μάρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους.
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, ρισκάροντας και αφήνοντας κενά στην άμυνά τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα κενά, όμως δε δημιούργησαν κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Γιακούποβιτς, έως το τέλος της αναμέτρησης.
Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά τους μια καλά οργανωμένη άμυνα από την πλευρά του «γηραιού» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων, έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε ένα ματς με πολλά «νεκρά» διαστήματα, έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο τέταρτο και έναν Ηρακλή να παίρνει το ζητούμενο στο τέλος της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...