Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το "ραβδί" του Τσιώλη

Ο Σάκης Τσιώλης έφερε γούρι στον Άρη, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μετά από πολύ καιρό παίρνοντας μεγάλο διπλό (4-3) στην Κέρκυρα. Με αυτή τη νίκη οι «κίτρινοι» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα ενώ η Κέρκυρα, που υπέστη την 3η συνεχόμενη νίκη της, μπήκε πλέον σε περιπέτειες.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, αφού εκτός από τα 7 γκολ έκρυβε εντυπωσιακές εναλλαγές στο σκορ. Η Κέρκυρα προηγήθηκε 2 φορές αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τα κότσια να κάνουν την ανατροπή.
Ο Τσιώλης στο πρώτο του παιχνίδι με τον Άρη έκανε μια κίνηση-ματ νωρίς-νωρίς στο ματς. Μόλις είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ μετακίνησε τον Καστίγιο από το αριστερό άκρο στη θέση του επιθετικού χαφ.
Ο Ουρουγουανός πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ (στον Κόκε ο οποίος επέστρεψε στα γκολ μετά από ένα χρόνο). Έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Νέτο, ο οποίος επίσης έδωσε δυο ασίστ.
Tα πλάνα των προπονητών
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που δεν είχε στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Βενέτη, Η. Ιωάννου, επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην άμυνα τον Παρασκευαϊδη και στην επίθεση τον Μαζνόβ. Ο Σέρβος δεν άλλαξε την προσφιλή τακτική του.
Στο 4-3-3, που παρέταξε την ομάδα του, οι Γκουστάβο (δεξιά), Κοντοδήμος (αριστερά), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς ήταν στην άμυνα, οι Στολτίδης, Μακρής, Γραμμόζης στη μεσαία γραμμή και οι Καλατζής (δεξιά), Μαζνόφ (φορ), Επστάιν (αριστερά) στην επίθεση.Ο Σάκης Τσιώλης, που είχε ξεμείνει από επιθετικούς καθώς οι Μπομπαντίγια, Τσέζαρεκ ήταν τραυματίες, αναγκάστηκε να επιστρατεύσει σε ρόλο φουνταριστού τον Κόκε. Ο 52χρονος διατήρησε το σχήμα που βρήκε στην ομάδα (4-2-3-1).
Η 11αδα του είχε την μορφή: Στην άμυνα οι Βανγκέλι (δεξιά), Μισελ (αριστερά), Λαζαρίδης, Ρονάλντο (στόπερ), στα χαφ οι Φατί, Περέιρα (κόφτες), Νέτο  (δεξιά), Καστίγιο (αριστερά), Μενδρινός (κεντρικός) και στην επίθεση ο Κόκε.
Αιφνιδιασμός
Η Κέρκυρα, προερχόμενη από δυο σερί ήττες, έδειξε από τα πρώτα λεπτά τα δόντια της. Πολιόρκησε και «βομβάρδισε» εξ αρχής την περιοχή του Σηφάκη. Στο 4΄ ο Γραμμόζης αστόχησε ελάχιστα σε εκτέλεση φάουλ. Στο 5΄ ο Σηφάκης απέτρεψε το γκολ σε κεφαλιά του Μαζνόφ.
Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 7΄ όταν ο Σκοπιανός σούταρε μέσα από την περιοχή για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του τέρματος (1-0). Βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ ο Τσιώλης έδωσε εντολή στον Καστίγιο να περάσει πίσω από τον Κόκε.
Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά για να φτάσει σε θέση βολής χρειάστηκε να περάσουν 14 λετπά. Ευτύχησε όμως να σκοράρει στην πρώτη του απόπειρα, η οποία ήταν . διαρκείας.
Στο 24΄ ο Παρασκευαϊδης σταμάτησε με φάουλ έξω από την περιοχή τον Κόκε. Νόμιζε πως είχε γλιτώσει το γκολ αλλά έπεσε έξω. Το φάουλ εκτέλεσε ο Καστίγιο και ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Φατί με προβολή ισοφάρισε (1-1).
Οι φιλοξενούμενοι «πήγαν να πιάσουν στον ύπνο» την Κέρκυρα πάλι από φάουλ στο 30΄. Αυτή τη φορά όμως ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε με επιτυχία στο σουτ του Νέτο. Ο. διαγωνισμός των φάουλ συνεχίστηκε στο 32΄.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ο Γραμμόζης πήρε φόρα και με ένα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ υποχρέωσε το Σηφάκη να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του (2-1).
Η Κέρκυρα είχε τη (μεγάλη) ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς  πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά ο Μακρής αστόχησε απελπιστικά στο εξ επαφής γυριστό σουτ, που επιχείρησε στο 43΄.
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Τσιώλης προχώρησε σε δυο αλλαγές στην προσπάθειά του να προσδώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Έβαλε τον Σακάτα στη θέση του Μενδρινού και τον Τόχα αντί του Περέιρα.
Πριν οι δυο νεοεισελθόντες προλάβουν να μπουν στο ματς η Κέρκυρα άγγιξε ξανά το τρίτο γκολ. Όμως η μπάλα μετά την κεφαλιά του Καλατζή στο 56΄ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Διπλό "χτύπημα"
Η Κέρκυρα συνέχισε να κυνηγάει το τρίτο γκολ και στο 63΄ ο Γραμμόζης απέφυγε δυο αντιπάλους και σούταρε συρτά, όμως ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο Άρης δυσκολευόταν να απειλήσει, σημείωσε δυο γκολ μέσα σε 3 λεπτά!
Στο 65΄ μετά από φάουλ του Νέτο ο Λαζαρίδης νίκησε τους αντιπάλους του στην εναέρια μονομαχία και έκανε το 2-2. Πριν οι γηπεδούχοι συνέλθουν από το σοκ ήρθε το 2-3 και τους άφησε . ξερούς.
Στο 68΄ ο Καστίγιο επωφελήθηκε από την προσπάθεια των Κερκυραίων να παίξουν το τεχνικό οφσάιντ και ανενόχλητος πλάσαρε τον Κωνσταντόπουλο. Ο Ουρουγουανός έτρεξε στον πάγκο και αφιέρωσε το γκολ στον Μενδρινό.

Την ίδια στιγμή ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Καλαντζή με τον Γιάντση. Όμως τα προβλήματα στην άμυνά του δεν είχαν τελειωμό. Ο Καστίγιο την τιμώρησε ξανά στο 76΄ δίνοντας την ασίστ στον Κόκε για το 2-4!

Κι ενώ δεν είχαν κοπάσει ακόμη οι πανηγυρισμοί των φίλων του Άρη στις εξέδρες ο Γκουστάβο με ατομική προσπάθεια και σουτ νίκησε το Σηφάκη (3-4) και ξαναέδωσε ελπίδες στην Κέρκυρα. Τότε ο Μπάντοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Τσίγκα αντί του Παρασκευαϊδη.
Τα σχέδια του ωστόσο ναυάγησαν δυο λεπτά αργότερα καθώς αποβλήθηκε ο Γραμμόζης και η Κέρκυρα συνέχισε με 10 παίκτες. Την ίδια ώρα ο Τσιώλης ενίσχυσε την αμυντική θωράκιση του Άρη ρίχνοντας στον αγώνα τον Παπαζαχαρία αντί του τραυματία Καστίγιο.
Στη συνέχεια η άμυνα του Άρη, παρά την πίεση, που δέχτηκε κράτησε το πολύτιμο αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...