Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Παναθηναικός βγάζοντας πάθος,θέληση και ποιότητα στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισσέ.Έτσι κατάφερε και μείωσε την διαφορά απο τον Ολυμπιακό στον 1 πόντο.Απο την άλλη ο Ολυμπιακός παρότι προηγήθηκε με τον Μιραλάς.Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο και με την ψυχολογία των πρασίνων στα υψη ηταν αδύνατο να αλλάξει κάτι.

Εκπληξη με Πλεσί!
Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει κάτι ή να αιφνιδιάσει. Αντίθετα, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε την έκπληξη με τον Πλεσί, στον οποίο ίσως κάτι είδε στις προπονήσεις της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να προτιμηθεί από τον Καραγκούνη ή τον Σιμάο.

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι στον χώρο του κέντρου. Ο Μιραλάς με καταπληκτικό γκολ έβαλε μπροστά την ομάδα του Βαλβέρδε, αλλά τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Οι αλλαγές του Νιόπλια (Γκαρσία και Μαρίνος αντί των "αόρατων" Κατσουράνη, Γκοβού), η μεγαλειώδης εμφάνιση των Χριστοδουλόπουλου, Σισέ και η αδικαιολόγητη "καθίζηση" του Ολυμπιακού χάρισαν στο "τριφύλλι" τη νίκη που τόσο ήθελε και ταυτόχρονα επανέφεραν την ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει της συνέχειας. Μία νίκη που ήρθε μετά από 3,5 χρόνια (Μάρτιος του 2007) επί του "αιωνίου" αντιπάλου...

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο 7' με τον Μιραλάς να δέχεται καταπληκτική μπαλιά από τον Ιμπαγάσα, ο Βέλγος μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Καντέ, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη μεσαία γραμμή, όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να κρατήσουν με τίποτα τη μπάλα και με διαδοχικά λάθη έδιναν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Σε μία ξαφνική αντεπίθεση και ωραία πάσα του Χριστοδουλόπουλου, στο 18', ο Σισέ απέφυγε και τον Πάρντο, αλλά ήταν πολύ πλάγια και η σέντρα που επιχείρησε δεν βρήκε συμπαίκτη του. Στο 25' το δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου έξω από την περιοχή έφυγε εκατοστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Πάρντο. Ακόμα και στο 15λεπτο (2'΄-35') που ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, το κέντρο του ήταν ανύπαρκτο και μοιραία δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Μιραλάς και... 0-1
Ο Ολυμπιακός χωρίς να κάνει μεγάλο ματς, είχε πάντα την καλύτερη κυκλοφορία και έβγαινε κυρίως από την πλευρά του Βύντρα (δεξιά) με τους Ραούλ Μπράβο και Ριέρα. Από εκείνη την πτέρυγα, ο Μιραλάς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα, κανείς δεν τον μάρκαρε σωστά και με δυνατό σουτ ο Βέλγος έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες στο 37'.

Βλέποντας την ομάδα να "πονάει" στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Νίκος Νιόπλιας με το...καλημέρα στο δεύτερο μέρος έκανε δύο αλλαγές (Γκαρσία και Μαρίνος αντί των απογοητευτικών Κατσουράνη και Γκοβού). Οι κινήσεις του 46χρονου τεχνικού αποδείχθηκαν...μαγικές. Οι "πράσινοι" αντέδρασαν αποτελεσματικά και μέσα σε 6 λεπτά ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Το πάρτι του Τζιμπρίλ...
Από λάθος στη μεσαία γραμμή που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" στο 57' ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη μπάλα, απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με σέντρα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Σισέ με προβολή να ισοφαρίσει σε 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα από καταπληκτική συνεργασία Γκαρσία-Σισέ, ο Γάλλος ετοιμαζόταν να πλασάρει, αλλά ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Κάκος υπέδειξε πέναλτι και απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον διεθνή κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Σισέ από την "άσπρη βούλα" εκτέλεσε ψύχραιμα κι έδωσε το προβάδισμα στο "τριφύλλι".

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, παρά την προσπάθεια των "ερυθρόλευκων", που δεν κατάφεραν να αποφύγουν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Έπειτα απο την αποτυχία στο κύπελλο και τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα ο Αρης επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που οι "κίτρινοι" πετυχαίνουν παραπάνω από ένα γκολ σε παιχνίδι τους. Το σκορ άνοιξε ο Χαβίτο στο 18', ενώ στο 25' ο Λαζαρίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Καμαρά να ταλαιπωρεί την άμυνα του Αρη έφτανε στην περιοχή του Σηφάκη, απειλώντας με γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί μπροστά, ωστόσο πίσω άφηναν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μιχαηλίδη, τους οποίους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ραούλ Κούπερ.

Ρουίς και Κόκε έκαναν συνεχώς κινήσεις στα πλάγια, ενώ Χαβίτο και Κάλβο με την ταχύτητα τους περνούσαν τους αντιπάλους τους. Το γόρδιο δεσμό για λογαριασμό των γηπεδούχων έλυσε στο 18' ο Χαβίτο με τη βοήθεια του Μαρσέλο Ολιβέιρα. Ο Ισπανός ,μετά από λάθος του Σκόνδρα μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του.

Μετά από επτά λεπτά ο Λαζαρίδης με βολέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχαηλίδη και με αυτόν τον τρόπο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Αρη. Ο Ατρόμητος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας μπροστά και στο 34' ο Νεμπεγλέρας "ανάγκασε" τον Σηφάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 42' ο Μπαζίνσκι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι "κίτρινοι" θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια και με τρία γκολ διαφορά, όμως ο Μιχαηλίδης στο 39' βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Ρουίς.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλάζοντας θέσεις στους Νάστο, Σκόνδρα. Ο τελευταίος πήγε στα δεξιά και ο έμπειρος αμυντικός στα αριστερά με σκοπό να σταματήσει τις επελάσεις του Χαβίτο.

Ο τεχνικός του Ατρόμητου στη συνέχεια απέσυρε τους δύο μικρούς της ενδεκάδας και έριξε στη μάχη τους Σαγκανόφσκι, Τάτο μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-3-3. Αντίθετα ο Κούπερ πρόσεξε πρώτα τα μετόπισθεν, έτσι ώστε να διαφυλάξει το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε πάρει από το πρώτο μέρος. Ο Αργεντινός έδινε εντολή για πίεση ψηλά, έτσι ώστε να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας στους αντιπάλους του και σε περίπτωση λάθους να βγουν οι παίκτες του στην αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν τους Τάτο, Σφακιανάκη να πάρουν την μπάλα με αποτέλεσμα οι "κυανόλευκοι" να μην μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλώνονται σε πάσες προς τα πίσω.

Στο 79' ο Περόνε απείλησε για πρώτη φορά με διαγώνιο σουτ, ωστόσο ο Σηφάκης αντέδρασε για ακόμα μία φορά σωστά. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Αρη έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν.

Ετσι ο Αρης πανηγύρισε τη δεύτερη του νίκη στην έδρα του φέτος φτάνοντας τους 12 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους επτά βαθμούς.

ΦΟΒΕΡΗ ΛΑΡΙΣΑ,ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ Η ΞΑΝΘΗ

Η ΑΕΛ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, καθώς επικράτησε στο "Αλκαζάρ" της Skoda Ξάνθη με 3-0 και πανηγύρισε το πρώτο της "τρίποντο" μετά από αυτό της πρεμιέρας επί του Ατρομήτου. Τέταρτη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου και τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς στα οποία έχει πάρει μόλις ένα βαθμό...

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κανόμπιο. Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ με πέναλτι βολίδα στο 19' και ολοκλήρωσε το θρίαμβο σκοράροντας και στο 54'. Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 27' ο Ιγκλέσιας είχε γράψει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 79' Ο Κουζέν "σημάδεψε" από πολύ κοντά το οριζόντιο δοκάρι...

Η ΑΕΛ αλλά και ο Γιάννης Παπακώστας χρειαζόταν επειγόντως μία νίκη την οποία οι "βυσσινί" ήθελαν να συνδυάσουν με μία καλή εμφάνιση. Η Skoda Ξάνθη "κατέβηκε" στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκαζάρ" αρκετά "πληγωμένη" και ήταν ο... ιδανικός αντίπαλος για να ξεσπάσει η γηπεδούχος.

Η ΑΕΛ φρόντισε με το "καλησπέρα" να δείξει τις διαθέσεις της. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ευτύχισε στη δεύτερη επίσκεψή της στα καρέ του Γκσπούρνινγκ να κερδίσει πέναλτι (με τον Κουζέν να ανατρέπεται από τον Μπέρτο), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κανόμπιο (σ. σ. το "παρθενικό" του στη Σούπερ Λιγκ).

Πριν... κωπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 27', ο Ιγκλέσιας εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του Κωστούλα που μετρούσε λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκσπούρνινγκ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, η Skoda Ξάνθη δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Αμπάρη, ο οποίος παρέμενε θεατής του αγώνα.

Στο β' σαρανταπεντάλεπτο οι "βυσσινί" ξεκίνησαν φουριόζοι. Στο 48' άγγιξαν το γκολ με τους Μετίν και Κανόμπιο να συνεργάζονται άψογα, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ.

Στην επόμενη όμως "επίσκεψή" τους ο Τούρκος βρήκε σε θέση βολής τον Κανόμπιο και ο τελευταίος κατάφερε να "πληγώσει" για τρίτη φορά τον Αυστριακό τερματοφύλακα δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αντέδρασε μετά το 3-0, δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες, όμως ο Αμπάρης ή οι αμυντικοί του, όποτε χρειάστηκε δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ.

Κινδύνεψαν ωστόσο να δεχθούν και άλλο γκολ από τους γηπεδούχους καθώς ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις... Η ήττα όμως δεν πήρε διαστάσεις διότι οι "βυσσινί" σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με κορυφαία αυτή του Κουζέν στο 79', με τον επιθετικό από τη Γκαμπόν να "σημαδεύει" το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής...

Η ΑΕΛ με τη νίκη της αυτή, πήρε την "ανάσα" που χρειαζόταν, ενώ η Skoda Ξάνθη "βιδώθηκε" κάτω από την επικίνδυνη "ζώνη" του βαθμολογικού πίνακα της Super League και κινδυνεύει να μείνει ακόμα και τελευταία αν Πανιώνιος και Πανσερραϊκός κατακτήσουν την Κυριακή τους τρεις βαθμούς με αντιπάλους την ΑΕΚ και Καβάλα αντίστοιχα...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

Έχουμε φτάσει στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.Το πρωτάθλημα κυλάει με πολλές εκπλήξεις.Στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου έχουν μπεί ο Ολυμπιακός ο Παναθηναικός και η ΑΕΚ η οποία μετά τις δύο μεγάλες νίκες της στο χαριλάου και με τον Παναθηναικό στο οακα έχει μπεί και αυτή στην μάχη του τίτλου.Απο εκεί και πέρα ακολουθούν αρκετές ομάδες απο 8-12 βαθμούς.

Παρόλα αυτά έχουν τεθεί οι εξείς απορίες.
1:Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 11η θέση θα μπορέσει να ανακάμψει και να μπεί στην μάχη του τίτλου.
2:Ο Άρης μετά την επιτυχία στην τούμπα απογοητεύει σε πρωτάθλημα και κύπελλο μόνη εξαίρεση η ισοπαλία με την Λεβερκούζεν.
3:Θα γίνουν οι εκπλήξεις για τις θέσεις που οδηγούν στα play-off.

Αυτά αναμένεται η συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται περισσότερο τη νίκη από ότι ο Ολυμπιακός, για τρεις λόγους. Πρώτον για να πλησιάσει στον ένα βαθμό τον "αιώνιο" αντίπαλό του και δεύτερον για να μη βρεθεί -μόλις από την 8η αγωνιστική, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο- εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο τρίτος λόγος είναι η ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα είναι απογοητευμένοι ακόμα και αν αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας και αυτό γιατί θα έχουν διατηρήσει τη διαφορά από τους "πράσινους" στο +4. Σε περίπτωση νίκης δε, αυτή θα εκτοξευθεί στο +7 και η ομάδα του Πειραιά θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.


Πιθανές ενδεκάδες:
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Σισέ
Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ριέρα, Μιραλάς.


Ας ελπίσουμε να δούμε ενα καλό παιχνίδι χωρίς επεισόδια και αλλές τέτοιες ιστορίες.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ,ΟΙ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ

Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε κύπελλο Ελλάδος.Πολλές εκπλήξεις είχαμε στην πρώτη φάση του κυπέλλου.

Ο περσινός φιναλίστ του κυπέλλου Άρης απογοήτευσε χάνοντας με 4-2 στα πέναλτυ απο τα Τρίκαλα.Ο Άρης μετά την μεγάλη νίκη στην Τούμπα απογοητεύει ολο ένα και περισσότερο με μια μικρή παρένθεση το μάτς με την Λεβερκούζεν.

Η ΑΕΚ τώρα έπειτα απο την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ εντυπωσιάζει ολο και περισσότερο.Αυτή την φορά θύμα ο Πανθρακικός ο οποίος έχασε με 5-1 με χάτ τρίκ του Μπλάνκο που βρίσκει έπειτα απο καιρό το δρόμο προς τα δίχτυα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ο Πναθηναικός κέρδισε εύκολα 5-0 την Κοζάνη και στράφηκε προς το ντέρμπυ του Σαββάτου.Απο την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε αυτην την εβδομάδα με την Ηλιούπολη και πάει ξεκούραστος στο ντέρμπυ.

Τέλος ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα τον Εορδαικό.Παρόλα αυτά ο δικέφαλος του βορρά πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου και επανήλθε μια ηρεμία στο στρατόπεδο το.

ΥΓ:Ντέρμπυ Παναθηναικός-Ολυμπιακός το Σάββατο.


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Στη "μάχη" του Κυπέλλου ρίχνονται πλέον και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ.Ο τροπαιούχος Παναθηναϊκός αγωνίζεται την Τετάρτη στην Κοζάνη, την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη στο Αιγάλεω και ο περσινός φιναλίστ ʼρης θα δοκιμαστεί στα Τρίκαλα, ενώ την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Εορδαϊκό στη Φλώρινα και η ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14:00 Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος Γήπεδο Γιαννιτσών
15:00 Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης ΟΑΚΑ Κατερίνης
17:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου Γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης"
17:00 Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη Γήπεδο Καισαριανής
20:00 Εθνικός Πειραιά-Λάρισα Γήπεδο Ελληνικού

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14:00 Παναιτωλικός-Ηρακλής Γήπεδο Παναιτωλικού
14:00 Παναχαϊκή-Καβάλα Γήπεδο Παναχαϊκής
14:00 Αετός Σκύδρας-Πανσερραϊκός Γήπεδο Σκύδρας
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης Γήπεδο "Οι Ζωσιμάδες" 17:00 Διαγόρας-Πανιώνιος Γήπεδο "Ο Διαγόρας Ρόδου"
17:00 Κοζάνη-Παναθηναϊκός ΔΑΚ Κοζάνης
20:00 Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Γήπεδο "Στ. Μαυροθαλασσίτης"
20:00 Τρίκαλα-Aρης Στάδιο Τρικάλων

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14:00 Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ ΔΑΚ Φλώρινας
16:00 Πανθρακικός-ΑΕΚ ΔΑΚ Κομοτηνής
17:00 Βέροια-Κέρκυρα Στάδιο Βέροιας

ΥΓ:ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΙΣ SUPERLEAGUE.ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ;

Γκέκας: "Η αποχωρησή μου είναι προσωρινή"

Στην αποκάλυψη πως η αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα ίσως να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη, προέβει ο Φάνης Γκέκας. Το γερμανικό περιδικό περιοδικό "Kicker" φιλοξένησε αφιέρωμα στον Ελληνα επιθετικό, που σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα."Είναι εσωτερικοί λόγοι. Εκείνους τους οποίους αφορά τους γνωρίζουν, τα αίτια δεν θέλω να τα αναφέρω όμως δημοσίως. Η αποχώρηση μου είναι προσωρινή. Αν εκεί αλλάξει κάτι, δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί".Το άρθρο έχει τίτλο "το φάντασμα του τρόμου" και ο συντάκτης κάνει λόγο για έναν παίκτη που άλλοτε σκοράρει σαν παγκόσμιος πρωταθλητής και άλλοτε δεν παίζει κανένα ρόλο στις ομάδες που αγωνίζεται...Τέλος ο Γκέκας αναφέρθηκε και στη... χειρότερη θητεία της καριέρας του: "Η θητεία μου στην Πόρτσμουθ. Αγωνίστηκα σε τέσσερις μήνες μόλις ένα λεπτό, καθώς ο τεχνικός που με πήρε εκεί απολύθηκε αμέσως και ο καινούργιος δε με ήθελε".

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε με 1-0 στο "Σπύρος Λούης" του Παναθηναϊκού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε μόλις στο 4' ο Ράφικ Τζιμπούρ. "Φλύαρο" το "τριφύλλι", απείλησε ελάχιστα την "Ένωση", η οποία με παιχνίδι σκοπιμότητας πήρε αυτό που ήθελε...Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και στο "Σπύρος Λούης" το βράδυ της Κυριακής, η ΑΕΚ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη. Γιατί συνδυάστηκε από μία ουσιαστική, παθιασμένη και σοβαρή εμφάνιση, γιατί ήρθε επί μίας ομάδας που είναι εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου, διότι επιτεύχθηκε με τη... μισή ομάδα να είναι εκτός αγωνιστικού χώρου (σ. σ. λόγω τραυματισμών) και γιατί ήρθε μετά από το "χαστούκι" στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ.Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μην κρατάει μαγικό... ραβδάκι, ωστόσο έχει σίγουρα πάνω του το... κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ο Ισπανός τεχνικός, μία εβδομάδα μετά την εκπληκτική νίκη του "δικεφάλου" μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" εις βάρος του Αρη, οδήγησε την "Ένωση" σε μία ακόμα σπουδαία νίκη, η οποία ήταν η τρίτη σερί στη Σούπερ Λιγκ και έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο "κόλπο" της κατάκτησης του τίτλου. Κάτι που πριν από λίγες μόνο εβδομάδες φάνταζε αδιανόητο.Ο Χιμένεθ, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και ταυτόχρονα της δυνατότητες της ομάδας του, παρότι βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον πάγκο της, έστησε με τον ιδανικότερο τρόπο τους "κιτρινόμαυρους" στον αγωνιστικό χώρο του "Σπύρος Λούης". Ευτύχισε να δει την ομάδα του να προηγείται με το... καλησπέρα χάρη στο γκολ του Τζιμπούρ (σ. σ. ο οποίος υποχρέωσε τον Σαριέγκι σε ένα παιδικό λάθος) και παρότι υποχρεώθηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές, κέρδισε κατά κράτος τον Νίκο Νιόπλια στην παρτίδα σκάκι που έπαιζαν...Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος επίσης είχε σημαντικές απουσίες, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του. Οι "πράσινοι" στο πρώτο ημίχρονο είχαν μόλις ένα αξιόλογο σουτ προς την εστία του Σάχα (σ. σ. του Γκαρσία με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι και αυτό προς τη λήξη του σαρανταπενταλέπτου).Στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και πάλι απείλησαν ελάχιστα. Οι γηπεδούχοι περίμεναν καρτερικά την ιδανική ευκαιρία για να ξαναχτυπήσουν και οι αντεπιθέσεις τους ήταν πολλές φορές "υποψία" για γκολ. Όμως ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά και ο ίδιος δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά. Χαρακτηριστικές είναι οι φάσεις 48' με τον Τζιμπούρ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, του 64' με το πλασέ του Λαγού και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούει με υπερένταση, αλλά και του 85' με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο, ο οποίος είδε τον γκολκίπερ του "τριφυλλιού" να του στερεί τη δυνατότητα να χριστεί σκόρερ. Μετά από όλα αυτά περίμενε από τους συμπαίκτες του να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ, ώστε να αποφευχθεί η ήττα. Η ευκαιρία δόθηκε στους "πράσινους" στο 84’, όμως ο Ζιλμπέρτο δεν κατάφερε να κάνει τους οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν στήσει πάρτι στις εξέδρες, να σωπάσουν...Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία τονωτική "ένεση" για την "Ένωση" ενόψει της συνέχειας και ένα "χαστούκι" στον Παναθηναϊκό που γνώρισε την πρώτη του ήττα. Η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά στο -5 από τον Ολυμπιακό που κέρδισε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Αρη και μείωσε την απόστασή της από τους "πράσινους" στον ένα πόντο. Πλέον το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα καθορίσει το αν μπορεί η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να κυνηγήσει τον τίτλο καθώς στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής -αλλά ένα 24ωρο νωρίτερα- θα "κοντράρονται" στο "Σπύρος Λούης" ο Πανθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τους "πράσινους" να είναι με την πλάτη στον τοίχο αφού βρίσκονται στο -4 από την κορυφή και μία ενδεχόμενη ήττα θα τους "τελειώσει" κυρίως ψυχολογικά.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επιβλήθηκε του Αρη με 1-0 και πάει στο ντέρμπι των "αιωνίων" την άλλη εβδομάδα όντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ριέρα στο 2' πέτυχε το μοναδικό τέρμα των νικητών, ενώ στο 30' ο Ιμπαγάσα αστόχησε σε πέναλτι. Οι "κίτρινοι" δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Πάρντο, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία ιδιαίτερη απόκρουση για να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, αφού την Πέμπτη υπήρξε και το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν. Οι παίκτες του τα πήγαν καλά αμυντικά μετά τα μισά του πρώτου μέρους, αλλά επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι σημαντικό. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν σε μία νίκη με το φτωχό 1-0, αν και στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν "βρει" δίχτυα περισσότερες φορές και να είχαν γλιτώσει από το άγχος των τελευταίων λεπτών. Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την ομάδα του. Στο 32ο δευτερόλεπτο ο Μιραλάς ,μετά από κάθετη μπαλιά του Ιμπαγάσα ,έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Κουλουχέρη, Σηφάκη και με σουτ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να τους ακολουθήσουν. Ο Μιραλάς ανοιγόταν στα αριστερά και οι Φουστέρ, Ριέρα έβγαιναν από πίσω ως κρυφοί κυνηγοί, αποσυντονίζοντας έτσι την άμυνα των "κιτρίνων". Ο Φετφατζίδης στο 18' άγγιξε το 2-0, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Σιγά, σιγά ο Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι και ξεκίνησε τις επισκέψεις στην περιοχή του Πάρντο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ισπανού γκολκίπερ, ενώ στα μετόπισθεν υπήρξαν κενά που θέλησε να τα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Βαλβέρδε θα μπορούσε στο 30' να είχε κάνει δύο τα τέρματα του, αλλά ο Ιμπαγάσα ,που εκτέλεσε το πέναλτι, πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος, με πίεση σε όλο το γήπεδο και κινήσεις στην επίθεση που δυσκόλευαν τους αντιπάλους τους. Η είσοδος του Χαβίτο στο δεύτερο μέρος έδωσε πνοή επιθετικά στον Αρη, καθώς ο Μενδρινός δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του κόντρα στην πρώην του ομάδα. Την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία το σύνολο του Κούπερ την έκανε στο 49' με τον Τσεσνάουσκις και αυτή ήταν η μοναδική που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι. Οσο περνούσαν τα λεπτά και κουραζόταν ο Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να αναπτυχθεί με την ίδια ταχύτητα που το έκανε στο πρώτο μέρος. Ετσι, οι παίκτες του Βαλβέρδε έδωσαν προτεραιότητα στην άμυνα και στην επίθεση προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο Μιραλάς στην κορυφή ταλαιπωρούσε όλη την άμυνα του Αρη και χαρακτηριστικό είναι πως ο Βέλγος αποτέλεσε την αιτία για να "κιτρινιστούν" τέσσερις παίκτες των Θεσσαλονικιών. Για τον Αρη επιθετικά προσπαθούσε μόνο ο Χαβίτο και ο Κάλβο, ενώ ο Ρουίς και στη συνέχεια ο Κόκε που πέρασε στο παιχνίδι, "εξαφανίστηκαν" από το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Μιραλάς ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός φύλαξε σχετικά εύκολα το προβάδισμα που πήρε από το δεύτερο λεπτό και πανηγύρισε την έκτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα. Παράλληλα πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους "πράσινους" και πέντε από την ΑΕΚ. Οσο για τον Αρη, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα και πλέον μένει αρκετά πίσω από την κορυφή, ενώ τον χωρίζουν τρεις βαθμοί από τις θέσεις των πλέι οφ.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Το ξέσπασμα που έψαχναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ήρθε τελικά στο πρώτος μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο στην άδεια Τούμπα. Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδης σημείωσαν τα πρώτα φετινά τους γκολ στη Σούπερ Λιγκ και μετά από 12 λεπτά αγώνα, ο «δικέφαλος» του βορρά προηγούταν με 2-0. Ο Φωτάκης σημείωσε το τρίτο «ασπρόμαυρο» γκολ, μείωσαν στην επανάληψη με τον Μανιάτη οι «κυανέρυθροι».Μέσα σε 35 λεπτά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "κλειδώσει" το ματς, πιο εύκολα από ό,τι περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Οι Ελ Ζαρ, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης συνέθεσαν μία τριπλέτα-φωτιά στην επίθεση, που έκανε "πάρτι" απέναντι στην πολύ κακή αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου. Ειδικά ο Ελληνας επιθετικός, που δεν αγωνίστηκε εναντίον της Βιγιαρεάλ, έδειξε να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και επέστρεψε δυναμικά στα γκολ. Στο πρώτο γκολ, είχαν συμμετοχή και οι τρεις πρωταγωνιστές! Ο Ελ Ζαρ σούταρε, ο Μάχο απέκρουσε, ο Σαλπιγγίδης πήρε το "ριμπάουντ" από αριστερά και πέρασε την ασίστ στον Μουσλίμοβιτς που άνοιξε το σκορ στο 8'. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Σακελλαρίου, ο Σαλπιγγίδης "έγραψε" από κοντά το 2-0, ενώ στο 35΄ πάλι ο "Σάλπι" πέρασε τη μπάλα στον Φωτάκη που από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ενδιάμεσα (21') ο Τσότσαλιτς σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΟΚ. Στο 31' τραυματίστηκε ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος αποχώρησε αφήνοντας τη θέση του στον Φιλομένο. Από εκεί και πέρα το ματς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά τον τελικό νικητή. Αυτό έδωσε, όμως, τη δυνατότητα στις δύο ομάδες να παίξουν ανοιχτά κι έτσι δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους δύο τερματοφύλακες Κρέσιτς και Μάχο να έχουν... αυξημένη δραστηριότητα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 77' με κεφαλιά του Μανιάτη μετά από κόρνερ του Γουνδουλάκη, καθώς ο Πανιώνιος είχε κυριαρχήσει στο τελευταίο ημίωρο.

ΦΟΒΕΡΗ Η ΚΑΒΑΛΑ

Η Καβάλα επικράτησε εύκολα με 3-1 του Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που έχει μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Αρη. Από την άλλη η ομάδα της Κρήτης γνώρισε την τέταρτη φετινή του ήττα και δεύτερη εκτός έδρας...Οι "αργοναύτες" προηγήθηκαν στο 28' με το αυτογκόλ του Σασιασβίλι. Στο 53' ο Νταρσβίλ διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων που στο 59' ανέβασαν το δείκτη του σκορ με τον Ονουάτσι. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν το σκορ στο 89' με τον Λεάλ...Το παιχνίδι δεν αντέχει υψηλής κριτικής, διότι ουσιαστικά ήταν ένα... μονόπρακτο. Η Καβάλα από τα πρώτα λεπτά ης αναμέτρησης περιόρισε σε παθητικό ρολο τον Εργοτέλη και αν οι παίκτες του Ντράγκαν Οκούκα ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ. Όσο για αυτούς του Νίκου Καραγεωργίου, μάλλον έμειναν στο "διπλό" της προηγούμενης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη, εις βάρος του Πανιωνίου.Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Βερπακόφσκις στο 9', αλλά μετά εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Έτσι οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και αφού έδειξαν τις προθέσεις τους (στο 14' με τον Ντιέ και στο 21' με τον Ογκμπέτσε) κατάφεραν πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα να προηγηθούν. Ο Ντιέ, εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Σασιασβίλι στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, νίκησε άθελά του τον Δασκαλάκη... Οι "αργοναύτες", λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Ονουάτσι στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη...Στο β' αρανταπεντάλεπτο, ο "μονόλογος" συνεχίστηκε. Η Καβάλα προειδοποίησε εκ νέου τον Εργοτέλη, ο οποίος όμως δεν έδωσε... σημασία. Έτσι στο 53' ο Νταρσβίλ με υπέροχη ατομική ενέργεια διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ονουάτσι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, σκοράροντας για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι (σ. σ. είχε σημειώσει γκολ και εις βάρος των Ηρακλή, Πανιωνίου και Κέρκυρας)!Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μετά το τρίτο γκολ... ξύπνησαν, ή μάλλον εκμεταλλεύτηκαν το χαλάρωμα των παικτών του Ντράγκαν Οκούκα και έδειξαν ότι παίζουν και αυτοί μπάλα. Έχασαν μία διπλά καλή ευκαιρία στο 72' με τους Χαντί και Ρομάνο για να μειώσουν το σκορ, κάτι που τελικά κατάφεραν στο 89' με τον Λεάλ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα του Τόμασιτς και πλάσαρε εύστοχα τον Γκαλίνοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΡΕΣ

Η Κέρκυρα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Πανσερραϊκού. Οι Φαίακες επικράτησαν με 2-0 και "σκαρφάλωσαν" στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 12 βαθμούς, την ίδια ώρα που οι Σέρρες είναι στον πάτο με τέσσερις βαθμούς. Επστάιν και Ιωάννου τα γκολ. Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή του αγώνα διάθεση να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο και να πιάσουν με αυτόν τον τρόπο απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Τα πολλά λάθη άφηναν ημιτελείς τις προσπάθειες και έτσι οι επισκέψεις στις περιοχές ήταν ελάχιστες από τους ποδοσφαιριστές. Οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν σε τίποτα τη στρατηγική που τους έχει φέρει μέχρι τώρα στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Με γρήγορες και μακρινές πάσες επιχειρούσαν να βγουν μπροστά, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Επστάιν. Ο Γερμανός ,ύστερα από πάσα του Στολτίδη βγήκε μόνος με τον Ράντμαν και με σουτ πανηγύρισε το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα και παράλληλα έβαλε την ομάδα του οδηγό στο σκορ στο 25'. Το σύνολο του Ντάγκαν Κοκότοβιτς αύξησε λίγο την πίεση του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει στο 45' με τον Παπάζογλου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, επιβάλλοντας το ρυθμό τους και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 49' ο Λεοζίνιο με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κοντοδήμος πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από το 1-1. Στο 51' ο Γεωργιάδης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας με κεφαλιά και στο 52' ο Παπάζογλου με μακρινό σουτ "σημάδεψε" τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος στο 59' αντέδρασε θετικά και στην προσπάθεια του Σουμπίνιο. Αφού οι "Φαίακες" άντεξαν σε αυτό τον καταιγισμό των γηπεδούχων, κατάφεραν να ισορροπήσουν και με ξαφνικές αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Επστάιν στο 67' άγγιξε το 2-0, αλλά αυτή τη φορά ο Ράντμαν τον σταμάτησε. Ο Κοκότοβιτς έριξε στον αγώνα ό,τι επιθετικό όπλο διέθετε στον πάγκο του, ενώ ο Τεννές έκανε πιο ισχυρό το κέντρο του και πιο γρήγορη την επιθετική του γραμμή. Η Κέρκυρα κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη στο 88' όταν ,σε αντεπίθεση της ομάδας, ο Μακρής πάσαρε στον Ηλία Ιωάννου και ο τελευταίος μπροστά σε άδειο τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-0.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΥ


Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό επισκιάζει όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής. Ο αγώνας στο "Σπύρος Λούης" θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και θα μεταδοθεί live από το Novasports HD και το Novasports1. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η κόντρα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Αρη στο "Γ. Καραϊσκάκης" (8:30 μ.μ.).

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Έχουν απουσίες, έχουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης και θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Άντε, τη μη ήττα για να μην είμαστε υπερβολικοί! Η ΑΕΚ επέστρεψε πληγωμένη από το Βέλγιο και την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, αφού εκτός από το γόητρο έχασε και τον Νάτσο Σκόκο, που ήταν πρωταγωνιστής μια εβδομάδα πριν. Ο ΠΑΟ δεν έχει περαιτέρω απώλειες από την αναμέτρηση με την Ρούμπιν, αλλά και οι προηγούμενες αρκετές του ήταν! Οι πράσινοι ψάχνουν μια ακόμα πειστική για να πείσουν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ανάκαμψη και ένα θετικό αποτέλεσμα για να καθαρίσουν τα σύννεφα πάνω από τον Νίκο Νιόπλια.

ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Δεν θα αγωνιστεί ο Νάτσο Σκόκο που τραυματίστηκε, όπως και οι Λυμπερόπουλος και Μανωλάς. Δεν υπολογίζονται σίγουρα οι Νίνης και Λέτο, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γκοβού.


 

ΟΛΑ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σε ένα παιχνίδι με "φτωχό" θέαμα, Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής έμειναν στο μηδέν επιθετικά και έβαλαν στο... σακούλι τους από ένα βαθμό, συνεχίζοντας έτσι να ισοβαθμούν με δέκα πόντους. Ο "Γηραιός" στα τελευταία επτά λεπτά αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σολτάνι.Οι Αρκάδες δείχνουν φανερά την αδυναμία τους να μπορέσουν να κατακτήσουν τη νίκη μέσα στο σπίτι τους. Για τρίτο παιχνίδι φέτος στην Τρίπολη αναδείχθηκαν ισόπαλοι και "κλώτσησαν" άλλους δύο βαθμούς. Το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου εκτός έδρας μπορεί να "δραπετεύει" με το τρίποντο, ωστόσο όταν υποδέχεται άλλες ομάδες δεν καταφέρνει να λύσει το "γόρδιο δεσμό", φανερώνοντας αρκετές αδυναμίες στην τελική πάσα και προσπάθεια. Ο Ηρακλής πήγε στην Τρίπολη για να μην χάσει και το πέτυχε, όμως, για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας τους, αλλά και από τις πολλές κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες του για διαμαρτυρία. Ο "Γηραιός" μόνο στο 25' μπόρεσε να απειλήσει τον Ντεγκρά, ο οποίος στο υπόλοιπο του αγώνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια ιδιαίτερη απόκρουση για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια. Ο Ηρακλής, καλά "διαβασμένος" ,είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας στο 69', δίνοντας τη θέση του στον Μπαντή. Ο τελευταίος, αν και δεν ήταν "ζεστός" αφού μπήκε χωρίς ιδιαίτερο ζέσταμα, έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 86' σώζοντας την ομάδα του από το γκολ. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επικίνδυνοι επιθετικά στα τελευταία λεπτά, όταν και είχαν την αριθμητική υπεροχή, λόγω της απευθείας κόκκινης του Σολτάνι στο 83'. Οι παίκτες του Βλάχου πίεσαν, "πάτησαν" πιο πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, αλλά εκτός από την κεφαλιά του Μπαστία δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ετσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, με τον Αστέρα Τρίπολης να διατηρεί το αήττητο στην έδρα του σε τρία παιχνίδια όπως επίσης και ο Ηρακλής εκτός έδρας σε ισάριθμους αγώνες.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο. Ο Μόνχε άνοιξε το σκορ για τους Βολιώτες (21), ο Μετίν, με τη βοήθεια του Ντολεζάι, ισοφάρισε για τους «βυσσινί» (80), που φωνάζουν για ακυρωθέν γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μόνχε για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ταυλαρίδη.Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Ηταν καλύτεροι, απείλησαν για πρώτη φορά στο 8' με τους Μόνχε και Μπρέσκα να σουτάρουν διαδοχικά και τον Αμπάρη να αποκρούει με δυσκολία. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 20' με γυριστό σουτ του Μόνχε και έφτασε στο γκολ ένα λεπτό μετά με τον ίδιο παίκτη, ο οποίος πήρε την μπάλα από κεφαλιά του Μάρτιν και με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Λάρισα προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς.Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Λάρισα απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όταν ο Κουζέν επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Γιακούποβιτς, αυτός απέκρουσε με δυσκολία και ο επερχόμενος Μετίν σούταρε άουτ.Από εκείνη τη στιμή και μετά, η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και το κατάφερε στο 79' με διπλή προσπάθεια του Μετίν. Ο Τούρκος μέσος εκτέλεσε φάουλ πάνω στα σώματα, ξανασούταρε για να κοντράρει η μπάλα στο πόδι του Ντολεζάι και να καταλήξει στο δίχτυα. Στο 85' ακυρώθηκε γκολ του Μετίν ως οριακό οφ-σάιντ, ένα λεπτό αργότερα ο Μόνχε είδε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε και με αυτό τον τρόπο έληξε ισόπαλο το θεσσαλικό ντέρμπι.Ο Ολυμπιακός Βόλου με την πρώτη φετινή εντός έδρας ισοπαλία έφτασε τους εννέα βαθμούς, τρεις λιγότερους έχει η Λάρισα, που πήρε τον πρώτο της φετινό βαθμό μακριά από το Αλκαζάρ.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ως την ιδανική ευκαιρία για να αποδείξουν οι "κιτρινόμαυροι" ότι έχουν καλύτερη ομάδα από τους "πράσινους". Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε επίσης ότι όποιος δεν δώσει όλες τους τις δυνάμεις θα είναι υπόλογος στον κόσμο της "Ένωσης"...


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού της ΑΕΚ:- Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι. Ζούμε σε μια κοινωνία, όχι μόνο στην Ελλάδα, που ζει μέσα στην οικονομική κρίση και είναι υποχρέωσή μας να τα δώσουμε όλα για τους οπαδούς, οι οποίοι θα κάνουν μεγάλη οικονομική θυσία για να έρθουν στο γήπεδο. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Από εκεί και πέρα, είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και θα δούμε τι θα γίνει. Το παιχνίδι με την ʼντερλεχτ το αφήνουμε πίσω, όπως και αυτό με τον ʼρη που έχει μπει στην ιστορία. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και από τις ήττες. Είναι το πιο εύκολο να ανεβείς στο άρμα της νίκης. Μέσα από τα αποτελέσματα που είχαμε, καταφέραμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Μαθαίνουμε από τις ήττες και με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε μεγάλοι. Πρέπει να παίξουμε 90 λεπτά με μάξιμουμ ένταση και από τη δική μου πλευρά δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ για φυσική κατάσταση ή τραυματισμούς. Είμαστε η ΑΕΚ, αυτή είναι η ομάδα μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Για την ΑΕΚ η κούρσα πρέπει να είναι μακράς διάρκειας και όχι απλά ένα γρήγορο σπριντ".- Για την κούραση των παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Αυτό είναι το μεγάλο ματς δίλημμα, είναι το πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για ομάδες που συμμετέχουν σε τρεις διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, το να έχεις βάθος στον πάγκο για να μπορείς να κάνεις αλλαγές είναι το καλύτερο. Ωστόσο, μέσα από τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις παικτών που έχουμε θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Οφείλουμε να δώσουμε για όλους τους φιλάθλους μας τον καλύτερό ματς εαυτό, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Δεν ζητάω τη νίκη. Αυτή θα έρθει ή δεν θα έρθει. Εκείνο που ζητάω είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη".- Για το αρχικό σχήμα του "δικεφάλου": "Έχω κάποιες αμφιβολίες από τα συνεχόμενα ματς. Το χρονικό διάστημα παίζει σημαντικό ρόλο. Όλους τους ποδοσφαιρίσεις που έχω στη διάθεσή μου τους έχω καλέσει στην αποστολή του αυριανού αγώνα. Έχω μια ιδέα για τους ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιήσω. Θα πρέπει, όμως, να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου πουν ότι είναι 100% έτοιμοι για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να τα δώσουν όλα. Συμβιβάζομαι με το γεγονός ότι ο παίκτης που θα βγει στον αγωνιστικό χώρο θα είναι πανέτοιμος και να παίξει όσα λεπτά του το επιτρέψει το σώμα του. Πρέπει να βοηθάμε και να προετοιμαζόμαστε με αυτό τον τρόπο. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Όποιος παίκτης χρησιμοποιηθεί δεν θα έχει δικαιολογίες. Όταν θα βγουν στο γήπεδο και δουν τον κόσμο της ΑΕΚ, που θα είναι στις εξέδρες, αυτό θα είναι σημαντικό κίνητρο. Όποιος παίκτης δει αυτό το πράγμα και δεν δώσει τα πάντα, δε πρέπει να έχει αίμα μέσα του αλλά νερό. Θέλουμε όλοι να είναι πανέτοιμοι Έχω παίξει δεκατέσσερα χρόνια ποδόσφαιρο και εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να τα δίνουμε όλα για τους οπαδούς μας. Δεν παίζουν μόνο τα πόδια, αλλά η καρδιά και το τι αισθάνεσαι την ώρα που παίζεις έναν αγώνα".- Για την τακτική που θα ακολουθήσει: "Το σύστημα που χρησιμοποιούμε είναι το 4-3-3. Ίσως να υπάρχει και μια μικρή αλλαγή. Όπως σας είχα πει στην πρώτη συνέντευξη Τύπου και είχαμε κάνει πλάκα τότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει ένας τερματοφύλακας και τέσσερις αμυντικοί. Μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές, δηλαδή σε ένα σύστημα μπορούν να υπάρξουν και κάποιες τροποποιήσεις".



20 ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Μετά το τέλος της πρωινή προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε τους 20 παίκτες οι οποίοι θα απαρτίσουν την αποστολή της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (21.00).Αυτοί είναι οι: Σάχα, Αραμπατζής, Λεονάρντο, Έντερ, Νασούτι, Μπλάνκο, Νταντόμο, Τζιμπούρ, Ντιόπ, Μάκος, Λαγός, Γκερέιρο, Μπερνς, Καλαμιώτης, Φροξυλιάς, Αργυρίου, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Δέλλας, Καφές.Ο Νάτσο Σκόκο, ο Σανέλ Γιάχιτς και ο Κώστας Μανωλάς συνέχισαν τη θεραπεία τους, ενώ ο Νίκος Γεωργέας και ο Χρήστος Πατσατζόγλου έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Περιστέρι με σκορ 1-1. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να σκοράρουν μόνο από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Περόνε άνοιξε το σκορ στο 49', ενώ ο Έλινγκτον έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 69'...Το Περιστέρι τίνει να εξελιχθεί σε... κατάρα για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη αναδείχθηκε για τέταρτη φορά ισόπαλη στο φετινό πρωτάθλημα και για τρίτη εντός έδρας, όπου έχει καταφέρει να επιβληθεί μόνο επί του Πανσερραϊκού. Η Skoda Ξάνθη από την άλλη απέσπασε τη δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία της εκτός έδρας, μετά από αυτήν της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης", με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-1) και "έσβησε" το σερί των δύο ηττών (από ΑΕΚ και Ολυμπιακό). Το παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής δεν είχε πολλές και θεαματικές φάσεις, ωστόσο είχε αρκετό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκαν στο σκορ, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Παρότι όμως έμειναν με παίκτη λιγότερο και ισοφαρίστηκαν έψαξαν το δεύτερο γκολ, κόντρα σε ένα αντίπαλο που παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν έψαξε το γκολ της νίκης...Στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα είχε από δύο καλές στιγμές. Ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο 13', όταν το σουτ του Μπρίτο πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 36', όταν από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Περόνε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Skoda Ξάνθη από την άλλη άγγιξε το γκολ στο 30' όταν ο Μπέρτος βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 41' όταν ο Βασιλακάκης επιχείρησε να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, χωρίς όμως να τα καταφέρει.Το παιχνίδι άλλαξε μορφή στο 49' όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πέναλτι που κέρδισε ο Ολιβέιρα από τον Αντεφέμι και εκτέλεσε εύστοχα ο Περόνε. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Γιώργος Παράσχος για τις διαμαρτυρίες που εξέφρασε. Ο σκόρερ του Ατρομήτου έχασε μία σπουδαία φάση για να "καθαρίσει" το ματς, ή για να ακριβολογούμε ο Γκσπούρνινγκ του είπε "όχι" στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση...Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Περιστερίου, δευτερόλεπτα αργότερα (67') ο Πόι ανατράπηκε από τον Σκόνδρα, κέρδισε πέναλτι, ο αμυντικός του Ατρομήτου πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Έλινγκτον στο 69', στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση, σκόραρε ξανά, φέρνοντας το ματς στα ίσα! Παρά το ότι η Skoda Ξάνθη είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν "τόλμησε" να ρισκάρει και έδειξε να αρκείται στο βαθμό της ισοπαλίας. Αντίθετα ο Ατρόμητος, έψαξε το γκολ, το άγγιξε στις κσθυστερήσεις με την κεφαλιά του Τάτου, αλλά στο τέλος οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έφυγαν πικραμένοι από τον αγωνιστικό χώρο...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΒΑ

Χειρότερα δεν γινόταν. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ, όμως η ήττα αυτή δεν... πόνεσε τόσο πολύ τους "κιτρινόμαυρους", όσο ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος αποχώρησε μόλις στο 19' του αγώνα με τράβηγμα στο αριστερό του πόδι. Ανησυχία στο "στρατόπεδο" του "δικεφάλου" για τον Αργεντινό, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπουσουφά (30'), Λουκάκου (71') και Γιούχας (75' ) ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Αριέλ Γιάκομπς.Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Χάιντουκ στην Αγία Πετρούπολη (με 2-0), έμπλεξε τα πραγματα στον όμιλο σε ότι αφορά το δεύτερο "εισιτήριο" που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντερλεχτ, ΑΕΚ και Χάιντουκ ισοβαθμούν με 3 βαθμούς με τους Βέλγους να έχουν συντελεστή τερμάτων 0 και την "Ένωση" και τους Κροάτες να έχουν από -3. Όσο για το πρώτο "εισιτήριο το έχει ήδη... καπαρώσει η ρωσική ομάδα που έχει το απόλυτο των 9 βαθμών στα πρώτα τρία ματς. Έτσι τα παιχνίδια στις 4 Νοεμβρίου στο "Σπύρος Λούης" και στο Σπλιτ θα καθορίσουν πάρα πολλά...

Η Αντερλεχτ ξεκίνησε πιο συνατά το ματς θέλοντας να εκμεταλευτεί τον παράγοντα έδρα. ΑΠό την άλλη η ΑΕΚ έδειχνε ότι ήθελε να "παγώσει" το ρυθμό, μέχρι να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Η βελγική ομάδα δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς ωστόσο η εστία του Σάχα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Και ενώ όσο κυλούσε η ώρα και η "Ένωση" ισορροπούσε το ματς, ήρθε στο 19' ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο να "πληγώσει" τους "κιτρινόμαυρους" που είδαν τον πιο ποιοτικό παίκτη της ενδεκάδας τους να τίθεται εκτός μάχης...Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπουσουφά, εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σάχα στο σουτ του Κλιέσταν, αλλά και την αργοπορημένη αντίδραση του Αργυρίου και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό εκτόξευσε την ψυχολογία των γηπεδούχων και "πλήγωσε" την ελληνική ομάδα, η οποία δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.


Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ με την έναρξη του β' μέρους, χρησιμοποιώντας τον Τζιμπούρ αντί του Μάκου, η ελληνική ομάδα για περίπου 15'-20' πίεσε ψηλά τους παίκτες της Αντερλεχτ, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Προτό. Μάλιστα μετά το 65' οι "μηχανές" των γηπεδούχων πήραν μπροστά και αυτές των "κιτρινόμαυρων" άνευ λόγου και αιτίας "έσβησαν"!Η βολή του Λουκάκου στο 67' ήταν... προειδοποιητική και αυτή στο 71' χαριστική. Το 2-0 έβαζε "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα είχε η ΑΕΚ για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα την "άδειαζε" ψυχολογικά. Μάλιστα στο 75' ήρθε και το υπέροχο γκολ του Γιούχας για να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη της Αντερλεχτ που μέσα σε ένα βράδυ ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε.Η ΑΕΚ έχασε στο 76' τη σπουδαιότερη ευκαιρία της να σκοράρει με τον Μπλάνκο, αλλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Εσθονού Κάασικ, κινδύνευσε να δεχθεί και άλλα γκολ. Ευτυχώς για τους "κιτρινόμαυρους" αυτό δεν συνέβη. Πλέον το μυαλό όλων στο "στρατόπεδο" του "δικεφάλου" στρέφεται άμεσα στη Σούπερ Λιγκ και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τα προβλήματα -κυρίως λόγω των τραυματισμών- να είναι πολλά...

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ

Μπορεί να διατήρησε το... στοιχειωμένο ευρωπαϊκό αήττητο του "Κλεάνθης Βικελίδης" (23 διαδοχικά ματς αήττητος - 42 χρόνια!) ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, ο Αρης έμεινε στο 0-0 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Εξαιρετικά ανταγωνιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο οι "κίτρινοι". Δύσκολη πια η υπόθεση πρόκριση καθώς ακολουθούν τα εκτός έδρας ματς σε "Μπαϊ Αρίνα" και Μαδρίτη.Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τους "κίτρινους" με το γνωστό 4-4-2. Την εστία του Αρη υπερασπίστηκε ο Σηφάκης ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης και Μίσελ. Οι Φατί και Τόχα ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, Χαβίτο (δεξιά) και Κάλβο (αριστερά) ήταν στις δύο πτέρυγες, ενώ το δίδυμο στη γραμμή κρούσης ήταν οι Κόκε και Ρουίς.Οπως εύκολα παρατηρεί κανείς βλέποντας το αρχικό σχήμα, συγκριτικά με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ο Αργεντινός τεχνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Ρουίς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και πήρε τη θέση του τραυματία Τσέζαρεκ ενώ ο Βανγκέλι αντικατέστησε τον Νέτο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής των "κιτρίνων".Ο Αρης από την αρχή της αναμέτρησης περιορίστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, με τους Γερμανούς, από την άλλη, να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ούτε και αυτοί να καταφέρνουν να φτάσουν με αξιώσεις στο γκολ. Ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο δύο ευκαιρίες για τη Λεβερκούζεν, στο 36' με την κεφαλιά του Χέλμες, που κατέληξε άουτ, αλλά και ένα φάουλ του Κάντλετς, με τον Σηφάκη να απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του.Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο οι "κίτρινοι" βρέθηκαν σε θέση βολής στο 57', ο Κόκε, όμως, μόνος απέναντι στον Αντλερ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το σουτ του από πλάγια θέση, στο ύψος του πέναλτι, κατέληξε άουτ.Η απάντηση της Λεβερκούζεν ήταν ένα σουτ (άουτ) στο 68' του Βιντάλ. Αναποτελεσματικό ήταν δέκα λεπτά αργότερα και το μακρινό σουτ του Τόχα για τους Θεσσαλονικείς (η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι).

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη του φετινή ήττα στην Ευρώπη γνώρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να κατακτήσει το θετικό αποτέλεσμα στο "Μαδριγάλ". Η Βιγιαρεάλ δεν ήταν καλύτερη από το "δικέφαλο", ωστόσο το γκολ του Ρούμπεν στο 38' της χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν αργός, με τις δύο ομάδες να είναι λίγο επιφυλακτικές, έχοντας ως κύριο στόχο τους τη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα τους. Ο ΠΑΟΚ κλεισμένος πίσω προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Βιεϊρίνια για να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, ενώ η Βιγιαρέαλ, με πολλές πάσες έφτανε μέχρι την περιοχή του Κρέσιτς, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ολοκληρώσει κάποια της προσπάθεια. Ο Μάκης Χάβος είχε "εγκλωβίσει" τα ατού των Ισπανών, οι οποίοι δεν έβρισκαν χώρους για να δράσουν και το μόνο που κατάφερναν ήταν να αλλάζουν μεταξύ τους πάσες. Ομως, μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να εκτοξεύσει το "κίτρινο υποβρύχιο" την πρώτη του τορπίλη. Βαλέρο, Ρόσι και Ρούμπεν συνδυάστηκαν υπέροχα και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του οδηγό στο σκορ, ενώ στο 43' ο Ρόσι έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος η Βιγιαρεάλ έδειξε καθαρά τις προθέσεις της που ήταν να διαφυλάξει το προβάδισμα που πήρε από το 38' και όποτε μπορούσε να βγει μπροστά μήπως πάρει αέρα δύο τερμάτων. Αυτό παραλίγο να γίνει στο 62', ωστόσο αυτή τη φορά ο Κρέσιτς βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ρούμπεν. Ο ΠΑΟΚ από το επόμενο κιόλας λεπτό έδειξε διάθεση να "κερδίσει" κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φωτάκης στο 63' απείλησε για πρώτη φορά, ενώ στο 72' και στο 75' Ιβιτς και Ελ Ζαρ, αντίστοιχα, προσπάθησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ. Ο Μάκης Χάβος στα τελευταία λεπτά με την είσοδο των Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη προσπάθησε να κάνει πιο γρήγορη και πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά οι Ισπανοί κρατούσαν εύκολα το 1-0, ενώ στο 88' ο Κρέσιτς έσωσε τον ΠΑΟΚ από το 2-0, καθώς έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Κάνι.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, πάλεψε το ματς όμως το τελικό 0-0 απέναντι στους Ρώσους της Ρουμπίν Καζάν δεν επέτρεψε στους "πράσινους" να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του ομίλου. Μειώθηκαν και άλλο οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακυρώθηκε γκολ του Σισέ.Ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε τους... γνωστούς τέσσερις αμυντικούς (Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ) και μπροστά τους, τον Σιμάο αντί του τιμωρημένου Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Μοζαμβικανός είχε παρτενέρ τον Κατσουράνη. Μπροστά τους ο Καραγκούνης και στα άκρα λόγω των απουσιών (Λέτο, Νίνη και Γκοβού) αγωνίστηκαν οι Μαρίνος και Λουίς Γκαρσία που είχαν μπροστά τους τον Σισέ. Στην απέναντι πλευρά, ο Κούρμπαν Μπερντίεβ με σύστημα 4-2-2-1-1 ήθελε να έχει έμφαση και περισσότερη προσοχή στο παιχνίδι της μεσαίας γραμμής.Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο 20λεπτο, αλλά όχι απειλητικός. Οι "πράσινοι" με πίεση ψηλά ανάγκασαν αρκετές φορές τους Ρώσους να υποπέσουν σε λάθη, κάτι, που όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Νίκου Νιόπλια.Αυτό διότι ο πανταχού παρών Σιμάο έκοβε τις επιθέσεις της Ρούμπιν αλλά από κει και πέρα δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έβγαζε την κατάλληλη μπαλιά στο Σισέ. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο παίκτης που θα οργανώσει το παιχνίδι άρχισαν οι βαθιές μπαλιές προς τον Σισέ, που έγιναν εύκολη λεία για τους παίκτες του Μπερντίεφ.Και όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν δώσει εφέτος οι "πράσινοι", μετά το 20' άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Ακριβώς, όπως συνέβη και με την Κοπεγχάγη. Μόνο που αυτή την φορά δεν το "πλήρωσε" η άμυνα του "τριφυλλιού", αν και οι Ρώσοι έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί σε δύο φάσεις στο 24΄και 28΄ με τον Κορνιλένκο. Στην πρώτη η κεφαλιά του στράικερ της Ρούμπιν μετά από κόρνερ έγυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Λουκάς Βύντρα διόρθωσε το λάθος του κι απεσόβησε βέβαιο γκολ (η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα) απομακρύνοντας (άθελά του ίσως) σε κόρνερ.Η μοναδική φάση που ο Παναθηναϊκός αεπίλησε την πρωταθλήτρια Ρωσίας σημειώθηκε στο 43' με την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ από τη σέντρα του Βύντρα να περνάει άουτ.Κακό παιχνίδι παίχτηκε στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Μετά το 60΄ το παιχνίδι άνοιξε, ιδιαίτερα στα τελευταία 15 λεπτά με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο φρέσκος μετά τις αλλαγές που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας.Στο 64', ο Κασάεφ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη γραμμή της μικρής περιοχής απεσόβησε σωτήρια σε κόρνερ ο Τζόρβας. Στο 77' ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με τον Σισέ (κεφαλιά), αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Γάλλου, φάση που ούτε από την τηλεόραση φάνηκε εάν ο Γάλλος καλυπτόταν ή ήταν εκτεθειμένος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, από κόρνερ και λάθος έξοδο του Ριζίκοφ, τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

ΥΓ:ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

O Πάμπλο Γκαρσία τα βρόντηξε και έφυγε από την προπόνηση του ΠΑΟΚ, επικαλούμενος πως δεν έχει αντέχει άλλο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα. Το μέλλον του πλέον στον σύλλογο είναι ένα ερωτημετικό, μετά την εξέλιξη αυτή. Οι συμπαίκτες του, το τεχνικό τιμ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.Ο Γκαρσία νωρίτερα είχε διαφωνία με τον Μάκη Χάβο, τον άνθρωπο που τελεί χρέη προπονητή αυτή τη στιγμή στους Θεσσαλονικείς, ο οποίος φέρεται να του είπε: "Αν δεν έχεις διάθεση να εκτελέσεις τη συγκεκριμένη άσκηση, σήκω και φύγε"! Οπως καταλαβαίνεται από το ρεπορτάζ ο Γκαρσία δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη.

Και τώρα ο... τελικός με τη Ρουμπίν καζάν

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΟΚ κέρδισε και ηρεμία. Οι "πράσινοι" πλέον συγκεντρώνονται στο δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τους νταμπλούχους Ελλάδος, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ελαχιστοποιούν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους "16".

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα, καθώς ναι μεν επιστρέφουν Γκοβού και Νίνης, ωστόσο οι δύο παίκτες δεν είναι εντελώς έτοιμοι για να αγωνιστούν. Ο τεχνικός των "πρασίνων" σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα πραγματοποιήσει σίγουρα μία αλλαγή, αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στους Ρώσους.

Οπως όλα δείχνουν αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου στην ενδεκάδα θα είναι ο Σιμάο, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για τη χρησιμοποίηση του Πλεσί, ο οποίος τα πηγαίνει πολύ καλά στην προπόνηση.

Ο Νιόπλιας θέλει να παρατάξει ένα δυνατό κέντρο, καθώς εκεί εντοπίζεται και η δύναμη της Ρουμπίν Καζάν. Η μεσαία γραμμή των Ρώσων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επιθετικά, ωστόσο παρουσιάζεται ευάλωτη στα άκρα, εκεί από όπου θα θελήσει να "χτυπήσει" ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη.

Η αναζήτηση συνεχίζεται...

 αναζήτηση του αντικαταστάτη του Παύλου Δερμιτζάκη, συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν είναι διατεθειμένος να πειραματιστεί άλλο και πρόθεση του είναι να προσλάβει ένα τεχνικό εγνωσμένης αξίας, όπου θα μπορέσει να βάλει και πάλι το δικέφαλο στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι μέσα στην εβδομάδα να έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη ο νέος τεχνικός της ομάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα τη δουλειά. Πάντως, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να έχει ο δικέφαλος νέο τεχνικό στον πάγκο του στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ. Ο Μάης Χάβος που προπονεί την ομάδα αυτές τις ημέρες θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ απέναντι στο "κίτρινο υποβρύχιο" για την τρίτη αγωνιστική τους Γιουρόπα Λιγκ.

Αντιτς και Λε Γκουέν είναι αυτή την στιγμή τα δύο ισχυρά φαβορί, ωστόσο από την Κυριακή το βράδυ ακούγεται έντονα και το όνομα του Αγγελου Αναστασιάδη. Στη λίστα του Ζαγοράκη βρίσκονται ακόμα και τα ονόματα των Ντοναντόνι, Γκρος, ωστόσο τελευταίος είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει στη χώρα μας, καθώς τα χρήματα που ζητάει είναι εξωφρενικά

Με άλλον αέρα από τον πλανήτη Αρη...

Μία διαστημική ΑΕΚ εμφανίστηκε την Κυριακή στο "Κλεάνθης Βικελλίδης" που σκόρπισε στους τέσσερις… ανέμους τον Αρη στην πρώτη παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στο ελληνικό πρωτάθλημα και προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο.

Ο Ισπανός μπορεί να έλεγε το Σάββατο πως δεν διαθέτει μαγικό ραβδάκι, αλλά στην πράξη φάνηκε το αντίθετο. Η ΑΕΚ μεταμορφωμένη προς το καλύτερο έδειξε πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μήπως, όμως, είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για την ομάδα και τον τεχνικό της; Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έδειχνε πως αν θέλει και βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να "διαλύσει" τον αντίπαλο της, ωστόσο αυτό που της έλειπε ήταν η διάρκεια. Ετσι από τα σύννεφα που πετούσαν όλοι, σε μηδενικό χρόνο είχαν προσγειωθεί ανώμαλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να κρατάει χαμηλά την μπάλα, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η Ενωση χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα, κάτι που τόνισε και ο ίδιος παραμονή του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το Δεκέμβριο, είχε τονίσει, θα δούμε μία καλύτερη ΑΕΚ και αυτήν περιμένει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα ασφαλή συμπεράσματα για τη δουλειά του Χιμένεθ, καθώς έχουμε μόλις ένα δείγμα από αυτή, ωστόσο δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κάποιος πως ο Ισπανός από την πρώτη κιόλας μέρα πρόσθεσε κάποιες πινελιές και έδωσε... χρώμα στην ΑΕΚ.

Η φιλοσοφία του αποτυπώθηκε στο γρασίδι του "Κλεάνθης Βικελίδης" με τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του και να φτάνουν σε ένα θρίαμβο μέσα σε μία "καυτή" έδρα. Τα αμυντικά χαφ "έπνιξαν" τον αντίπαλο στον άξονα, αλλά παράλληλα γέμιζαν και την αντίπαλη περιοχή, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Τα ακραία μπακ ανέβαιναν ψηλά για να δώσουν βοήθειες, ενώ οι ακραίοι επιθετικοί γύριζαν όποτε χρειαζόταν για να μαρκάρουν, κάτι που δεν γινόταν επί Μπάγεβιτς.

Η ΑΕΚ με αυτή της την εμφάνιση τοποθέτησε τον πήχη ψηλά και πλέον κάθε βδομάδα πρέπει να αποδεικνύει πως μπορεί να τον ξεπερνάει κατακτώντας βαθμούς και παίζοντας ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οπως έκανε δηλαδή την Κυριακή το βράδυ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"…

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ

Μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι, η Εθνική μας ομάδα παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα, επικράτησε της αντίστοιχης του Ισραήλ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνοιξε στο 21ο λεπτό το σκορ, οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου (59') όμως ο Γιώργος Καραγκούνης πραγματοποίησε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το τελικό 2-1 (63'). Στη δεύτερη διαδοχική νίκη της ελληνικής ομάδας στον όμιλο της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνέβαλλε και ο Σουηδός Μάρτιν Χάνσον, που αρνήθηκε στο πρώτο 45λεπτο δύο καθαρές περιπτώσεις πέναλτι στους φιλοξενούμενους.Χωρίς εκπλήξεις και με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος, βάζοντας στην κορυφή τον Σαλπιγγίδη αντί του Μήτρογλου. Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, αριστερά ήταν ο Σπυρόπουλος και δεξιά ήταν ο Βύντρα. Η τριάδα στα χαφ απαρτιζόταν από Κατσουράνη, Καραγκούνη και Καφέ, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Σαμαράς και δεξιά ήταν ο Νίνης.Στα πρώτα λεπτά, πάντως, οι διεθνείς αισθάνθηκαν για τα καλά την αντίπαλη πίεση, καθώς οι Ισραηλινοί πίεζαν ψηλά, από την πρώτη κιόλας πάσα, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν πολύ την κυκλοφορία της μπάλας, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να υποπίπτουν σε λάθη. Λάθη που ευτυχώς για την εστία του Σηφάκη δεν κόστισαν, καθώς στο 7ο λεπτό ο Σέχτερ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε τον Παπασταθόπουλο αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΧΙΜΕΝΕΘ

Με 15 περίπου λεπτά καθυστέρηση από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα άφιξης πάτησε το πόδι του επί ελληνικού εδάφους ο Μανόλο Χιμένεθ. Τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ, υποδέχθηκαν περίπου 100 οπαδοί του "δικεφάλου" και οι Αρναρ Γκρέταρσον (τεχνικός διευθυντής), Βασίλης Δημητριάδης (γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος), ο Γιώργος Κωνσταντινίδης (σύμβουλος του προέδρου και της διοίκησης) και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ, Ακης Τάκης. Ο Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις, ως τεχνικός της "Ένωσης", έδωσε την υπόσχεση, στους οπαδούς του "δικεφάλου" που τον υποδέχθηκαν και όχι μόνο, ότι θα τα δώσει όλα για την ΑΕΚ. "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ. Τη Δευτέρα θα έχουμε την επίσημη συνέντευξη Τύπου και θα τα πούμε όλα εκεί. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας". Πριν αποχωρήσει από το "Ελ. Βενιζέλος", αναφέρθηκε και στην υποδοχή του κόσμου για την οποία σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένος: "Ευχαριστώ όλους όσους ήταν εδώ, θα κάνω τα πάντα για την ΑΕΚ. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή και ελπίζω να μην απογοητεύσω αυτό τον κόσμο". Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι οι οπαδοί του "δικεφάλου" υποδέχθηκαν με ευρηματικά και κάποια άλλα υβριστικά συνθήματα κατά των "αιωνίων" (σ. σ. και πιο συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού και του... Ερνέστο Βαλβέρδε), τον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης.Μαζί του ήρθαν και οι τρεις συνεργάτες του (ο Χεσούς Καλδερόν που θα είναι ο βοηθός του, ο Μιγκέλ Μορίγια που θα είναι ο ψυχολόγος / στατιστικολόγος / αναλυτής) και ο γυμναστής Ντανιέλ Παστόρ) καθώς και οι μάνατζέρ του (Αλβαρο Τόρες και Μπερνάρντ Μουέλα), οι οποίοι θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του (παρουσία και του Έλληνα εκπροσώπου, Αγγελου Κοταρίδη).

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης όμως αυτή τη φορά είχε ουσία στο παιχνίδι της, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε και αρκετές ευκαιρίες. Η Εθνική μας ομάδα, με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 58ο λεπτό, επικράτησε της Λετονίας με 1-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας με σύστημα 4-3-3 και στο τρίτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2012. Την εστία της γαλανόλευκης υπερασπίστηκε ο Σηφάκης ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας. Οι Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, οι Σαμαράς (αριστερά) και Νίνης (δεξιά) τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες ενώ ο Μήτρογλου πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τους Σαμαρά-Νίνη σε μεγάλα κέφια, οι διεθνείς πήραν την πρωτοβουλία από την αρχή του αγώνα προσπαθώντας να μοιράσουν ισομερώς τις επιθέσεις, οι οποίες εκδηλώνονταν τόσο από τα πλάγια με βοήθεια από τους πλάγιους μπακ (Τοροσίδη, Τζαβέλλα) στους Σαμαρά, Νίνη όσο και από τον άξονα, κυρίως από τον Καραγκούνη αλλά και από τους Τζιόλη, Κατσουράνη που έψαχναν το χώρο για το σουτ έξω από την περιοχή. Ταυτόχρονα, η πίεση ξεκινούσε από την περιοχή των Λετονών και αυτό δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην αντίπαλη κυκλοφορία της μπάλας.Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης βρήκε τον Σαμαρά, αυτός διεμβόλισε την αντίπαλη άμυνα αλλά στην παράλληλη σέντρα που επιχείρησε ο Μήτρογλου μόλις δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 16' ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στη σέντρα του Νίνη, αναγκάζοντας τον Βάνινς σε μεγάλη απόκρουση (κόρνερ). Στο 26' ο Τοροσίδης βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ στην περιοχή των Λετονών, αντί όμως να επιχειρήσει την προσπάθεια προτίμησε να ντριπλάρει τον Αστάφιεβς που φάνηκε να τον ανατρέπει, αλλά ο Ιταλός διαιτητής δεν πείστηκε και έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, που είναι η 2η στη σειρά των προκριματικών και δεν παίξει εναντίον του Ισραήλ. Στο 28' ο Βάνινς επενέβη εκ νέου σε μακρινό σουτ του Νίνη διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ ενώ στο 40' ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά (σέντρα Τοροσίδη) αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα και στην επανάληψη. Η Ελλάδα πίεζε ασφυκτικά και στο 54' το δυνατό σουτ του Καραγκούνη πέρασε πάνω από το δοκάρι, αλλά στο 58' η Εθνική άνοιξε το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Τοροσίδη, που άλλαξε τη μπάλα με τον Κατσουράνη και έξω από την περιοχή, με άπιαστο αριστερό σουτ παραβίασε την εστία του Βάνινς (1-0). Εκτοτε οι διεθνείς διατήρησαν τον έλεγχο της συνάντησης αλλά το παιχνίδι τους έγινε πιο συνετό, στην κατεύθυνση της διατήρησης των κεκτημένων και τελικά το σφύριγμα της λήξης σήμανε τη λήξη του αγώνα, με τη Λετονία να αισθάνεται μάλλον κολακευμένη από το τελικό σκορ. Στις καθυστερήσεις αποχώρησε από το ματς με τραυματισμό ο Τζιόλης και η "γαλανόλευκη" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες.

ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

εκτύπωσέ το
Το σημερινό παιχνίδι θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη του Γιώργου Καραγκούνη. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στη Λετονία θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στη φανέλα του και γι αυτό το λόγο θα τιμηθεί από την ΕΠΟ πριν την έναρξη του αγώνα (21:45). Απέναντι στη Λετονία το 2008 είχε φορέσει για πρώτη φορά στο μπράτσο το περιβραχιόνιο και κόντρα στην ίδια ομάδα θα φτάσει στον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, κάτι που έχουν πετύχει στην Ελλάδα μόνο ο Ζαγοράκης (120) και ο Μπασινάς (100). Ο Καραγκούνης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών το 1999 (20/8) στην Καβάλα, όταν ο Βασίλης Δανιήλ τον χρησιμοποίησε από την αρχή στο παιχνίδι με το Ελ Σαλβαδόρ. Μάλιστα η πρώτη του συμμετοχή έγινε ημέρα Παρασκευή, όπως και η 100ή που θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα. Ο άσος του Παναθηναϊκού σε 90 παιχνίδια έχει ξεκινήσει ως βασικός και σε εννιά χρησιμοποιήθηκε αλλαγή, ενώ έχει σκοράρει και έξι φορές. Συγκεκριμένα στα παιχνίδια με:Φινλανδία (5/9/01, προκριματικά παγκοσμίου Κυπέλλου)Σουηδία (13/2/02, φιλικό)Πορτογαλία (12/6/04, Euro2004)Αλβανία (30/3/05, προκριματικά παγκοσμίου Κυπέλλου)Πορτογαλία 2 γκολ (26/3/08, φιλικό).

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ

Εδώ και λίγες ημέρες ο Μανόλο Χιμένεθ ηταν το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.Σήμερα λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες ο Χιμένεθ θα ειναι ο νεός προπονητής τησ ΑΕΚ.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν την ώρα συζητούν στην σύσκεψη της ΠΑΕ τις τελευταίες λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του 46χρονου Ισπανού πρώην προπονητή της Σεβίλλης, με τον οποίο τα έχουν βρει σε όλα. Ετσι, ο Χιμένεθ... κέρδισε τον Πολ Λε Γκουέν που ζητούσε αρκετό χρόνο για να μελετήσει την πρόταση της ΑΕΚ μια και με τον Ισπανό υπήρχε σχεδόν συμφωνία από χθες βράδυ που έριξε τις απαιτήσεις του.
Ο Χιμένεθ θα πιάσει άμεσα δουλειά στην ΑΕΚ (με ετήσιες αποδοχές περίπου 750.000 ευρώ) και η συμφωνία με την Ενωση αναφέρει ότι θα φέρει μαζί του δύο συνεργάτες, ενώ θα διαλέξει γυμναστή μέσα από μία λίστα που θα του δοθεί από την διοίκηση της ομάδας. Πλέον, αναμένεται από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ η επίσημη ενημέρωση για την συμφωνία της ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, που δεν αποκλείεται αύριο να έρθει στην Ελλάδα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η ΑΕΚ θέλει να έχει νέο προπονητή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και προς σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται. Η διοίκηση της Ενωσης απέστειλε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Μανόλο Χιμένεθ, ζητώντας του εντός 24ώρου να έχει απαντήσει. Τα οικονομικά δεδομένα της νέας πρότασης δεν έχουν γίνει γνωστά. Πάντως σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Χιμένεθ βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες στην περίπτωση που αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Σαραγόσα ο Χοσέ Αουρέλιο Γκάι. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «El Periodico Aragon» αναφέρει πως ο Μανόλο Χιμένεθ είναι μαζί με τους Βίκτορ Μουνιόθ, Χαβιέρ Αγκίρε και Ούγκο Σάντσες τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της Σαραγόσα, που δεν έχει ξεκινήσει καλά καθώς μετρά τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε έξι αγωνιστικές στην Primera Division.Ο Σταύρος Αδαμίδης για παν ενδεχόμενο συζητά και με έναν άλλο προπονητή που φημολογείται πως είναι από τη γαλλική αγορά. Οι Γάλλοι προπονητές που έχουν προταθεί στην ΑΕΚ είναι οι Πολ Λε Γκουέν, Αλέν Περέν και Μισέλ Εστεβάν. Ο Πάουλο Σόουζα φαίνεται πως θα εξεταστεί μόνο ως τελευταία λύση και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Θα περιμένει ο Ολυμπιακός για Μιραλάς

Ο Κέβιν Μιραλάς έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Σεντ Ετιέν έχει κλέψει την παράσταση στα τελευταία δύο παιχνίδια, δείχνοντας πως έχει την ικανότητα να "ξεκλειδώνει" τις αντίπαλες άμυνες ιδίως στο "Γεώργιος "Καραϊσκάκης" όπου οι ομάδες κατεβαίνουν με σκοπό να φύγουν χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί ανά πάσα στιγμή να αγοράσει τα δικαιώματα του Μιραλάς, καθώς στη συμφωνία με τη Σεντ Ετιέν υπάρχει οψιόν αγοράς, ενώ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Γαύρος", υπάρχει και υπογεγραμμένο συμβόλαιο μεταξύ των "ερυθρόλευκων" και του Βέλγου, το οποίο αν ενεργοποιηθεί θα ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι το Δεκέμβριο, όταν και λήγει η προθεσμία για ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς (2 εκατομμύρια ευρώ), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρίνουν τον Μιραλάς από την παρουσία του σε πολλούς αγώνες και όχι με δυόμιση ημίχρονα.

Συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης

Συνεργασία για θέματα που αφορούν στην ανασύνταξη της ομάδας και την έξοδο της από την κρίση, είχαν την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης με τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και τον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη. Από την συνάντηση αυτή δεν προέκυψε κάτι περισσότερο από την διάθεση στήριξης του τεχνικού της ομάδας, ο οποίος μάλιστα θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι παίκτες είχαν ρεπό σήμερα που θα παραταθεί και αύριο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος αλλά κυρίως για να αποφορτιστεί το αρνητικό κλίμα των ημερών, ενώ η αναστάτωση διατηρείται με την κοινή ανακοίνωση 11 συνδέσμων φίλων του ΠΑΟΚ, που αμφισβητούν τις αποφάσεις και τις επιλογές της διοίκησης Ζαγοράκη, θέτοντας στον ίδιο ερωτηματικά όπως το εξής: «Θα μας πεις τελικά γιατί έφυγες και επέστρεψες αυτόβουλα;»

Η διοίκηση της ΠΑΕ από την πλευρά της δεν θέλει να πάρει αποφάσεις εν θερμώ και μεταξύ των μέτρων που συζητά είναι και η επιβολή χρηματικού προστίμου στους παίκτες.

Δώδεκα σύνδεσμοι κατά του Ζαγοράκη

Δώδεκα (!!!) σύνδεσμοι οπαδών του "δικεφάλου" του Βορρά, με ανακοίνωσή τους εξαπέλυσαν επίθεση κατά του προέδρου της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη! Σε αυτή έξι ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις, ενώ υπάρχουν και τέσσερα υστερόγραφα. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: "Η περίοδος χάριτος τελείωσε... Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του... και όχι ο κάθε πρόεδρός του".

Αναλυτικά:
"Μετά την χθεσίνη ημέρα ντροπής (3-10-2010) θεώρουμε καθήκον μας να τοποθετηθούμε γιατί πλεον αισθανόμαστε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εδώ και ενάμιση χρόνο παρατηρούμε να γίνονται πράγματα στα οποία είμαστε τελείως μα τελείως αντίθετοι.

1) Γιατί έχουν γίνει αποχώρησεις σοβαρών ανθρώπων(Ζ.Βρύζας) για τις οποίες δεν έχουμε πιστεί για την ορθότητα των αιτιολογιών που αναφέρατε.

2) Γιατί πρέπει να μας παρουσιάζεται μια μίζερη και ηττοπαθής κατάσταση με οικονομικά χρέη και πάσης φύσεως κλάψα ενώ τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα σφίζει απο έσοδα (μ.ο. 19.000 διαρκείας, χορηγίες, πωλήσεις παικτών, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, είσοδος σε ομίλους UEFA και SOLD OUT σε κάθε παιχνίδι της ομαδάρας μας)

3) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την προπαγάνδα των δημοσιογραφίσκων πληρωμένων υπαλλήλων της διοίκησης σας που με μαεστρία προσπαθεί να δημαγωγίσει τον λαό του ΠΑΟΚ με τον τρόπο που εσείς τους έχετε δασκαλέψει με σκοπό την κάλυψη των λαθών σας.

4) Γιατί πρέπει να δεχόμαστε τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ως υπεύθυνο ασφαλείας;;;;;;; ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!!

5) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την επιλεκτική μετακίνηση μας σε παιχνίδια εκτός έδρας όπου και όποτε κρίνει η διοίκηση ενώ εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε οπουδήποτε παίζει η ομάδα μας(βλ.χαριλάου, ζάγκρεμπ, βάζελο κτλ.)

6) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε όλα τα "πρόβατα" που εσείς αριστοτεχνικά "θρέψατε" τα τελευταία 3 χρόνια με την βοήθεια των συνεργατών σας (Μ.Μ.Ε.)

Υ.Γ.1) Θοδωράκη θα μας πεις τελικά γιατι έφυγες και επέστρεψες αυτόβουλα λες και ο ΠΑΟΚ είναι γκομενά σου;;;;;;

Υ.Γ.2) Αρνούμαστε την κάθε συνάθρηση της επονομαζόμενης "συντονιστικής επιτροπής" που εσείς συστήσατε. Θα λειτουργούμε οπως χρόνια τώρα με την περηφάνια του αληθινού ΠΑΟΚΤΣΗ χωρίς να γινόμαστε υποχείρια η πιόνια της διοίκησης.

Υ.Γ.3) Η ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν μας εκφράζει και η σκουληκίστικη νοοτροπία (δικαιολογίες για διαιτησία) δεν αρμόζει στην ιδεολογία του ΠΑΟΚΤΣΗ

Υ.Γ.4) Με αφορμή την εντολή σας για ρίψη χημικών απο τους μπάτσους σας στο λαό του ΠΑΟΚ σας ενημερώνουμε οτι θα μας βρείτε απέναντι σας.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ... Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ".

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους παρακάτω συνδέσμους: ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΠΕΡΑΝ CLUB, ΒΟΡΕΙΟΙ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, Β.Ε.Μ., ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, FUTRE ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΚΑΒΑΛΑ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Άσχημο κλίμα επικρατεί στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα απο τον Άρη.Η αλήθεια ειναι πώς πρίν το μάτς υπήρχε η ευρωπαική επιτυχία και σίγουρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν ξεχάσει την ήττα απο την Ξάνθη.Παρόλα αυτά μία τέτοια ήττα απο τον συμπολίτη δύσκολα χωνεύεται ειδικά μέσα στην έδρα σου.Υπάρχουν όμως πολλές απορίες που δημιουργούνται έπειτα απο αυτήν την ήττα.Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Μπερέτα έφυγε και ήρθε ο Δερμιτζάκης.Το 1-1 με τον Άγιαξ αλλα και η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στο Άμστερνταμ άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον.Ο αποκλεισμός απο τον Άγιαξ ήρθε παρόλα αυτά η καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι γέμισε αισιοδοξία τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.Τα δύο μάτς με την Φενέρμπαχτσε εκεί οπού ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πήρε την πρόκριση για του ομίλους του europa league.Στην πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε δύσκολα την νίκη κόντρα στον Πανσερραικό.Και απο τότε όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά.Αμα εξαιρέσουμε τα δύο ευρωπαικά μάτς οπού ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πηρε 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα ειναι αλλή ομάδα.Δύο ισοπαλίες με Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου αλλα και δύο ήττες απο Ξάνθη και χθές απο τον Άρη έχουν φέρει τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση.Απο τις πρώτες 5 αγωνιστικές τον έχουν αφήσει πίσω απο την κορυφή 7 βαθμούς.Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση τον περσινό τουλάχιστον σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.Ο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της ήττας.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ηταν ένα ντέρμπι που φανερά θα κρινόταν στο γκολ. Ο Αρης με σκόρερ τον Χαβίτο στο 76ο λεπτό ήταν αυτός που ευτύχησε να το πετύχει, νικώντας έτσι τον ΠΑΟΚ με 1-0. Οι «κίτρινοι» είχαν να νικήσουν στο γήπεδο της Τούμπας 12 ολόκληρα χρόνια, από τον Αύγουστο του 1998 (1-4). Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις ο Τσιρίλο.

Με το... αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον Δικέφαλο ο Παύλος Δερμιτζάκης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Τσιρίλο και Μαλεζάς, δεξιά ο Σνάουτσνερ, ενώ αριστερά ήταν ο νεαρός Σακελλαρίου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια στα άκρα, με τον Ίβιτς στο κέντρο και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προτίμησε το 4-4-2, που βέβαια άλλαζε κατά την διάρκεια του αγώνα. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, δεξί μπακ ήταν ο Νέτο και αριστερά ο Μισέλ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ναφτί μαζί με τον Πρίττα, αριστερά ήταν ο Μενδρινός που βοηθούσε και στο κέντρο κάποιες φορές, δεξιά ήταν ο Χαβίτο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ρουίθ και Τσέζαρεκ.

Ο αγώνας στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι που έχουν ποτέ διεξαχθεί! Δεν υπήρχαν καν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, εκτός κι αν υπολογίσει κανείς κάποια μακρινά σουτ που δεν δυσκόλεψαν καθόλου τους Σηφάκη, Κρέσιτς. Τουλάχιστον μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού οι δύο αντίπαλοι έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργικότητα κι αυτό "αναστάτωσε" κάπως τους περίπου 30.000 φιλάθλους (μόνο του ΠΑΟΚ) που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Έτσι, στο 67' βγήκε μία ωραία πάσα του Κόκε στον Χαβίτο, μέσα στην περιοχή αλλά πολύ πλάγια, με τον Κρέσιτς να εξουδετερώνει το σουτ του Ισπανού. Στο 72' από εξαιρετική ασίστ του Ιβιτς ο Μουσλίμοβιτς βγήκε μόνος με τον Σηφάκη, αλλά δοκίμασε να πλασάρει πάνω στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ετσι φτάσαμε στην φάση του 76ου λεπτού, όταν ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ, ο Κρέσιτς απέκρουσε και ο Χαβίτο πήρε το ριμπάουντ για να γράψει από κοντά το 0-1 "παγώνοντας" την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιες προσπάθειες των Παπάζογλου, Ελ Ζαρ, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Έτσι, ο Αρης φεύγει θριαμβευτής από την έδρα του μεγάλου αντιπάλου του για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να παίρνει τα εύσημα, τη στιγμή που τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ επιδεινώνονται. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο για αντιαθλητικό χτύπημα στον Κόκε.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Πανσερραϊκός επικράτησε της Λάρισας με 1-0 και πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι από το 23' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Ιγκλέσιας. Ο Νταλέ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα.Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και οι προπονητές τους παρέταξαν την ενδεκάδα με τρεις ποδοσφαιριστές στην επίθεση, όταν η ομάδα βρισκόταν στα αντίπαλα καρέ (4-3-3). Η Λάρισα είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν με μακρινά σουτ. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν πολύ γρήγορα, με τους "βυσσινί" να μένουν με παίκτη λιγότερο από το 23'. Ο Ιγκλέσιας έσπρωξε και πέταξε στο έδαφος τον Παπάζογλου και για τη συγκεκριμένη του ενέργεια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και άγγιξαν δύο φορές το γκολ με τον Μπλάζεκ στο 24' και στο 31' Ο Πανσερραϊκός αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια και ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα ο Νταλέ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, όμως ο Τριτσώνης έδειξε τη σέντρα. Οποιος παρακολούθησε το δεύτερο μέρος, σίγουρα δεν θα έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός είχε ως μοναδικό σκοπό να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ η Λάρισα προσπαθούσε να βγάλει φάσεις μπροστά, έτσι ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Τα πολλά λάθη που έκαναν στη μεσαία γραμμή οι παίκτες του Παπακώστα δεν τους έδινε την ευκαιρία να πατήσουν την περιοχή του Ράντμαν. Παράλληλα ο Πανσερραϊκός με παίκτη κάλυπτε τους χώρους και δεν επέτρεπε στους "βυσσινί" να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά. Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Παπακώστας, η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος και τους Σερραίους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Για ακόμα ένα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι προβλημάτισαν με την απόδοση τους στο επιθετικό κομμάτι.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Η αλήθεια είναι ότι όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την "Ενωση", η οποία στην πρώτη της προσπάθεια κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη στο εξαιρετικό γκολ που πέτυχε ο Λεονάρντο. Το γκολ αυτό έδωσε "φτερά" στους "κιτρινόμαυρους" που έψαξαν να βρούνε ένα ακόμα γκολ για να καθαρίσουν το ματς. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές -ωστόσο όχι κλασσικές- φάσεις, όμως στην τελική προσπάθεια παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση. Είτε γιατί όλοι ήθελαν να γίνουν... ήρωες, τελειώνοντας φάσεις χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, είτε γιατί λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον Γκσπούρνινγκ. Oσο για τη Skoda Ξάνθη, στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο δεν θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι δεν δημιούργησε ούτε μία φάση μπροστά στην εστία του Σάχα και περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι...Πολλοί περίμεναν ότι στο β' ημίχρονο, η ΑΕΚ θα βελτιωνόταν και θα προσπαθούσε να τελειώσει το ματς. Όμως η "μηχανή" εντελώς αδικαιολόγητα "έσβησε". Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν πιο ψηλά, δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας και αυτό ήταν. Οι "κιτρινόμαυροι" μπλόκαραν. Ανάπτυξη, μηδέν, κυκλοφορία το ίδιο και ταυτόχρονα πολλά κενά. Ο Μπλένταρ Κόλα άλλαξε το σύστημα θέλοντας να θωρακίσει τα μετόπισθεν δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί ήδη πολλά γκολ φέτος, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Τζιμπούρ που αντικατέστησε τον Μπερνς να τρέχει άσκοπα και οι υπόλοιποι να ταλαιπωρούνται προσπαθώντας να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να επιτεθούν.Μέχρι το 80' δεν καταγράφηκε ούτε μία φάση! Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε τρία αξιόλογα σουτ. Δύο από την ΑΕΚ με τους Δέλλα και Καφέ και ένα από τον Λέιτε, τα οποία όμως δεν είχαν εύστοχη κατάληξη. Το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου, Ανδρέα Παππά, ήρθε εν μέσω σφυριγμάτων αποδοκιμασίας για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά τη νίκη τους απογοήτευσαν τους οπαδούς τους...

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΙΣΙΑΚΟ

Η Κέρκυρα αν και ήταν καλύτερη από τον Ηρακλή, δεν κατάφερε να πετύχει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο Παμπελοποννησιακό στάδιο το οποίο χρησιμοποιεί προσωρινά ως έδρα. Ο "Γηραιός" που είχε παθητικό ρόλο στο ματς, απέσπασε "λευκή" ισοπαλία και έμεινε αήττητος εκτός έδρας... Οι νεοφώτιστοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χαμπλ στο 87'.Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ήταν οι τυπικά γηπεδούχοι αυτοί που δημιούργησαν προϋποθέσεις για να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το γυριστό σουτ του Καλαντζή στο 4' πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ελευθερόπουλου και την ίδια κατάληξη είχε στο 27' το καταπλητικό γυριστό βολέ του Στολτίδη. Στο 33' ο Καλαντζής σούταρε, ο Ελεθερόπουλος απέκρουσε και ο Κατσαμπής πρόλαβε με τάκλιν αυτοθυσίας να κοντράρει το σουτ του Στολτίδη, που ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Ακόμη χειρότερη ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τις προσπάθειες των δύο ομάδων να είναι ημιτελείς και να μην απειλούν ουσιαστικά τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Γιαν Χαμπλ στο 87', καθώς ο Τσέχος μέσος, που είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Στολτίδη, χτύπησε τον Αραμπατζή.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ φιγουράρει -έστω και προσωρινά- η Καβάλα που επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου, στο "Ανθή Καραγιάννη". Ο Ονουάτσι (45'+2') και ο Βουτσίτσεβιτς (48') πέτυχαν τα γκολ των "Αργοναυτών", ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Βαζ Τε στο 52'.Πιο καλά στημένος στο γήπεδο ο Πανιώνιος, κατάφερε να μπλοκάρει ολοκληρωτικά την ανάπτυξη των γηπεδούχων στο α' ημίχρονο. Όμως, στην πρώτη ευκαιρία τους -στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου- οι "Αργοναύτες άνοιξαν το σκορ, όταν ο Χργκόβιτς από πλάγια θέση πέρασε παράλληλα τη μπάλα στον Ονουάτσι κι αυτός από κοντά δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 1-0. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου (48'), ο Βουτσίτσεβιτς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην Καβάλα, η οποία πλέον είχε αγκαλιάσει τη νίκη. Ομως, ο Ρικάρντο Βαζ Τε "απάντησε" μόλις μπήκε στο ματς και με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή στο 52' μείωσε σε 2-1 ξαναβάζοντας αμέσως την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 65' ο Μάχο σταμάτησε τον Ογκμπέτσε σε τετ α τετ, ενώ στο 75' ο ίδιος παίκτης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως ο Κοντοές πρόλαβε τελευταία στιγμή να κοντράρει το σουτ που επιχείρησε. Στο 78' ο Μάριο Γκαλίνοβιτς πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση στην προσπάθεια του Βαρό, ενώ έκανε το ίδιο και στις καθυστερήσεις σε βολίδα του Βαζ Τε κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η Καβάλα ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αλεξάντροβιτς στο 89'.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ισόπαλοι με 1-1 ήρθαν το απόγευμα του Σαββάτου Αστέρας και Ατρόμητος στο γήπεδο της Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό, με τέρμα που πέτυχε ο Πουλίδο και ενώ προηγήθηκε άστοχη έξοδος του Μιχαηλίδη όμως οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν με γκολ του Καραλή, που ήλθε μετά από λάθος εκτίμηση του Ντεγκρά.Ο Αστέρας έδειχνε στην αρχή του αγώνα καλύτερα στημένος στο γήπεδο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του καλή στιγμή. Ηταν το 16ο λεπτό, όταν ο Ροτζέριο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έκανε αποτυχημένη έξοδο και ο Πουλίδο, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο Ατρόμητος παραλίγο να προηγηθεί από το... πουθενά, όταν σε μία βαθιά μπαλιά του Μπαζίνσκι από την άμυνα ο Ντεγκρά έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του, αλλά πρόλαβε ο Ουριμπάρι και απομάκρυνε.Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή στο 28', με το σουτ του Μπρίτο να περνάει άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Αστέρας που «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Μιχαηλίδη να σώζει αρχικά στο τετ-α-τετ με τον Ροτζέριο και στη συνέχεια να αποκρούει το σουτ του Κρις. Ακολούθησε ακόμη μία... περίεργη φάση, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους, που είδαν στο 39΄ τον Σαρμιέντο να προσπαθεί να αποκρούσει με κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στον Ρομπέρτο και να καταλήγει στο δοκάρι.Ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση στο 53', όταν η άμυνα του Αστέρα αδράνησε, ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας και από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καραλής (ο οποίος πήρε τη θέση στην ενδεκάδα του Καμαρά) πέτυχε με κεφαλιά το 1-1. Στο χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, αφού είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το βαθμό. Πάντως, ήταν οι «κυανόλευκοι» αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα στο 77' το πλασέ του Σαγκανόφσκι.

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 3-1. Ο Μιραλάς ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων πετυχαίνοντας δύο γκολ, κερδίζοντας και πέναλτι, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ριέρα. Ο Τοροσίδης άνοιξε το δρόμο της νίκης, ενώ ο Ουμπίδες μείωσε προσωρινά σε 2-1.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε από την αρχή τον Ιμπαγάσα, ο οποίος έχασε κάποιες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, ενώ προτίμησε τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, έναντι από τον Πάντελιτς. Ο Ισπανός τεχνικός δικαιώθηκε από αυτές τις κινήσεις, καθώς οι δύο παίκτες ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με "φορτωμένη" τη μεσαία του γραμμή, αλλά πολύ γρήγορα άλλαξε τα αρχικά σχέδια του και με την είσοδο του Μπρέσκα "γύρισε" το σύστημα σε 4-4-2. Στο δεύτερο μέρος έριξε και τρίτο επιθετικό ρισκάροντας για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με κεκτημένη ταχύτητα από την αναμέτρηση της προηγούμενης βδομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ νωρίς με τον Τοροσίδη. Ο Ιμπαγάσα μοίραζε άψογα το παιχνίδι, ο Φουστέρ κινούταν στην πλάτη της άμυνας ανοίγοντας χώρους και ο Μιραλάς ξεπερνούσε τον προσωπικό του αντίπαλο και "πυροβολούσε" την εστία του Γιακούποβιτς. Ο Βέλγος για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης, καθώς μετά από σουτ του Φουστέρ η μπάλα κόντραρε στα πόδια του πριν φτάσει στο βάθος της εστίας. Ο Σάκης Τσιώλης πραγματοποίησε γρήγορα την πρώτη του αλλαγή αποσύροντας τον Κάστρο, που συνάντησε και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ρίχνοντας στη μάχη τον Μπρέσκα, θέλοντας να προσθέσει περισσότερη ταχύτητα και τεχνική στην επίθεση της ομάδος του. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον καλό ρυθμό των "ερυθρόλευκων", ενώ δεν κατάφεραν ούτε να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Βαλβέρδε κατέβασε ταχύτητα, καθώς ο Ιμπαγάσα άρχισε να κουράζεται, ενώ η κίνηση των επιθετικών δεν γινόταν με συχνό ρυθμό όπως στο πρώτο 45λεπτο. Παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους, έτσι ώστε να πιάσουν απροετοίμαστη την άμυνα τους στην αντεπίθεση. Μία αψιμαχία του Μόνχε με τον Τοροσίδη άναψε λίγο τα αίματα και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του αγώνα. Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μείωσαν το σκορ στο 71' με τον Ουμπίδες, ο οποίος πανηγυρίζοντας πέρασε μπροστά από τον Ριέρα και κάτι του είπε στα ισπανικά. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα, όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ρυθμό βρήκε και ο Φετφατζίδης. Ο Μιραλάς συνέχισε να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου και στο 81' κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Ζαραδούκα, ωστόσο ο Ριέρα που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, αφήνοντας την ομάδα του Βόλου μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του θετικού αποτελέσματος . Τέλος σε αυτά τα όνειρα των αντιπάλων του έβαλε ο Μιραλάς στο 90' ο οποίος με σουτ, ύστερα από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Φετφατζίδη ,έγραψε το τελικό 3-1. Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ η ομάδα του Βόλου έδειξε για ακόμα μία αγωνιστική ότι είναι ένα δουλεμένο σύνολο, το οποίο παλεύει σε κάθε αναμέτρηση για το θετικό αποτέλεσμα και τη νίκη.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ήρθε λοιπόν η ώρα της πέμπτης αγωνιστικής μιας κομβικής αγωνιστικής με πολλά κρίσιμα μάτς.Ας ξεκινήσουμε όμως απο το πρώτο μάτς της αγωνιστικής εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.Ένα μάτς με πολύ ενδιαφέρον άσχετο αμα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που ειναι ο Ολυμπιακός.Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα μάτς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και σίγουρα με μια τέτοιες εμφάνιση θα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι απο το συγκεκριμένο μάτς.Απο την αλλη ο Ολυμπιακός έρχεται φορμαρισμένος μετά και την νίκη με καλή εμφάνιση απέναντι στον Αστέρα.Δεύτερο μάτς χρονικά ειναι το μάτς της Τρίπολης εκεί οπού ο Αστέρας υποδέχεται τον Ατρόμητο.Μάτς επίσης με πολύ ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν το τρίποντο για μια καλύτερη συνέχεια.Απο την μία ο Αστέρας θέλει να ανακάμψει μετά την ήττα του απο τον Ολυμπιακό και απο την άλλη ο Ατρόμητος θέλει να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του.Το Σάββατο τελιώνει με το μάτς Καβάλα-Πανιώνιος ένα μάτς με πολύ ενδιαφέρον με τους δύο αντιπάλους να έχουνε τον ίδιο στόχο δηλαδή τα play-off.Στα μάτς της κυριακής τώρα έχουμε το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη με τις δύο ομάδες να θέλουν την νική ο μέν ΠΑΟΚ για να ξεχάσει τις τρείς προηγούμενες αποτυχημένες εμφανίσεις του ο δέ Άρης για να διατηρηθεί οσο πιο ψηλά γίνεται.Στα αλλα μάτς η ΑΕΚ θέλει να ανακάμψει και να πάρει την νίκη κόντρα στην Ξάνθη που προέρχεται απο σπουδαία νίκη επι του ΠΑΟΚ.Ο Παναθηναικός έχει μια δύσκολη αποστολή στην Κρήτη με το Εργοτέλη.Τα αλλα δύο μάτς ειναι το Κέρκυρα-Ηρακλής και Πανσσεραικός-Λάρισα στο Κέρκυρα-Ηρακλης και οι δύο ομάδες εχουν απο 7 βαθμούς και θέλουν την νίκη για να θέσουν πιο υψηλούς στόχους.Ενω στο αλλο μάτς η νίκη ειναι μονόδρομος και για τους δύο για διαφορετικούς λόγους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...