Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Δεν κρίθηκε απολύτως τίποτα μετά τα πρώτα... 90 λεπτά του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνίστηκε στα τελευταία 15 περίπου λεπτά με 9 ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Ίβιτς και Λίνο κατάφερε με ηρωικό τρόπο να κρατήσει το “μηδέν” στην άμυνα του και το τελικό 0-0 αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς της Τούμπας στις 16 Μαρίου. Δύο δοκάρια είχε για την ΑΕΚ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Ένα δοκάρι του Ντιόπ, μια-δυο καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων και άλλες δύο ανολοκλήρωτες φάσεις και ένα σουτ από τον Σαλπιγγίδη για τους Θεσσαλονικείς. Αυτό ήταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Κυρίως η ΑΕΚ, αφού ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς είχε δώσει χώρο για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, αλλά σύντομα ο δικέφαλος κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Πάντως, ήταν εμφανές το τεράστιο κενό των “κιτρινόμαυρων” ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν έκαναν κίνηση χωρίς τη μπάλα και όταν κάποια στιγμή συνέβαινε αυτό μπροστά από τον Μάκο και τον Ντιόπ υπήρχαν μόνο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Ακριβώς αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Όταν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποφάσιζαν να πάρουν πρωτοβουλίες και έφευγαν μπροστά, ο ΠΑΟΚ μπορούσε σχετικά εύκολα να βγάλει την “κόντρα”. Ή τουλάχιστον είχε τον χώρο για να το κάνει, αλλά σπάνια τα κατάφερνε εκνευρίζοντας τον Χάβο που παρακολουθούσε από σουίτα του ΟΑΚΑ και έκοβε βόλτες δείχνοντας τη δυσφορία του. Σίγουρα, η “κίτρινη” πλευρά ήταν αυτή που δικαιούταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος, είχε και το δοκάρι με τον Ντιόπ στο 34΄, αλλά την ίδια στιγμή, κινδύνευε να την “πατήσει”.

Όλα αυτά, βέβαια, στο πρώτο μέρος, γιατί με την έναρξη του δεύτερου ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά, μετέφερε την πίεση στην περιοχή της ΑΕΚ και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ νωρίς-νωρίς με τον Σάχα να νικάει τον Μουσλίμοβιτς. Οι γηπεδούχοι φαινόταν να τα έχουν “χαμένα”, αλλά σύντομα ισορρόπησαν το ματς και αν και δεν απείλησαν είχαν γρήγορη ανάπτυξη. Ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι και τον Μπλάνκο (τον ζητούσε ο κόσμος), ενώ ο Χάβος φρέσκαρε τα πλευρά του με την είσοδο του Ελ Ζαρ, αλλά το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο αλλά και να κρέμεται σε μία... κλωστή.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος αλλά η μπάλα κυκλοφορούσε με άναρχο τρόπο και οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα άφηναν στην άκρη τη λογική και την ανάπτυξη και κοίταζαν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις προϋποθέσεις για ευκαιρία. Κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον ΠΑΟΚ που έχασε τόσο τον Λίνο (δεύτερη κίτρινη κάρτα), όσο και τον Ίβιτς (το ίδιο λόγω διαμαρτυρίας). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτές τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου και η συγκέντρωση στο ματς άφησε τη θέση της στον εκνευρισμό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ντιόπ σημάδεψε και πάλι το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ άντεξε, λοιπόν, ενώ παραλίγο να προκαλέσει “έμφραγμα” στο ΟΑΚΑ με ευκαιρία του Ελ Ζαρ στις καθυστερήσεις. Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο εβδομάδες στην Τούμπα (16/3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...