Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Άτυ"Χ"ος Άρης

Δυο δοκάρια είχε ο Άρης στον αγώνα (0-0) με τον Ατρόμητο, που έγινε στο Περιστέρι.
Οι γηπεδούχοι έμειναν για 4ο σερί ματς μακριά από τη νίκη. Με το βαθμό που πήραν ωστόσο ξέφυγαν 5 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.


Ο Άρης είχε περισσότερο το μυαλό του στη ρεβάνς-πρόκληση με την Μάντσεστερ Σίτι στο Europa League με αποτέλεσμα να περάσει απαρατήρητος από το Περιστέρι.
Είχε πάντως την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς καθώς στις δυο καλές φάσεις, που δημιούργησε είχε ισάριθμα δοκάρια, με τον Μπομπαντίγια στο 60΄ και τον Καστίγιο στο 90΄.
Οι «κίτρινοι» χωρίς τον τιμωρημένο από τη διοίκηση, Κόκε, υστέρησαν πολύ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Είχαν όμως τον Σηφάκη, κέρβερο κάτω από τα δοκάρια.
Οι θεατές, δεν έφτανε που ταλαιπωρήθηκαν από το θέαμα, μούσκεψαν κιόλας στο β΄ ημίχρονο καθώς ξέσπασε δυνατή βροχή, η οποία δυσκόλεψε ταυτόχρονα τις κινήσεις των παικτών στο τερέν.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11αδα του. Στην άμυνα ξεκίνησε τους Νάστο (δεξιά), Δάρλα (αριστερά), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (στόπερ) και στα χαφ τους Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο, Σφακιανάκη.
Στην επίθεση χρησιμοποίησε τον Αναστασάκο στην κορυφή και τους Καμαρά, Τάτο στις πτέρυγες στο σχήμα 4-3-3, που θεώρησε καταλληλότερο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Έχοντας τιμωρημένους τους Φατί, Μίσελ ο Γιάννης Μιχαλήτσος υποχρεώθηκε να ανασκευάσει την αμυντική του διάταξη. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Παπαζαχαρία να κάνει ντεμπούτο στη φετινή σεζόν, παίζοντας στη θέση του δεξιού μπακ.
Η επιστράτευση του Παπαζαχαρία έστειλε τον Βανγκέλι στο αριστερό άκρο ενώ οι Λαζαρίδης, Ρονάλντο συνέθεταν το κεντρικό δίδυμο. Στο 4-2-3-1 του Μιχαλήτσιου, οι Πρίτας, Πορτίγια ήταν οι αμυντικοί μέσοι και ο Μπομπαντίγια  ο φουνταριστός, έχοντας πίσω του τους Τόχα, Νέτο, Σακάτα.
Οι δυο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τους κερδίσουν στο α΄ μέρος, διάστημα στο οποίο ο Ατρόμητος δημιούργησε δυο ψευτοευκαιρίες, με τον Σαρμιέντο στο 16΄ και τον Καμαρά στο 39΄.
Στην πρώτη περίπτωση ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Αν όμως ο Ατρόμητος έκανε δυο φάσεις, ο Άρης δεν έκανε καμιά. Αναλώθηκε στο να περιορίζει την κυκλοφορία των γηπεδούχων και να θωρακίζει την περιοχή του.
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Δώνης αντικατέστησε τον Δάρλα με τον Σκόνδρα (παράλληλα πέρασε το Νάστο αριστέρα). Ο Ατρόμητος μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι και στο 52΄ ο Σαρμιέντο με βολίδα ανάγκασε τον Σηφάκη να απογειωθεί και να αποκρούσει.
Ο Μηχαλίτσος, βλέποντας ότι η ομάδα του δεν τραβάει επιθετικά έριξε στον αγώνα στο 55΄τον Καστίγιο αντί του Πορτίγια. Ο Ουρουγουανός πήγε αμέσως πίσω από τον φορ και οπισθοχώρησε ο Τόχα για να παίξει δίπλα στον Πρίτα.

Το δοκάρι του Μπομπαντίγια
Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά τον Μιχαηλίδη στο 60΄ αλλά με τρόπο, που έκανε την καρδιά του τερματοφύλακα να πάει στην Κούλουρη. Ο Μπομπαντίγια «έπιασε» την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Δώνης αποφάσισε στο 61΄ να κάνει την δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Σαγκανόφκσι αντί του Τάτου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επίθεσή του. Ο Μιχαλήτσος «απάντησε» στο 65΄ αποσύροντας τον Μπομπαντίγια και περνώντας στη θέση του τον Τσέζαρεκ.
Στο  66΄ το σουτ του Καμαρά δεν βρήκε στόχο ενώ στο 73΄ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Νάστου υποχρέωσε τον Σηφάκη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Μιχαλήτσος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 77΄ βάζοντας τον Μενδρινό στη θέση του Σακάτα.
Στο 84΄ ο Σαγκανόφσκι κέρδισε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη. Στο 90΄ ο Καστίγιο πλάσαρε τον Μιχαηλίδη αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και η ευκαιρία χάθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...